Boekenpraat: De theewinkel vol geluk (Manuela Inusa)

Het verhaal

In Valerie Lane runt Laurie haar theewinkel. Thee is haar passie en Laurie is blij dat ze van haar passie haar werk heeft kunnen maken. Mensen kunnen bij Laurie thee kopen, maar ze kunnen ook gezellig wat blijven drinken in de winkel en Laurie heeft voor iedereen een luisterend oor. Daarnaast is ze blij met haar vriendinnen die ook winkels runnen in Valerie Lane.

In de liefde zit het Laurie niet mee. Na de scheiding van haar man Peter, inmiddels tien jaar geleden, heeft ze nooit meer een succesvolle date gehad. Dat moet anders, vinden Lauries vriendinnen. En ook Laurie zelf heeft wel zin in een mooi liefdesavontuur met een nieuwe partner.

Mijn mening

Voorspelbaar, maar heerlijk verhaal
Het (liefdes)verhaal van Laurie is eigenlijk vanaf het allereerste begin helemaal duidelijk, maar dat neemt niet weg dat ‘De theewinkel vol geluk’ een heerlijk verhaal vertelt. Het verhaal draait vooral om Laurie, maar zijdelings komen ook de andere eigenaren van winkels in Valerie Lane al aan bod. Met een fijne, vlotte schrijfstijl weet Manuela Inusa je te binden aan het verhaal. Het is niet literair of diepgaand, maar heerlijk als ‘tussendoortje’ of, zoals bij mij, om tijdens een leesdip toch lekker aan het lezen te gaan.

Een straatje dat smaakt naar meer
In dit eerste deel van de serie Valerie Lane draait het om de theewinkel van Laurie, maar ik ben al heel nieuwsgierig geworden naar het verhaal van de andere winkeleigenaren in de straat. Zo is er Ruby, die een antiekwinkel heeft. Ik ben heel benieuwd naar wie zij is en wat haar beweegt. Dat maakt dat ik het vervolg van de serie Valerie Lane ook wil lezen.

Conclusie
‘De theewinkel vol geluk’ is het eerste deel in de serie ‘Valerie Lane’ van Manuela Inusa. In dit eerste deel staat Laurie, de eigenaresse van de theewinkel, centraal. Haar winkel is een succes, maar in de liefde heeft ze minder succes. Samen met haar vriendinnen uit Valerie Lane wil Laurie daar verandering in aanbrengen.
Het verhaal in ‘De theewinkel vol geluk’ is voorspelbaar, maar heerlijk. Zijdelings komen ook de eigenaresses van de andere winkels in Valerie Lane al voorbij en dat maakt me nieuwsgierig naar de rest van deze serie. Een boek dat niet diepgaand is, maar dat een heerlijk, makkelijk lezend ‘tussendoortje’ is.
⭐️⭐️⭐️⭐️

Meer informatie over De theewinkel vol geluk – Valerie Lane 1

Dit boek ook lezen?
Koop ‘De theewinkel vol geluk’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: De theewinkel vol geluk – Valerie Lane 1
Auteur:
Manuela Inusa
Vertaling: Marion Hardoar
Uitgeverij:
Boekerij
Genre:
Roman (feelgood)
Pagina’s:
259

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

6 gedachten over “Boekenpraat: De theewinkel vol geluk (Manuela Inusa)

Reacties zijn gesloten.