Boekenpraat: Meisje zonder leugens (Michael Robotham)

Het verhaal

Evie Cormac is een meisje zonder verleden. Zeven jaar geleden werd ze gevonden in een verlaten huis en sindsdien is het niemand gelukt om uit te vinden wie Evie is. Haar naam kreeg ze van de overheid, net als de rest van haar identiteit. Ze woont in een jeugdinrichting en maakt liever vijanden dan vrienden. Het bijzondere aan Evie is dat zij het ziet en voelt wanneer mensen liegen, maar zelf neemt ze het niet zo nauw met de waarheid. Tenzij het over haar verleden gaat. Lang heeft ze gezwegen, maar nu spreekt ze. Maar wie gelooft deze waarheid, na al haar leugens?

Cyrus Haven, forensisch psycholoog, is de enige die zich niet laat afschrikken door de houding van Evie. Hij wil weten wie zij is en waarom ze is geworden wie en hoe ze is. Evie waarschuwt hem: hij moet het loslaten. Hij brengt zichzelf én Evie in gevaar. Maar Cyrus zet door en gaat op zoek naar antwoorden. En dan gebeurt precies waar Evie hem voor had gewaarschuwd: hij brengt zichzelf en Evie in groot gevaar.

Mijn mening

Twee boeiende personages aan het woord
Dit boek is afwisselend vanuit Evie en vanuit Cyrus geschreven. Beide personages hebben een boeiend, heftig verleden en beide personages hebben ook een stormachtig heden. Dat maakt dat het boek vlot leest en de afwisseling in personen haalt gelukkig niet de vaart uit het verhaal, maar is in dit boek echt een meerwaarde. Waar in het vorige boek over Evie (Meisje zonder verleden) veel onduidelijk blijft over haar verleden, wordt in dit boek steeds meer duidelijk over haar heftige verleden en over wie zij was voor ze Evie werd.

Boek waarbij je moet opletten
Bij het verleden van Evie is een heel netwerk aan misdadigers betrokken. Cyrus en Evie proberen in dit boek dat netwerk te ontrafelen en dat maakt dat het een boek is waarbij je wel echt moet opletten. Er zijn veel verschillende namen en die personen hebben allemaal op de één of andere manier weer een connectie met elkaar. Het boek is zeker niet stroperig en behoudt steeds zijn vaart, maar dit aspect zorgt er wel voor dat het een boek is waar je steeds je aandacht goed bij moet houden.

Conclusie
In ‘Meisje zonder leugens’ komt Evie Cormac uit ‘Meisje zonder verleden’ terug. Forensisch psycholoog Cyrus wil op zoek naar het verleden van Evie en komt zo terecht in een netwerk van misdadigers. Het brengt hem en Evie in groot gevaar.
Michael Robotham heeft dit boek afwisselend vanuit Cyrus en Evie geschreven. Dat maakt het verhaal boeiend en zorgt ervoor dat verschillende aspecten goed aan de orde komen. Het is een spannend verhaal, waarbij je als lezer goed mee kunt speuren naar de dingen uit het verleden. Wel is het zo dat er veel namen worden genoemd van personages die op verschillende manieren met elkaar verbonden zijn. Dat maakt dat je steeds goed je aandacht bij het verhaal moet houden. Al met al is ‘Meisje zonder leugens’ een spannend, intrigerend boek over misdaden uit het verleden die hun nawerking hebben in het heden.
⭐️⭐️⭐️⭐️

Meer informatie over Meisje zonder leugens

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Meisje zonder leugens’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Meisje zonder leugens
Auteur:
Michael Robotham
Vertaling: Daniëlle Stensen
Uitgeverij:
Cargo
Genre:
Thriller
Pagina’s:
391

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

3 gedachten over “Boekenpraat: Meisje zonder leugens (Michael Robotham)

Reacties zijn gesloten.