Geluk

Bij ‘Zo simpel is dan geluk’ zag ik een leuke tag: de lucky bastard tag. Nu is lucky bastard een term die ik nooit gebruik en die daarom ook niet zo goed boven een blog van mij past, maar ik vond de vragen leuk en mooi, dus ik besloot ze over te nemen en ook te beantwoorden. Over geluk, geluksmomenten, de loterij winnen en dat soort dingen.

Ik heb de antwoorden uiteraard ingevuld passend bij het moment dat ik deze blog schreef. Een laatste geluksmoment kan dus inmiddels alweer gewijzigd zijn, bij publicatie.

1. Wat was je laatste geluksmoment?
Dat was toen ik gisteren hoorde dat mijn medicatie weer leverbaar is. Dat was een tijdje lastig en ik had daar behoorlijk stress van. Ik was oprecht blij dat het er weer was.
Maar in leuker geluk: een avondje met vriendinnen van de middelbare school. Ik had hen al een poos niet gezien en het was weer helemaal ‘als vanouds’.

2. Maak je je wel eens zorgen over geld en/of andere materiële zaken?
Soms wel ja. Ik merk met de weekboodschappen hoe de prijzen in rap tempo zijn gestegen en je raadt het al: mijn uitkering steeg niet mee. Tel daar een vrij dikke rekening voor mijn begeleiding bij op elke maand en ja, ik buig mijn zorgenhoofd soms over geldzaken.

3. Zouden al je zorgen voorbij zijn als je nu 1 miljoen euro wint?
Nee, zeker niet. Ik zou er bijvoorbeeld direct een leuk huis met veel lichtinval en een bad van kopen, op een prikkelarme plek. Maar dat miljoen zou niet ineens mijn burn-out genezen en andere zorgen wegnemen.

4. Op welke momenten voel jij je gelukkig?
Dat kan op heel ‘simpele’ momenten zijn: als ik in de polder loop en de vogels hoor fluiten of als ik een fijn appje krijg van iemand. Maar ook op momenten met familie of vrienden. Over het algemeen geldt: als er rust in mijn hoofd is, is er weinig nodig om me gelukkig te voelen. Als mijn hoofd een chaos is, voel ik minder snel geluk.

5. Heb je wel eens een prijs gewonnen?
Hm, even denken. Ik heb vroeger met tig prijspuzzels meegedaan en nooit gewonnen, maar mijn blog heeft me blijkbaar in de winning mood gebracht, want de afgelopen jaren heb ik al wel wat (kleur)boeken gewonnen bij winacties via mijn blog, maar ook op Instagram, Facebook, enz. Ook met mijn privéaccounts, dus nee, het ligt toch niet aan mijn blog;).

6. Heb je een geluksritueel, gelukskleur of een voorwerp dat geluk brengt?
Nee, in dat soort dingen geloof ik niet. Ik ben dol op rood en dat is mijn favoriete kleur. Ik draag ook graag rood op dagen dat ik me slecht voel, maar dat heeft niets te maken met gelukskleur of iets dergelijks. Dat is gewoon omdat ik me op een slechte dag beter voel als ik me in mijn favoriete kleur hul.

7. Welke gelukswens/tegeltjeswijsheid wil jij graag delen met je lezers?
O, dat is een lastige. Ik ben niet zo van de tegeltjeswijsheden. Dat zal vast en zeker komen omdat ik graag mijn eigen tegeltjeswijsheden maak;). Nee, oké, een ‘tegeltje’ dat lang bij mij in huis heeft gehangen in kaartvorm luidt:
Gisteren is voorbij, morgen komt nog en vandaag helpt de Heere.
Dat vond en vind ik altijd een mooie uitspraak om elke dag aan herinnerd te worden.

5 gedachten over “Geluk

 1. Heel erg leuk dat je de tag ook ingevuld heb.
  Echt vervelend al die medicatie die niet leverbaar is elke keer. Gelukkig nu voor jou wel, maar kan me de stress goed voorstellen. Mooi dat je je al snel gelukkig kan voelen als je rust in je hoofd hebt.

  Geliked door 1 persoon

 2. Geluk, al denkend hoe ik het zou invullen liep ik de punten n, maar ik vind sommige wel lastig…
  Nummer 7 vind ik erg mooi!

  Geliked door 1 persoon

 3. Geld kost niet alles op, maar geld kan veel dingen wel makkelijker maken. Geluk is niet te koop, net als gezondheid. Wat wel te koop is: dingen waarmee je je gezondheid en geluk de juiste richting op kan sturen. Zoals Kleurboeken of een bad. 😉

  Like

Reacties zijn gesloten.