De kerstboomhater heeft een kerstboom

Nu de Sint het land weer uit is, is het tijd om de kerstboom op te zetten. Daar was ik altijd snel mee klaar, want ik had geen kerstboom. Dit jaar heb ik er wél één. Wel meer dan één zelfs. Ja, help, de kerstboomhater heeft een kerstboom.

Kerstboom? Prikkelboom!

Begrijp me goed: ik houd van de gezelligheid van een kerstboom. Maar wel bij een ander. Ik vind het gezellig om op een schemerachtige decembermiddag door het dorp te lopen en dan overal de lichtjes in de kerstboom aan te zien gaan. Toch heb ik zelf geen kerstboom en ook geen andere kerstversiering. In mijn huis zag je tot nu toe nooit het verschil tussen zomer of winter. Ik vind zo’n kerstboom bij een ander namelijk heel gezellig, maar bij mezelf leidt het tot te veel onrust. Ik raak overprikkeld van zo’n extra ‘obstakel’ in huis. En dat ‘obstakel’ is dan ook nog versierd met allerlei andere ‘obstakels’. Nee, voor mij geen kerstboom. Dat was al de jaren dat ik op mezelf woonde zo en dat blijft zo.

Decembersfeer

En toch, ondanks dat ik een hekel heb aan de duisternis en de kou van december, vind ik de decembersfeer in huis wel gezellig. Dat moe(s)t toch ook op een manier kunnen zonder overprikkeld te raken? Ik overwoog al eens serieus een witte nepkerstboom die ik bij de Praxis zag staan. Een witte kerstboom in mijn witte interieur zou minder prikkels opleveren dan een groene, bedacht ik. Maar nee, ik vond het toch een slecht idee.

Een minikerstboompje dan? Hm, nee, ook niet.

Maar toen deed internet zijn ding. Het was hoogzomer en ik zocht een diamond painting waar ik mijn gang mee op zou kunnen leuken. Tijdens die zoektocht kwam ik ook allerlei leuke kerstige plaatjes tegen.

Cookies doen hun werk

Ik klikte op de kerstige plaatjes en vond er steeds meer. Ik raakte er een beetje verliefd op, want ik vond de sfeer zo gezellig. Vervolgens deden de cookies hun werk en zo kwam het dat ik, ergens tijdens een hittegolf, mijn kerstboom (of eigenlijk: kerstbomen) bestelde en in de brievenbus bezorgd kreeg.

Jazeker, ik heb meerdere kerstbomen en ze pasten in de brievenbus. Ik ging er op een bloedhete dag eens lekker voor zitten en ging aan het werk met het in elkaar zetten van de bomen. Aan het eind van de zomer waren mijn kerstbomen klaar. Ze verdwenen in een la, maar nu de Sint het land uit is, mogen ze mijn huis in decembersfeer brengen, zónder dat ik overprikkeld raak. Want kijk, hier zijn ze, mijn kerstbomen. Samen zijn ze maar 20×25 cm:

Ik houd van het winterse sfeerplaatje. In de maand december mag het mijn dressoir opleuken en zoals ik al eerder schreef: dat kan zonder overprikkeling. Oké, ik geef toe dat ik blij ben als het plaatje in januari weer in de la kan, zo is het ook wel weer.

De kerstboomhater heeft dus een kerstboom. Meerdere kerstbomen zelfs. En ik ben er hartstikke blij mee!

11 gedachten over “De kerstboomhater heeft een kerstboom

 1. Leuk idee! En toch sfeer. Misschien een kerstkrans aan de voordeur, de buitenkant dan. Die zie je binnen niet, maar wel voor je binnen komt?

  Like

 2. Dat was dan nog dubbel plezier ook, want het maken was vast ook heel leuk al heb ik zelf niets met dat soort geknutsel. Ooit wél eens een puzzel gemaakt met een vergelijkbaar plaatje.

  Like

  1. Ik heb ‘m tijdens de hittegolf zitten maken. Was niet helemaal het bijpassende weer, maar zeker leuk om te doen:).

   Like

 3. Ik vind het plaatje zeker mooi, de structuur in de foto kan deze fotograaf niet zo bekoren. Maar ik snap je van de week nog een plastic nepboom weggemoffeld. Morgen zet ik er een echte neer een kleine die niet uitvalt en niet knippert en niet stinkt naar slecht plastic en niet steeds omvalt. Zei ik al dat ik je snap?;)

  Like

Reacties zijn gesloten.