De snelste verbouwing ooit

Als je een klustip zoekt, zit je met deze blog goed. Ik heb namelijk mijn woonkamer in recordtempo verbouwd. Sneller dan dit lijkt me haast niet mogelijk.

Na tien jaar was mijn huis toe aan een opfrisbeurt

Tien jaar geleden kocht ik mijn huis als nieuwbouwhuis. Ik kocht het dus met kale muren en een kale vloer en kon alles precies inrichten zoals ik het wilde. Nu alles tien jaar oud is, begonnen dingen echter hier en daar te verkleuren en behang begon los te laten, enz. Het was dus tijd voor een opfrisbeurtje.

Dat begon allemaal begin dit jaar met één muurtje met nieuw behang in de woonkamer.
Vervolgens gaf ik de muren in de wc een likje verf.
Toen door naar de gang, die voorzien werd van nieuw behang.

Ik had ontzettend veel lol in al dat klussen, maar in de zomer lag het even stil. In het najaar begon ik vol goede moed weer en voorzag ik de slaapkamer van een lik verf en een nieuw behangetje op één muur. Toen was alleen de woonkamer nog aan de beurt. Begin dit jaar had namelijk die ene muur wel nieuw behang gehad, maar nu was het tijd voor de rest.

Mijn woonkamer is een belangrijke ruimte

Mijn woonkamer is een belangrijke ruimte. Het is zelfs de belangrijkste ruimte in huis en ik ben er zo ongeveer de hele dag als ik thuis ben. Ik ben dan ook blij dat de woonkamer een plek is die ik tien jaar geleden heel rustig heb ingericht. Drie van de vier muren zijn wit (met een bloemetje in het behang, zie foto boven) en één muur is sinds begin dit jaar grijs met witte bloemetjes. De vloer is lichtgrijs en de meubels zijn wit. Veel accessoires staan er niet, want dat geeft voor mij te veel onrust.

De woonkamer voelt ook na tien jaar nog steeds heel erg als thuis. Ik heb in de loop van de jaren een keer nieuwe eettafelstoelen en nieuwe fauteuils gekocht en sindsdien is het helemaal honderd procent naar mijn zin.

Verbouwen in de woonkamer?

Terwijl ik bezig was met het verbouwen van de slaapkamer dacht ik ook vast na over hoe het in de woonkamer zou moeten. Ik nam bij de bouwmarkt vast wat kleurstalen mee en plakte die op één van de muren. Maar het was het allemaal niet voor mij. Roze was te roze, groen was wel leuk, maar toch te donker, grijs was te grijs, enz. Uiteindelijk kwam ik uit bij wit. Ja, de muren moesten wit.

Ik keek naar behang en vond niets mooi. Dat herinner ik me ook nog van tien jaar geleden. Voor ik het behang met bloemetjes vond, vond ik niets leuk. Dat behang met bloemetjes kostte me een rib uit mijn lijf, maar ik ben er nog steeds heel blij mee.

Ik keek nog eens om me heen. Het behang in de woonkamer zit niet los en zit er echt prima op. Ook na tien jaar nog. Zou ik dan nu het behang gaan verwijderen om er ander (mijns inziens minder mooi) wit behang voor terug te plakken? Dat leek me wat onzinnig.

Zo werd het de snelste verbouwing ooit, namelijk gewoon geen verbouwing.
Ik ben heel blij met die ene muur die begin dit jaar is gedaan, maar de rest blijft lekker zoals het was. Oud en vertrouwd en helemaal Naomi!

8 gedachten over “De snelste verbouwing ooit

  1. O ja, zo’n verbouwing heb ik ook gedaan, hoewel dochterlief graag zou zien dat ik m’n rode behang zou vervangen ben ik daar na 12 jaar nog helemaal niet op uitgekeken.

    Like

Reacties zijn gesloten.