Boekenpraat: Pudding met tomatensaus (Evelien van Dort)

Het verhaal

Groep acht van de Aurelia heeft ‘groene week’. Deze week richten ze zich op het samen verbeteren van de wereld. Noor heeft er zin in en gaat met veel plezier naar school.
Samen met Sam, Chris en Sofie gaat Noor aan de slag om een mega-vega-kookboek te maken. In dat kookboek moeten allerlei groene, vegetarische gerechten komen.
Ook brengt Noor met de klas een bezoek aan een imker, terwijl de directeur vooral ‘zeurt’ over leerresultaten en rekensommen. Maar Noor en de klas willen geen groene rekensommen; zij willen groen doen.

Mijn mening

Kinderboekenweek 2022: gi-ga-groen
‘Pudding met tomatensaus’ is het christelijke themaboek voor de bovenbouw voor de Kinderboekenweek van 2022. Het verhaal geeft een inkijkje in een groep acht tijdens een projectweek over groen. Het boek richt zich vooral op ‘groen eten’, waarbij de leerlingen recepten verzamelen die vegetarisch of veganistisch zijn. Problematiek als de opwarming van de aarde of iets dergelijks komt niet aan de orde.
Bij hoofdstukken die gaan over bepaalde recepten zijn achteraan de recepten opgenomen, zodat kinderen die zelf thuis kunnen maken.

Mooi bijkomend thema in dit boek is de problematiek van één van de kinderen, die het thuis moeilijk heeft. Op een mooie manier komt dit zijdelings aan bod in het verhaal.
Jammer vind ik dat het verhaal geen spanning kent en daardoor (mij) niet echt weet te boeien. Ik denk dat het verhaal voor bovenbouwleerlingen meer spanning/actie zou moeten hebben om hen te boeien.

Conclusie
‘Pudding met tomatensaus’ van Evelien van Dort is het christelijke themaboek voor de bovenbouw voor de Kinderboekenweek van 2022. In dit boek werkt Noor met haar klas (groep acht) in een ‘groene week’ aan een mega-vega-kookboek.
Het verhaal geeft een leuk inkijkje in een groep acht, maar ik mis een stukje spanning of actie om kinderen aan het verhaal te binden. Het thema gi-ga-groen wordt leuk uitgewerkt door vegetarische en veganistische recepten te delen in het boek. Het is een kabbelend verhaal, dat denk ik vooral leuk is voor de wat jongere leerlingen in de bovenbouw.
⭐️⭐️⭐️

Meer informatie over Pudding met tomatensaus

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Pudding met tomatensaus’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Pudding met tomatensaus
Auteur:
Evelien van Dort
Illustraties: Tirza Beekhuis
Uitgeverij:
KokBoekencentrum
Genre:
Kinderboek – christelijk themaboek Kinderboekenweek 2022 (9-12 jaar)
Pagina’s:
87

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

3 gedachten over “Boekenpraat: Pudding met tomatensaus (Evelien van Dort)

    1. Dat geven ze ook wel mee, waarom vega goed is, maar dan nog blijft het een te braaf (prima woord ervoor) boekje.

      Like

Reacties zijn gesloten.