Boekenpraat: De buurtbarbecue (Gerjanne van Lagen)

Het verhaal

Binnenkort is er een buurtbarbecue voor de bewoners van de Kruisingastraat. De mensen kennen elkaar allemaal van gezicht en de meeste mensen kennen elkaar ook wel bij naam. Maar de verhalen achter de voordeur zijn onbekend. De oude man op nummer vijf zorgt goed voor zijn tuin, maar wie is hij? En dat jonge gezinnetje met hun baby lijkt alles voor elkaar te hebben, maar wie zijn zij? Op elke deurmat valt de uitnodiging voor de buurtbarbecue. Wie zullen elkaar daar ontmoeten?

Mijn mening

Elk huis heeft zijn kruis
Het dunne boek ‘De buurtbarbecue’ heeft veel weg van een verhalenbundel. Ieder hoofdstuk biedt een kijkje achter één van de voordeuren van de Kruisingastraat. Gerjanne van Lagen laat zien dat achter elke voordeur een verhaal schuilt.
De verhalen over de verschillende buren zijn kort, maar geven je als lezer toch het gevoel dat je echt even een kijkje achter de voordeur krijgt.
Sommige verhalen maakten mij nieuwsgierig naar meer. Wie zijn deze mensen en wat is hun verhaal?
In dit boek komen verschillende verhalen aan bod en de verschillende bewoners zijn allemaal anders: het ene hoofdstuk staat er een man centraal, dan weer een vrouw, dan weer een kind en die afwisseling zorgt ervoor dat de verhalen verrassend zijn.
Het boek is dun en leest snel. Ik las het in één keer uit en het was genieten om even bij de bewoners van de Kruisingastraat naar binnen te kijken én het zette me tegelijkertijd aan het denken over elk huis dat zijn kruis heeft.

Conclusie
In ‘De buurtbarbecue’ geeft Gerjanne van Lagen een kijkje achter de voordeuren van de bewoners van de Kruisingastraat. In korte verhalen laat zij zien dat ieder huis zijn kruis heeft. De personages zijn afwisselend en zorgen voor een levendig verhaal, dat steeds samenkomt door een uitnodiging voor de buurtbarbecue.
‘De buurtbarbecue’ is een dun boekje, dat je in één keer uit kunt lezen en maakt nieuwsgierig naar meer over sommige personages. Een boekje dat een fijn inkijkje geeft achter voordeuren én dat aanzet tot nadenken.
⭐️⭐️⭐️⭐️

Meer informatie over De buurtbarbecue

Dit boek ook lezen?
Koop ‘De buurtbarbecue’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: De buurtbarbecue
Auteur:
Gerjanne van Lagen
Uitgeverij:
De Banier
Genre:
Roman
Pagina’s:
111

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

4 gedachten over “Boekenpraat: De buurtbarbecue (Gerjanne van Lagen)

  1. Het doet me denken aan een tv-programma van een aantal jaar terug: Achter de voordeur. Ik ben benieuwd wat er eerder was, dat programma of dit boek…

    Like

    1. Het tv-programma was er eerder. Ik heb het nooit gekeken, maar denk dat het wel een beetje vergelijkbaar is ja.

      Like

Reacties zijn gesloten.