Willekeurige weetjes: de auto en ik

Mijn auto is één van mijn favoriete bezittingen. Niet omdat ik zozeer dol ben op die auto zelf, maar ik ben dol op een ritje met de auto. Toen ik bij Mrs. T. een lijstje zag over de auto, besloot ik dan ook omdat te kopiëren en er ook een blog aan te wijden.

Mijn auto en ik – willekeurige weetjes

1. Heb je een auto en waarom?
Ja, omdat een auto toch wel erg handig is om van A naar B te komen, zeker vanuit mijn plattelandsdorp.

2. Wat was je eerste auto?
Dat was een gele Suzuki Alto. Lekkere roestbak en achteraf gezien heb ik er veel te weinig van genoten;).

3. Wat heb je nu voor auto?
Een Peugeot 108. Klein, maar fijn.

4. Wat voor kleur heeft je auto?
Zwart, maar wél met rode spiegels. Ik wil eigenlijk ook een rood dak, maar ja, dat had ik gelijk bij aanschaf moeten (laten) doen, want nu komt het er niet van én vind ik het zonde van mijn geld.

5. Heb je wel eens een botsing/ongeluk gemaakt?
Ik heb wel een paar keer schade aan mijn auto gehad, maar gelukkig niet door mijn schuld én ‘gelukkig’ steeds als mijn auto geparkeerd stond. Ik heb er zelf dus niets van gekregen. Alleen jammer dat één van die keren de dader geen briefje achterliet. Reed ik daar, met een deuk in mijn auto én in mijn ego.

6. Heeft je auto een bijnaam?
Deze niet, helaas. Mijn eerste auto noemden we Banaan.
Als ik dat felbegeerde rode dak had gehad, zou ik mijn huidige auto Roodkapje noemen…

7. Heb je al eens een lekke band gehad?
Jep. Op weg naar een tentamen. Zó balen. Maar terwijl ik wachtte op de service-auto van Suzuki, kwam er iemand van de ANWB langs. Die man zette mijn reserveband eronder en ik heb dankzij die man maar twintig minuten langs de (ijskoude!) kant van de weg gestaan. Het leverde mijn leerlingen een heerlijk verhaal op. Die zagen de juf wel trouwen met die man. “Want toen hij vroeg of u het koud had, had u ja moeten zeggen. Dan had u zijn jas gekregen. Of dan had hij u opgewarmd.” Dat schooljaar is het verhaal bijna wekelijks teruggekomen.

8. In welke auto rijd je over 10 jaar?
Geen idee. Ik ben niet ‘merkvast’, dus het kan van alles zijn.

9. Hoe vaak was je je auto?
Daar hebben ze wasstraten voor. En oké, daar kom ik meestal ook maar één keer per jaar.

10. Welke van de 3 kun je wel missen: airconditioning, automaat of 5 deuren?
5 deuren.

11. Automaat of versnelling?
Automaat, al jaren. Ik kan wel schakelen, maar qua optrekken in z’n één ben ik een drama. Altijd al geweest ook.

12. Heb je wel eens gelift?
Brrr, nee.

13. Wat kun je het minst goed: achteruit inparkeren, hellingproef of keren op de weg?
Achteruit inparkeren kan ik als een pro, hellingproef is met mijn automaat ook geen probleem en keren op de weg is ook een eitje. Maar ook ik kan iets niet: fileparkeren. Ik doe één poging en dan zoek ik een ander plekje. Met mijn vorige auto (met achteruitrijcamera) kon ik het wel, maar nu begin ik er liever niet aan.

14. Hoelang heb je je rijbewijs al?
Mijn datumtik weet dat precies: sinds 9 februari 2007.

15. Wat is je droomauto?
O, het interesseert me niet zo heel erg meer. Het moet betaalbaar zijn en goed rijden. Maar als ik op het uiterlijk af mag gaan, vind ik op het moment de Opel Adam wel heel erg cool.

16. Zing je wel eens in de auto?
Wel eens niet;).

17. Waar luister je naar in de auto?
Tegenwoordig naar niks meer eigenlijk. Vroeger naar cd’s, maar in deze auto moet het via Spotify en dat vind ik allemaal gedoe en de verbinding met Bluetooth valt vaak weg, dus tegenwoordig rijd ik meestal in stilte.

18. Zou je de weg nog weten met een ouderwetse wegenkaart?
Niet als ik én moet rijden én moet kaartlezen. Maar als je me een kaart geeft als bijrijder, komen we er denk ik wel.

19. Houd je van autorijden? En kan je goed autorijden?
Of ik het goed kan, zijn de meningen over verdeeld. Ik vind van wel. En ja, ik ben er dol op!

20. Wat voor soort rijder ben je?
Kuch. Ik ben een vrij agressieve rijder en mijn rechtervoet gaat graag lekker diep op dat gaspedaal.

21. Hoeveel kilometer wordt er jaarlijks in jouw auto gereden?
Heel weinig. Als ik de 10000 per jaar haal, is het veel.

8 gedachten over “Willekeurige weetjes: de auto en ik

 1. Als ik ooit eens geen log onderwerp weet kan ik deze lijst wel plaatsen. Ik ben blijkbaar nogal hebberig want zou géén van de drie genoemde opties willen missen automaat én 5 deuren én airco, waarom zóu ik kiezen!

  Like

  1. Nou, ik heb het ook graag allemaal hoor. Op dit moment heb ik dat dus ook en dat bevalt heel goed.

   Like

 2. Leuk lijstje.
  Ik rij (zelf) te weinig auto om het lijstje in te vullen.
  Nagenoeg alles op de fiets, en als we ergens heen rijden, dan rijdt Hans meestal.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.