Boekenpraat met Kerst: Alles wat ik Wens (Lynn Austin)

Het verhaal

Amerika, 1951. Het is bijna Kerst en de zoontjes van Eve en Audrey kijken er al tijden naar uit. Sinds ze de speelgoedcatalogus hebben gevonden, kunnen ze aan niets anders denken dan aan de cadeautjes die de kerstman zal brengen.

Audrey en Eve, twee alleenstaande moeders, delen een huis en zullen ook met elkaar Kerst vieren. Maar beiden willen ze niet dat hun zoontje zo geobsedeerd is door het krijgen van cadeautjes. Daarom besluiten ze het om te draaien en de jongens te leren wat de vreugde is van cadeaus geven. Daarbij willen ze de kinderen ook laten zien dat Kerst gaat om veel meer dan cadeaus: het is de verjaardag van Jezus.

Het wordt een Kerst om nooit te vergeten, zowel voor de moeders als voor de kinderen én de mensen in hun omgeving.

Mijn mening

Romantisch, echt ‘kersterig’ verhaal
‘Alles wat ik Wens’ is een christelijk kerstverhaal en vanaf de eerste bladzijde wordt dat duidelijk. Het verhaal speelt zich af in de periode kort voor Kerst en tijdens Eerste Kerstdag.
Het krijgen en geven van cadeaus staat centraal, maar Lynn Austin verwerkt ook het ‘cadeau’ van Christus’ komst naar de aarde in het verhaal.
Het is een kerstverhaal dat voldoet aan alle stereotypen: romantiek, de christelijke kerstboodschap, cadeautjes, enz. Ik vond dat echter niet storend, want dit verhaal wordt ook ‘verkocht’ als kerstverhaal en dan is dit precies wat ik van een boek verwacht. ‘Alles wat ik Wens’ voldeed op ieder punt aan de verwachtingen en ik vond het dan ook een heerlijk kerstverhaal.

Personages waar ik meer van wil weten
De verhalen van Audrey en Eve maakten me nieuwsgierig naar meer. ‘Alles wat ik Wens’ speelt zich af in 1951, maar in dit boek wordt duidelijk dat beide vrouwen in en na de oorlog veel hebben meegemaakt. Omdat dit kerstverhaal nieuwsgierig maakt naar wat er eerder allemaal gebeurd is, dacht ik halverwege het boek dat het leuk zou zijn als ik meer zou kunnen weten over de beide vrouwen. Dat blijkt te kunnen, want er is een roman die voorafgaat aan dit korte (los te lezen) kerstverhaal: ‘Als ik jou was’. Ik heb die roman maar gelijk gereserveerd bij de bibliotheek.

Conclusie
‘Alles wat ik Wens’ van Lynn Austin speelt zich af net voor en tijdens Kerst 1951. De alleenstaande moeders Audrey en Eve proberen hun zoontjes te leren dat Kerst draait om meer dan het krijgen van cadeaus.
Het boek is een kerstverhaal dat voldoet aan alle stereotypen, maar dat juist daardoor zo heerlijk is. Het is een verhaal vol romantiek, (christelijke) liefde, cadeaus, winters weer en meer van dat soort zaken. Het boek maakt ook nieuwgierig naar de verhalen van de twee vrouwen. Een boek waar ik erg van heb genoten en dat me helemaal in de kerststemming bracht.
⭐️⭐️⭐️⭐️

Meer informatie over Alles wat ik Wens

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Alles wat ik Wens’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Alles wat ik Wens
Auteur:
Lynn Austin
Vertaling: Connie van de Velde
Uitgeverij:
KokBoekencentrum
Genre:
Christelijke roman (Kerst)
Pagina’s:
192

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

6 gedachten over “Boekenpraat met Kerst: Alles wat ik Wens (Lynn Austin)

  1. Dit boek heb ik ook gelezen en heb er van genoten: het verhaal leest lekker weg en de boodschap is duidelijk. “Als ik jou was” is een eerder boek over deze twee moeders en is ook de moeite waard.
    Daar leer je hen ook beter kennen.

    Like

    1. Die heb ik inmiddels ook gelezen. Vond ik mooi, maar deze vond ik wel iets mooier dan ‘Als ik jou was’.

      Like

  2. Dit lijkt me een mooi boek. En tegen alle verwachting in, ze hebben hem bij ons in de bib dus gelijk maar op mijn lijstje gezet voor de volgende keer.

    Jee, ik had er geen flauw idee van dat in die tijd kerst ook al zo commercieel uitgebuit werd. Ik dacht dat dat iets van ‘deze’ tijd was maar niet dus blijkbaar.
    Ik erger me echt aan al die reclame van wat je allemaal zou moeten kopen om kerst te vieren… Daar gaat het toch helemaal niet om?
    Ik heb er een paar jaar terug ook zelf een verhaal over geschreven, omdat ik het gevoel ‘kwijt moest’. Misschien dat ik het nog een keer op mijn blog deel.

    Like

    1. Dat commercieel uitbuiten is denk ik iets wat in Amerika al heel lang bestaat. Ze zijn er goed in;). Ik vind ook dat het daar niet om gaat, maar zie het in Nederland wel de laatste jaren ook steeds meer gebeuren.

      Like

  3. Zo toevallig dat ik het boek dit jaar kocht in een kringloop en p tijd tegen kwam om te lezen. Ik vond het nog 150 bladzijdes prima toen kwam ik er namelijk achter dat het een Christelijke roman was. Normaal lees ik die niet had wel een beetje het gevoel dat zodra Hij genoemd was dat ze ook meteen los ging. Het verhaal sprak me trouwens wel enorm aan.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.