Dank u Sinterklaasje!

Sinterklaas heeft het druk deze dagen, zoals je zult begrijpen, dus hij kwam afgelopen zaterdag al bij de familie Hoofdtaal langs. Vandaag eens een ander blogje dan anders met een klein inkijkje in het heerlijk middagje.

Sinterklaas weet ook alles hè

Het blijkt dat Sint me goed kent én de Hoofdtaalkanalen volgt, want Sint herinnerde me in het gedicht even aan mijn worsteling met ‘De Hobbit’ in het afgelopen jaar. Mijn verlanglijst bestond uit maar één ding. Of nee, eigenlijk uit 2000 stukjes, want ik wilde een puzzel van 2000 stukjes. Daar zaten nogal wat eisen aan, want die puzzel moest van Jumbo of Ravensburger zijn. Andere puzzels begin ik niet (meer) aan, want dan passen stukjes op allerlei plekken en dat vind ik veel te ingewikkeld. Een andere eis was dat het plaatje een beetje leuk moest zijn.

Sint nam dus een puzzel van Jumbo voor me mee, maar tussen de puzzelstukken had Sint nog wat andere stukken verstopt. Jazeker, een sprookjesachtige puzzel. Sint had namelijk ‘gedreigd’ dat ik een puzzel van ‘De Hobbit’ of iets dergelijks zou krijgen en dat had ik verboden. In het gedicht werd daar toch nog even aan gerefereerd en halverwege moest ik deze Disneypuzzel leggen.

Vervolgens was het tijd voor het echte cadeau en kijk, Sint wist blijkbaar zelfs dat afgelopen week mijn psycholoog nog zei dat ik moest puzzelen om mijn hoofd tot rust te brengen. Er zitten namelijk niet twee-, maar wel drieduizend stukjes in de doos.

De puzzel is ongeveer zo groot als mijn eettafel, dus ik heb bedacht dat ik die in de kerstvakantie maar op tafel ga leggen. Puzzelen werkt nogal verslavend, dus ik verwacht dan een eind te komen. Dan kan ik na de vakantie mijn tafel op een gegeven moment weer gebruiken;).

Bonus: heel veel puzzels!

Er was tijdens het heerlijk middagje ook nog een leuke bonus. Allereerst was er een leuke sleutelhanger die één van de Pieten voor me maakte.

En er was nog iets. Net voor ik naar de Sintlocatie vertrok, had ik in de gezinsapp gevraagd om puzzels van 1000, 1500 of 2000 stukjes om te lenen. Eén van mijn broers gaf daar nogal duidelijk gehoor aan en nam twee tassen met puzzels voor me mee. Ik kwam op één van die puzzels mijn vaders naam tegen in het handschrift van mijn oma, dus dat betekent dat die puzzel nog is van voor mijn vaders trouwen en dus minstens 38 jaar oud. Wie wat bewaart…
Maar goed, voorlopig kan ik dus wel vooruit, want behalve die 3000 stukjes van de Sint is er ook nog dit.

Mocht je me missen: ik ben even puzzelstukjes aan het leggen;).

19 gedachten over “Dank u Sinterklaasje!

 1. Wat een prachtige puzzel. Ik zou bijna mijn oude verslaving weer op gaan pakken, maar dan heb ik twee verslavingen (LEGO is mijn huidige verslaving) en dat wordt een beetje teveel.
  Vanuit mijn puzzelverslaving kan ik vertellen dat MB en Trefl ook goed legbare puzzels zijn.
  Daarnaast zijn de merken Heye, Clementoni, Educa en ART ook goed. Schmidt is misschien net iets minder fijn, maar die heeft wel prachtige platen van Thomas Kinkade.

  Veel plezier met puzzelen!

  Like

  1. Lego lijkt me net zo verslavend als puzzelen inderdaad. Goed om te weten dat er meer goede merken zijn. Ik zoek nu echt alleen op Jumbo en Ravensburger. MB is blijkbaar al lang in de omloop, want de geleende, oudste puzzel is daar ook van.

   Like

 2. Mooie puzzels. Ik denk dat dat 3000 landschap nog best moilijk is. Succes! En ja, dat is het probleem van een grote puzzel, waar leg je die neer… overigens bij die oude puzzels zie ik toch een paar bekenden. Een jaar geleden heb ik 3 puzzels van Jan van Haasteren hier bij de kringloop gevonden. En die middelste rechts heb ik ook eens gemaakt, was geloof ik erg makkelijk, als mijn herinnering me niet in de steek laat. Maar jij kunt de winter weer door! Veel succes!

  Like

  1. Die oude puzzels zijn volgens mij ook wel echt klassiekers, dus het zou heel goed kunnen dat je er een paar herkent. Voor puzzels van 2000 stukjes of minder heb ik een plank waar ze op passen, maar die van 3000 moet toch echt op tafel. Geeft niks; eet ik wel een poosje met het bord op schoot.

   Like

 3. Zooo, je hoeft je voorlopig niet te vervelen, 3000 stukjes maar liefst en nog een prachtige afbeelding!
  Ook de leenpuzzels mogen er zijn.
  Ik ben op zoek (oftewel m’n verlanglijst wat puzzels betreft) naar puzzels van plaatsen waar ik geweest ben.
  Zoiets als die “towerbridge” bijvoorbeeld.

  Like

 4. Ik begrijp hieruit dat Sint jou kerstvakantie heeft ‘gegeven’? Als jij in de kerstvakantie aan het puzzelen bent, kun je niet iets anders doen… Ook geen stomme dingen dus!

  Like

  1. Zo had ik het nog niet bekeken, maar je hebt gelijk. Slimme man toch ook hè, die Sinterklaas.

   Like

 5. Probeer aan een stuk karton ( of zoiets) te komen om over de puzzel te leggen , dan blijft de tafel blijkbaar als je wilt eten, desnoods hoeft niet de héle puzzel bedekt te zijn, de helft is al genoeg. Heerlijk zoveel keus, ik zou het wel weten en met de “wasgij” puzzel beginnen. Geweldig dat er nog puzzels bij zijn die je vader gelegd heeft.

  Like

  1. Zo’n stuk karton heb ik. Niet groot genoeg voor de puzzel, maar inderdaad wel groot genoeg om dan aan te eten/kleuren/noem maar op. Goede tip! Die ‘wasgij’ lonkt inderdaad behoorlijk naar me. Die kan nog net voor de kerstvakantie, heb ik al bedacht.

   Like

   1. Een grote plank heb ik ook nog. Daar kan een puzzel van 2000 stukjes op. Die kan ik ook mooi als ‘oplegtafel’ gebruiken.

    Like

 6. Door jou krijg ik altijd zin om te puzzelen! Dat was nog een leuk idee geweest voor op m’n Secret Santa verlanglijstje eigenlijk!

  Geliked door 1 persoon

 7. Leuk! En wat een goed idee om puzzels te lenen 🙂 Ik heb nog puzzels van 30 jaar geleden die ik af en toe weer maak. Heel nostalgisch 🙂

  Like

  1. En ik ontdekte dat die oude puzzels heel erg leuke stukjes hebben, met unieke vormen die je nu niet meer ziet. Dat soort dingen vind ik dus leuk.

   Like

Reacties zijn gesloten.