Antwoorden op regelmatig gestelde vragen

Er zijn van die vragen die regelmatig terugkomen. De vraag naar mijn woonplaats krijg ik bijvoorbeeld met enige regelmaat en zo zijn er nog wel een paar. In deze blog zet ik die vragen op een rij en geef ik antwoord op die vragen.

Woonplaats

Kijk, als ik de naam van mijn minidorpje hier zou noemen, weet je met één klik via Google ongeveer alles waarvan ik liever heb dat je het niet weet. Dan zou ik net zo goed mijn huisarts hier met voor- en achternaam kunnen noemen, evenals mijn oude werkplek, enz. Dat gaan we dus niet doen. Ik houd het er altijd op dat ik in één van de mooie Hollandse polders woon.

Niet meer voor de klas?

Een vraag die ook regelmatig wordt gesteld, is de vraag of ik -als ik weer aan het werk ga- weer voor de klas ga. Mijn antwoord is altijd nee. Weet ik dat wel heel zeker? Ja, dat weet ik heel zeker. Ik zal een aparte blog schrijven over waarom ik dat zo heel zeker weet.

Namen van hulpverleners

‘Wie is jouw psycholoog?’ krijg ik af en toe als vraag. Ik ben best bereid om de namen van grote instellingen te geven waar ik behandeld ben, maar dan altijd zonder de naam van de betreffende hulpverlener. Daarnaast heb ik nog een psycholoog (begeleider) die werkt bij een vrijgevestigde, kleine praktijk. Uiteraard geef ik de naam van die praktijk aan niemand. Iets met privacy, weet je wel? Het is al zielig zat voor mijn hulpverleners dat er hier af en toe over ze geblogd wordt. Nee, maar serieus… namen van hulpverleners en kleine praktijken geef ik gewoon niet. Simpel zat.

Echte naam

Ook zo’n vraag die velen nieuwsgierig maakt is de vraag naar mijn echte naam. Héél lang was hier niet eens duidelijk dat Naomi niet mijn echte naam is, maar inmiddels is dat wel duidelijk. Voor de puzzelaars is hier op Hoofdtaal zelfs mijn echte naam te vinden. Alleen blijft het vriendelijke verzoek staan om die hier niet te gebruiken, want zoekmachines…

Autistisch of niet?

“Weet je wel zeker dat je autistisch bent?”
Ja.

“Maar is het/ben je niet gewoon *vul maar in*”
Nee.

Medicatie

De vraag wat ik voor medicatie gebruik, wordt ook vrij regelmatig gesteld. In offline contacten ben ik daar redelijk open in, maar zelfs dan noem ik nooit een naam van medicatie. Dat ik antidepressiva slik, kan ik wel vertellen, maar de precieze naam ervan vertel ik offline al niet en online zeker niet.
Dat is iets waar ik heel bewust over na heb gedacht. Het is niet dat ik me schaam voor het naampje van mijn pillen of iets dergelijks, maar het gaat meer om het feit dat medicatie iets persoonlijks is. Ik slik nu wat voor mij werkt en dat is een behoorlijke zoektocht geweest. Eerst jaren met de huisarts en het afgelopen jaar ook met een psychiater. Die zoektocht is zelfs nog niet ten einde. Ik kies er daarom bewust voor om nooit concreet te zeggen wat ik voor medicatie gebruik. Voor medicatie moet je toch echt bij je eigen (huis)arts zijn en niet bij mij.

Zijn er meer vragen?

Mocht jij nu nog een andere brandende vraag hebben, stel die dan vooral in de reacties. Dan schrijf ik er vast wel weer een blog over een keer. Vind ik alleen maar leuk.

9 gedachten over “Antwoorden op regelmatig gestelde vragen

 1. Ik vind het dapper dat je zo veel deelt en, zonder dat je het weet, heb je me vaak geholpen. Dankzij jouw blogs pak ik toch de rust die ik nodig heb en kies ik toch voor hulp. Van mij hoef je niet zo nodig je woonplaats e.d. te delen. Er is iets wat me wel grappig lijkt om te weten, maar uiteraard hoef je niet te antwoorden: wat is je leeftijd?

  Like

  1. Wat een mooi compliment. Ik bloos er gewoon een beetje van. En mijn leeftijd is absoluut geen geheim. Ik ben 34.

   Like

 2. De mens is een nieuwsgierig beestje! Mij maakt het allemaal niet uit en ik snap ook héél goed dat je die dingen niet deelt.
  Ik ben meer nieuwsgierig naar vb. wat je graag eet, of je graag kookt/bakt, welke muziek je graag luistert, … 😀

  Like

 3. Het blijft natuurlijk altijd jouw beslissing wat je wel of niet wilt delen. En dat we allemaal natuurlijk. Ik deel ook nooit prive gegevens die , gecombineerd, naar mij kunnen leiden. Alleen mijn zeer algemene voornaam “Riet” is echt. En alle “verhalen”zijn echt en daaruit zullen veel lezers, net als bij jou, een heel goed beeld hebben van wie je bent. Meer hóeft ook niet. Behalve dan dat ik van m’n vaste lezers ondertussen een klein deel ook wel eens ontmoet heb, het leuke is dat bij zo’n ontmoeting inderdaad “een oude bekende” staat. 😉

  Like

Reacties zijn gesloten.