Mijn gedachten over de herfst

Nu we al over de helft van de herfst zijn, is het tijd om mijn gedachten over de herfst eens te delen. Ik heb een haat-liefde verhouding met de herfst. Soms vind ik herfst ineens prachtig, maar toch houd ik er niet van.

Mijn gedachten over de herfst

Dit is wat ik in de afgelopen weken allemaal heb gedacht over en gevonden van de herfst.

 • Stomme regen. Want ja, herfst brengt regen. En al valt het dit jaar dan best mee, toch hoort het bij de herfst en ik houd niet van de hele dag regen.
 • O, heerlijk wandelen in de regen. Mijn gedachten over regen en over de herfst zijn nogal tegenstrijdig. Zo heb ik eigenlijk een hekel aan regen, maar toch vind ik het heerlijk om af en toe een wandeling in de stromende regen te maken, terwijl ik lekker droog onder mijn enorme paraplu loop.
 • Lekker de sloffen weer aan. Niks lekkerder dan warme sloffen aan je voeten toch? Volgens mij ook nog heel goed voor je energieverbruik, want als mijn voeten maar warm zijn, heb ik het sowieso in z’n geheel minder snel koud.
 • Zonsopkomsten zonder vroeg op te staan zijn wel fijn. In de zomer zag ik af en toe ook de zon wakker worden, maar phoe, wat moet je er dan vroeg je bed voor uit.
 • Wat zijn de ochtenden prachtig! Het licht, de lucht, de zon, alles. Zó mooi!
 • Sjongejonge, je kunt ’s morgens vroeg niet eens je onrust buiten uitlaten. Want allemaal leuk en aardig hoor, die zonsopkomsten op ‘normale’ tijden en zonder vroeg op te staan, maar als mijn hoofd om vijf uur wakker wordt, wil het naar buiten. Dat kan nu niet en mijn hoofd mist dat.
 • Pff, het is veel te donker in huis. Dit is voor mij echt een ding. Ik heb graag licht, licht, licht en nog meer licht in huis. Ik mis in de herfst echt het licht.
 • Heerlijk onder een dekentje met een boek. En ja, dan heb ik er toch ook wel graag tikkende regen tegen het raam bij, als we dan toch bezig zijn. ’s Zomers vind ik warmte altijd een goed excuus om te lezen, maar onder een dekentje in de herfst heeft het toch meer sfeer.
 • Is de winterslaap nú al begonnen? Ik weet niet wat het is, maar ik slaap uren. Ik maak gerust nachten van tien uur en slaap dan ’s middags ook nog een poosje. Ik zal het wel nodig hebben, maar toch vind ik het stom.
 • Het zal toch niet…? In aanvulling op mijn gedachten over de winterslaap heb ik ook wat angsten. Dat vele slapen en die grote moeite met uit bed komen zullen toch geen voorbodes zijn van de jaarlijks terugkerende winterdip?
 • Nog … dagen tot de lente. Jawel, mijn teller loopt ook gewoon weer. En heel af en toe, als ik even helemaal klaar ben met de herfst, spiek ik alvast. Dan zie ik dat het nog maar honderdnogwat dagen is tot de lente en ach, dat is eigenlijk best te overzien.
 • Dat herfstkleurboek is leuk. Dat ik een kleurboek kocht met als doel om de herfst leuker te maken, bleek een heel goed idee te zijn. Ik kleur er vrijwel dagelijks in en het maakt echt mijn herfst een beetje leuker.
 • Ik wil elk jaar een lenteherfst. Ja, een lenteherfst. Ik vind het vanaf nu een woord. Wat was het tot nu toe heerlijk warm deze herfst!

Dat waren ze denk ik wel zo ongeveer, al mijn tegenstrijdige gedachten over de herfst. Nee, ik vind het nog steeds geen leuk seizoen, maar ik maak er maar gewoon het beste van. En dan wordt het altijd weer lente;).

18 gedachten over “Mijn gedachten over de herfst

 1. Herfst, ik durf het bijna niet te zeggen, maar het is mijn favoriete jaargetijde.
  Binnen gezellig, totdat…. heel tegenstrijdig het zo donker is om 10 uur in de ochtend en het wel avond lijkt.
  Lekker naar buiten, genieten van de mooie kleuren en vooral de wind, maar dan: zo tegenstrijdig, die waterkou, die overal doorheen dringt.

  Like

  1. Tot nu toe vind ik het deze herfst nog niet koud. Ik loop nog steeds zonder jas buiten mijn rondjes.

   Like

 2. Haha, heerlijk om te lezen. De gedachten kunnen zo maar opploppen. Dat van het weer later licht ’s ochtends en dan vroeg wakker zijn maar nog niet lekker naar buiten gaan vind ik ook heel jammer.

  Geliked door 1 persoon

 3. Zeg, even in overleg: mag er nog een herfststorm komen? Dat’ie na jouw wandeling ‘s ochtends begint en dan de rest van de dag door raast? Bij voorkeur in het weekeind. Kan de natuur even schoonblazen voor de winter en hebben wij een goed excuus om binnen te blijven met een goed boek of kleurplaat.

  Like

  1. Nou, vind je niet dat het heel de week al belachelijk hard waait? Ik tik net de blog voor morgen en zet erin dat de windmachine wel een paar tandjes minder mag…

   Like

 4. Haha, zo herkenbaar. Ik hou van de herfst, maar die dagen die korter worden… Ik tel altijd af tot de langste nacht en haal dan opgelucht weer adem.

  Like

   1. Whahahaha, schuif ik je zómaar positiviteit in je schoenen, het moet niet gekker wórden hé! sorry hoor, ik zie toch echt zo goed als alleen maar positieve kantjes in je rijtje.

    Like

 5. Ik vind dit een mooi blogbericht. Leuk om te lezen. Ik heb zo’n hekel aan de avonden, in de herfst en winter. Plus ik ben meer moe.

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik ben fan van de herfst op een mooie zonnige herfstdag… dan is het zalig wandelen. De donkere regenachtige dagen vind ik verschrikkelijk!

  Like

Reacties zijn gesloten.