Boekenpraat: De groene reis van Pien en Gijs (Lianne Biemond)

Het verhaal

De vakantie van broer en zus Pien en Gijs kan niet doorgaan. Ze zouden naar Griekenland gaan, maar vanwege de bosbranden daar wordt hun vakantie afgelast. De ouders van Pien en Gijs leggen uit dat de bosbranden komen door de klimaatverandering en Gijs leert daar ook over op school.

Nu gaat het gezin nog wel op vakantie, maar dan op een groene vakantie: ze gaan fietsen. Tijdens hun fietsvakantie beleven ze van alles.

Mijn mening

Kinderboekenweek 2022: gi-ga-groen
Het thema voor de Kinderboekenweek van 2022 is gi-ga-groen en dit is het themaboek voor de middenbouw dat geschreven is voor de Kinderboekenweek in de christelijke boekhandel. Het thema komt op een speelse manier aan de orde doordat Gijs op school leert over klimaatverandering. Met een mooi voorbeeld wordt Gijs (en daarmee de lezers) uitgelegd hoe klimaatverandering werkt.

De reis van Gijs en zijn zusje Pien laat zien hoe we zelf beter voor het klimaat kunnen zorgen. Ook tijdens de reis komt op een speelse manier klimaatverandering aan bod, maar vooral is ‘De groene reis van Pien en Gijs’ een vlot geschreven boek dat leuk is om voor te lezen of zelf door kinderen te laten lezen. Hoewel het past binnen het thema, is het nergens belerend, maar gewoon een leuk geschreven boek met avonturen en humor van en voor jonge kinderen.

Conclusie
‘De groene reis van Pien en Gijs’ is een boek dat leuk is voor kinderen in de middenbouw om zelf te lezen of om aan hen voor te lezen. Broer en zus Gijs en Pien leren in dit boek over klimaatverandering en gaan op ‘groene vakantie’.
Het boek stelt het thema klimaatverandering op een mooie manier aan de orde, maar is nergens belerend. Het is een leuk, humoristisch verhaal voor kinderen in de middenbouw. Het thema klimaatverandering is op een mooie manier in het verhaal verweven.
⭐️⭐️⭐️⭐️

Meer informatie over De groene reis van Pien en Gijs

Dit boek ook lezen?
Koop dit boek bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: De groene reis van Pien en Gijs
Auteur:
Lianne Biemond
Illustraties: Paul Oole
Uitgeverij:
De Banier
Genre:
Kinderboek – Christelijk themaboek Kinderboekenweek 2022 (7-9 jaar)
Pagina’s:
90

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

3 gedachten over “Boekenpraat: De groene reis van Pien en Gijs (Lianne Biemond)

Reacties zijn gesloten.