Boekenpraat: Kom eens gauw (M.J. Arlidge)

Het verhaal

Bij de boeken over Helen Grace ben ik altijd bang om te veel van het verhaal weg te geven en daarom deel ik de ‘flaptekst’ van het boek:

Laat op de avond komt een jonge vader thuis. Zijn dochtertje ligt rustig in haar bedje te slapen, maar die aanblik is een schrijnend contrast met de ravage die hij aantreft in zijn slaapkamer, waar zijn vrouw dood in bed ligt. Op brute wijze is ze om het leven gebracht. Een paar dagen later komt een moeder thuis van een late dienst en treft haar tienerzoon aan in de woonkamer. Vermoord. Beide moorden lijken met hetzelfde wapen te zijn gepleegd, maar wat is het verband?

Terwijl inspecteur Helen Grace zich op de zaak stort, bevindt haar leven zich op een keerpunt. Haar recentste aartsvijand loopt nog vrij rond en dit maakt dat ze geen stap kan zetten zonder drie keer achterom te kijken. Als zich een grote tragedie voordoet, is Helen nergens meer zeker van, zelfs niet van haar baan. Haar trouwe partner Charlie zal tijdelijk in haar voetsporen moeten treden, maar is ze daar wel klaar voor?

Mijn mening

Helen Grace deel 11 – Mag ze met pensioen?
De serie over Helen Grace heb ik altijd met veel plezier gelezen, maar bij dit deel dacht ik toch na honderd pagina’s dat ik Helen Grace met pensioen wilde sturen. In de hele serie is zij steeds persoonlijk bij allerlei zaken betrokken en dat kan best een keer, maar in dit elfde deel begon het me tegen te staan.
Uiteindelijk las ik (maar daarover later meer) het boek toch met veel interesse en boeide het me. En toch…het eindigt vrij ‘afgerond’ en áls M.J. Arlidge ervoor zou kiezen om de serie met dit elfde deel te beëindigen, zou ik dat prima vinden.

Een boek dat me tóch weer boeide
Hoewel inspecteur Helen Grace van mij uit de serie geschreven mag worden (of niet meer persoonlijk betrokken bij zaken), is en blijft M.J. Arlidge een auteur die me weet te boeien. Ook in ‘Kom eens gauw’ zat ik weer geboeid in het verhaal en probeerde ik mee te denken bij het oplossen van zaken. Je kunt bijna voor je zien wat zich afspeelt in de verschillende hoofdstukken en keer op keer zit er toch weer een kleine ‘verrassing’ in het verhaal. Ondanks mijn bedenkingen over Helen Grace heb ik het dus toch geboeid gelezen en vind ik het een goed opgebouwd verhaal.

Conclusie
‘Kom eens gauw’ van M.J. Arlidge is het elfde boek over inspecteur Helen Grace. In dit deel gaat ze op zoek naar een moordenaar die willekeurig slachtoffers lijkt te maken in de stad. Daarbij verliest Helen zelf haar baan, maar de zaak laat haar niet los.
Arlidge heeft met dit elfde deel opnieuw een boek met een goed opgebouwd plot geschreven en rondt het verhaal op vrijwel alle fronten af. Wat mij betreft begint Helen Grace wat van haar geloofwaardigheid te verliezen en zou zij met pensioen mogen. Maar ondanks dat is ‘Kom eens gauw’ een boek dat me wist te boeien.
⭐️⭐️⭐️

Meer informatie over Kom eens gauw

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Kom eens gauw’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Kom eens gauw
Auteur:
M.J. Arlidge
Vertaling: Harmien Robroch
Uitgeverij:
Boekerij
Genre:
Thriller
Pagina’s:
522

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

5 gedachten over “Boekenpraat: Kom eens gauw (M.J. Arlidge)

  1. In eerste instantie trokken de boeken me aan door de “knipoog in de titel” naar kinderversjes.
    Na het eerste deel wilde ik meer…
    Maar op dit moment heb ik het een beetje gehad met Helen, hoewel ik als ik er weer een lees, ik toch wel weer geboeid raak.
    Ik ben het wel met je eens, op een gegeven moment is het genoeg.

    Like

Reacties zijn gesloten.