Boekenpraat: Je liet mij leven (Catherine Ryan Howard)

Het verhaal

De ouders van Eve Black zijn vermoord, net als haar zusje Anna. Anna bleef voor altijd zeven jaar. Eve was destijds twaalf, maar nu ze dertig is, durft ze toe te geven dat zij de vrouw is die de aanval van een seriemoordenaar overleefde. Jarenlang leefde Eve onder een andere naam en bleef ze letterlijk waar mogelijk buiten beeld. Wat als deze seriemoordenaar zijn werk af zou willen maken? Maar nu is het tijd om naar buiten te treden en Eve doet dat door een boek te schrijven met haar verhaal.

Jim Doyle krijgt tijdens zijn werk als bewaker het boek van Eve in handen. Het verhaal maakt hem nieuwsgierig én boos. Achttien jaar geleden heeft Jim Eve gezien. Hij zag haar angst. Hij liet haar leven. Nu blijkt dat Eve gevaarlijk dicht bij de waarheid zit met het verhaal in haar boek. Hij moet haar vinden. Voor zij hem vindt.

Mijn mening

Briljant en origineel opgebouwde thriller
In ‘Je liet mij leven’ lees je als het ware twee boeken. Bewaker Jim Doyle leest in dit boek namelijk het boek ‘Je liet mij leven’. Dat is nergens verwarrend, omdat dit door de auteur en de vormgever duidelijk is aangegeven. Het boek van Eve wordt bijvoorbeeld steeds aangekondigd en met een ander lettertype weergegeven. Op die manier ontstaat een heel origineel verhaal, waarbij je het verhaal van Eve leest én meemaakt hoe Jim dit boek leest.

Spannend en geschikt voor speurneuzen
Hoewel vanaf het begin duidelijk is wie de man is die het leven van Eve heeft verwoest, blijft er nog genoeg te raden over. Waarom was de familie van Eve zijn slachtoffer? Wat verbindt alle slachtoffers met elkaar? Het verhaal geeft een inkijkje in politiewerk en hoe dat in de loop van de tijd verbeterd is. Daarmee is dit boek ook interessant voor wie houdt van detectives, waarin vaak het echte speurwerk centraal staat.

Conclusie
In de thriller ‘Je liet mij leven’ van Catherine Ryan Howard zijn er twee verhaallijnen. Het boek gaat over Eve Black, die een boek schrijft over haar leven nadat ze de aanval van een seriemoordenaar overleefde. Eén van de lezers is de seriemoordenaar zelf. Hij beseft dat hij na achttien jaar misschien nog gepakt kan worden. Tenzij hij Eve eerder vindt dan dat zij hem kan vinden.
Deze thriller is briljant en origineel opgebouwd. In het boek lees je namelijk -in een ander lettertype- het boek dat personage Eve schrijft. Je leest hoe de dader het boek leest dat over hem gaat en dat maakt het boek heel origineel. Ondanks dat de dader vanaf het begin duidelijk is, is het boek spannend en blijft er nog genoeg speurwerk over. Al met al een boek dat ik in sneltreinvaart en heel geboeid las. Aanrader!
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Meer informatie over Je liet mij leven

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Je liet mij leven’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Je liet mij leven
Auteur:
Catherine Ryan Howard
Vertaling: David Orthel
Uitgeverij:
Boekerij
Genre:
Thriller
Pagina’s:
334

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

4 gedachten over “Boekenpraat: Je liet mij leven (Catherine Ryan Howard)

Reacties zijn gesloten.