Boekenpraat: Bij twijfel hard zingen (Francis van Broekhuizen)

Inhoud van het boek

In ‘Bij twijfel hard zingen’ beschrijft operazangeres Francis van Broekhuizen haar memoires. In korte hoofdstukken beschrijft ze herinneringen uit haar jeugd en uit haar werkende leven. Op die manier laat ze zien hoe ze van een meisje dat zomaar voor haar plezier zong uitgroeide tot bekende operazangeres.
Francis van Broekhuizen schrijft over de eerste opera die ze zong, het dienen bij de nonnen, de rol in de musical The Sound of Music, hoe ze ontdekte dat ze op vrouwen valt, enz.

Mijn mening

Alsof je naar Francis luistert
Francis van Broekhuizen wekte mijn interesse toen ze meedeed aan diverse televisieprogramma’s. In eerste instantie vond ik haar druk en vroeg ik me af of ze constant een rol speelde en niet zichzelf was, maar langzaam maar zeker ontdekte ik dat zij juist is wie zij is. Toen bleek dat ze een boek had geschreven, wilde ik dat graag lezen.

Bij het lezen van ‘Bij twijfel hard zingen’ is het alsof je naar Francis zit te luisteren. Het is alsof ze even bij je in de woonkamer haar verhaal komt vertellen. Je hoort bij wijze van spreken haar bijzondere stem die praat en zingt. De memoires zijn levendig geschreven en voorzien van grappige, kleine tekeningen. Het boek is zeker geen autobiografie, want het is geen beschrijving van het leven van kind tot nu. Het zijn allemaal losse memoires, die soms wel op een mooie manier bij elkaar aansluiten.

Conclusie
Bij het lezen van ‘Bij twijfel hard zingen’ is het of Francis van Broekhuizen zelf haar memoires aan je vertelt. Op een levendige manier beschrijft zij in dit boek haar herinneringen aan belangrijke momenten in haar leven. Zo ontpopt zij zich langzaam van meisje dat goed kan zingen tot bekende operazangeres. Hoewel Francis van Broekhuizen moeilijke onderwerpen in dit boek niet schuwt, blijft het boek steeds ‘gezellig’. Vrijwel alle hoofdstukken zijn kort en dat houdt de vaart in het boek. Het leest snel en gemakkelijk. Een heerlijk boek voor tussendoor.
⭐️⭐️⭐️⭐️

Meer informatie over Bij twijfel hard zingen

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Bij twijfel hard zingen’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Bij twijfel hard zingen
Auteur:
Francis van Broekhuizen
Uitgeverij:
Luitingh-Sijthoff
Genre:
Non-fictie – memoires
Pagina’s:
239

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

6 gedachten over “Boekenpraat: Bij twijfel hard zingen (Francis van Broekhuizen)

 1. Ik heb dit boek als luisterboek door Francis zelf voorgelezen. Inderdaad alsof ze bij je op de bank zit en aan het vertellen is. Fijn en gezellig tussendoortje.

  Like

  1. O, ik ben niet zo van de luisterboeken, maar dit lijkt me fantastisch, als ze het zelf voorleest!

   Like

 2. toen ik vandaag een boek uitlas dacht ik nog, zal ik nu aan dat boek beginnen? toch een andere keuze gemaakt. Zie nu dat het ook in luisterboek er is, dus die even gedownload op mijn podimoapp.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik vind dat ze teveel op TV is en vooral bij programma’s waar ze niets te zoeken heeft. Bijzonder mens is het zeker maar ik zou het boek zo snel niet meenemen.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.