Boekenpraat: I let you go (Clare Mackintosh)

Deze blog is de afsluiting van een leeschallenge die mijn zusje en ik met elkaar aangingen. Ik las ‘De Hobbit’, een boek dat zij leuk vindt, en zij las de vertaling van ‘Mea culpa’, een boek dat ik geweldig vond. In deze blog lees je de ervaringen van mijn zusje en hiermee sluiten we ook de leeschallenge af.

Het verhaal

Gekopieerd uit mijn blog over de Nederlandse vertaling van dit boek: Mea culpa
De vijfjarige Jacob huppelt aan de hand van zijn moeder naar huis. Het laatste stukje wil Jacob rennen en zijn moeder laat -tegen haar principes in- Jacobs hand los.
In een fractie van een seconde verandert vervolgens alles. Een knal en Jacob ligt op de grond. Dood.
De bestuurder van de auto keert om, rijdt weg en laat nooit meer iets van zich horen.

Jenna kan die fatale dag en dat fatale moment niet onder ogen zien en gaat op de vlucht. Op een afgelegen plek probeert zij een nieuw leven op te bouwen, weg van alle angst, schuld, rouw en vragen. Maar haar verleden laat haar niet met rust.

Ondertussen probeert inspecteur Roy Stevens de dader van de fatale aanrijding op te sporen. Het onderzoek lijkt op niets uit te lopen. Iedere aanwijzing leidt naar een dood spoor, maar Roy en zijn team weigeren op te geven. Er moet op de één of andere manier gerechtigheid komen voor Jacob.

Mening van mijn zusje

Wat mijn zusje vond van het boek
Mijn zusje appte me haar mening en ik verwerk die in deze recensie:
Het boek leest vlot, wat ook weleens leuk is na Shakespeare, Jane Austen en Tolkien.
Ik vond het onwijs irritant dat ik de eerste helft van het boek steeds heb gedacht vanuit een bepaald perspectief te lezen en dat dat perspectief niet bleek te kloppen. Maar misschien lag dat aan mij en heb ik iets gemist.

De tweede helft was aanzienlijk beter, omdat je dan in het hoofd van een psychopaat zit. Verder zit er een verhaallijn in die ontzettend voorspelbaar is.

Maar de grote vraag blijft toch: waarom zou je voor je plezier een boek gaan lezen over kinderen die dood gaan in verkeersongelukken?
⭐️⭐️

Waarom mijn zusje liever iets anders leest
Mijn zusje legde ook nog uit waarom ze dit boek niet zo kan waarderen als bijvoorbeeld de boeken van Tolkien. Een boek als dit zou ze nooit voor de tweede keer lezen, terwijl ze wel bijvoorbeeld ‘Narnia’ voor de vierde keer wil lezen. Gewoon omdat ze het mooi vindt. Net als ‘Lord of the Rings’. Boeken waarin het kwaad verslagen wordt; vriendschap; familie; hoop…

We kunnen dus wel concluderen dat mijn zusje en ik echt om totaal andere redenen lezen, maar daar schreef ik al eerder over.

Meer informatie over I let you go/Mea culpa

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Mea culpa’ bij bol.com.

Boekgegevens over het Nederlandse boek
Titel: Mea culpa
Auteur:
Clare Mackintosh
Vertaling: Els Franci-Ekeler
Uitgeverij:
De Fontein
Genre:
Literaire thriller
Pagina’s:
382

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

4 gedachten over “Boekenpraat: I let you go (Clare Mackintosh)

 1. Grappig, je zusje leest wel graag fantasy maar geen detectives/thrillers. Ik lees beide graag, maar wel met een andere instelling. Bij een detective of thriller wil ik lekker kunnen puzzelen, bij een fantasyverhaal verwacht ik iets moois over goed en kwaad.
  Boekentip voor je zusje: De Glazen Troon.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik begrijp je zusje wel, en voor mij zit hem dat dan ook voor een groot deel in het taalgebruik. En dan snap ik ook wel weer, dat jij haar boeken eigenlijk niks vindt; jullie hebben echt een heel verschillende smaak.

  Geliked door 1 persoon

 3. Leuk om eens boeken uit te wisselen, wie weet lees je ooit eens een boek dat je aanspreekt, maar die je zelf nooit zou kiezen.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.