
Het verhaal
Eva schaamt zich voor haar verleden, haar werkloosheid en de manier waarop ze ontslagen is. Als haar geld op is, ziet ze nog maar één uitweg: een leven op straat. Thuis is ze niet meer welkom en naar opa Simon durft ze niet.
De oom en tante van Eva, Ethan en Lydia, wonen en werken in een kapel en zijn bezig met de aanleg van een tuin waarin ze de Bijbel zichtbaar willen maken. Lydia voelt zich schuldig omdat Ethan zijn droom voor haar opgaf. Tegelijkertijd voelt de kapel met de tuin voor Lydia als haar missie, iets wat God haar heeft gegeven. Maar als God van haar lijkt te vragen om haar deur open te zetten voor anderen, vindt Lydia dat toch wel heel erg moeilijk.
Mijn mening
Ontroerende roman met boeiende personages
Marianne Grandia weet in ‘Koorden van liefde’ de personages direct in je hart te leggen. Ik betrapte mezelf erop dat ik op een ochtend zomaar wat liep te mijmeren over de personages en de verhaallijnen en dat ik me afvroeg hoe het verhaal verder zou gaan. Dat overkomt me eigenlijk nooit en laat zien hoe na de personages me aan het hart lagen.
De roman vertelt een ontroerend verhaal over dakloosheid en -naast het ontbreken van een huis- het ontbreken van een thuis. Het verhaal laat op een heel indringende wijze iets zien van de gastvrijheid van mensen, maar vooral van de liefde van God.
Roman met een christelijke tint
In ‘Koorden van liefde’ speelt het geloof een belangrijke rol. Het komt vaak aan de orde in de vorm van gebeden, maar ook in de vorm van gedeeltes uit de Bijbel die worden vergeleken met wat zich afspeelt in het verhaal. Ik kan me voorstellen dat dat het lezerspubliek wat beperkt, maar zelf vond ik dit een prachtige roman, die mij ook liet nadenken over mijn eigen gastvrijheid en over mijn relatie tot God.
Conclusie
In de roman ‘Koorden van liefde’ laat Marianne Grandia een aantal personages terugkomen uit haar eerdere roman ‘Onder Zijn vleugels’. Deze personages kregen bij mij direct een plaats in mijn hart. Zo erg zelfs dat ik zomaar over hen liep te mijmeren buiten het lezen om.
Op een indringende manier vertelt deze roman over het missen van een huis en een thuis. Marianne Grandia maakt ontroerend duidelijk hoe Gods liefde altijd blijft en hoe Hij mensen gebruikt in Zijn plannen.
Een roman met een overduidelijke christelijke tint en daardoor misschien een roman die een wat kleiner lezerspubliek trekt, maar ik heb enorm van dit boek genoten én het heeft me aan het denken gezet.
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Meer informatie over Koorden van liefde
Dit boek ook lezen?
Koop ‘Koorden van liefde’ bij bol.com.
Boekgegevens
Titel: Koorden van liefde
Auteur: Marianne Grandia
Uitgeverij: KokBoekencentrum
Genre: Christelijke roman
Pagina’s: 383
Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.
‘Onder Zijn vleugels’ vond ik ook zo’n mooi boek. Ik ga dit boek ook lezen.
LikeLike
Er is nog een derde deel: Teken van trouw. Daar ben ik ook heel benieuwd naar.
LikeLike
Wat bijzonder dat je er in je gewone leven nog over liep te denken. Dat vind ik een grote aanbeveling voor een boek! Wat riep het bij je op wat betreft jouw gastvrijheid? Daar ben ik wel benieuwd naar. Ik ga het boek reserveren in de bieb door you review!
LikeLike
Ik ben niet heel gastvrij, vooral omdat ik bezoek heel vermoeiend vind. Dat komt in het boek ook wel aan de orde, dus daar heb ik over na lopen denken.
LikeLike
‘Onder Zijn Vleugels’ heb ik gelezen en dat vond ik een mooi en inspirerend boek.
‘Koorden Van Liefde’ komt op mijn leeslijst, maar wel met wat twijfel. Gastvrijheid vind ik een moeilijk thema. Mijn huis is mijn ontprikkelplek en ik ben heel erg graag alleen.
Autisme en gastvrijheid combineren niet zo goed bij mij en daar kan ik me heel schuldig over voelen. De bijbelkring start deze week weer en ik vind het nog altijd lastig om aan te geven dat het niet bij mij thuis kan.
Ik kan best heel hartelijk zijn, maar dat kost me al mijn energie die ik heb en dan kan ik het gesprek niet meer volgen en ben ik een paar dagen erna ontzettend moe.
Dat geldt ook voor het ontvangen van bezoek, de combinatie van gastvrijheid en sociaal zijn (gesprek gaande houden) vind ik uitputtend.
LikeLike
Heel begrijpelijk en dat soort gedachten had ik ook. Tegelijkertijd is daar ook wel ruimte voor in het boek, vond ik.
LikeLike
Alle 3 de delen heb ik en ja deze boeken zetten je aan tot nadenken en zelfreflectie.
Het zijn boeken die ik niet meer kwijt wil en zeker nog ga herlezen (nog eens 🙂 )
LikeGeliked door 1 persoon
Een twijfelgeval… ik laat het nog even bezinken.
LikeGeliked door 1 persoon