Boekenpraat: Yes! Papa gaat trouwen (Mirjam Schippers)

Het verhaal

Fenna (12) en Fleur (14) zullen over een half jaar stiefzussen van elkaar zijn. Fenna’s vader Julian en Fleurs moeder Naomi gaan namelijk met elkaar trouwen.
Voor het zover is, moet er echter geklust worden in het nieuwe huis dat Julian en Noami hebben gekocht. De twee gezinnen zullen daar straks met in totaal negen personen gaan wonen.
Voor Fleur en Fenna is het wennen aan de nieuwe situatie. De weekenden zijn druk, nu ze hun aandacht nog verdelen tussen twee huizen.
Bovendien vraagt het schoolwerk de aandacht van de twee meiden.
En daar komt bij dat Fleur haar overleden vader mist in alle voorbereidingen en Fenna haar overleden moeder.

Mijn mening

Heerlijk boek voor (christelijke) tienermeiden
‘Yes! Papa gaat trouwen’ is het tweede deel in de Samen!-serie van Mirjam Schippers. Het eerste deel is ‘Help! Mam is verliefd’. In dit tweede deel gaat het verhaal van Fleur en Fenna verder en lees je hoe de ‘reis’ van twee gezinnen is op weg naar het worden van één groot, samengesteld gezin.
Terwijl al die ontwikkelingen gaande zijn, ontwikkelen Fleur en Fenna zich ook als tieners/pubers en gaan zij naar school. Het alledaagse tienerleven van de meiden is in dit boek weer heerlijk weergegeven en fijn om te lezen. Er zijn verliefdheden, ruzietjes, hormonen, spanningen, spelletjesavonden, lol, enz. Het boek is een Young Adult en leest heerlijk weg.

Een boek met een diepere laag
Tussen de alledaagse beslommeringen van de meiden zit ook een wat diepere laag. Zowel Fleur als Fenna hebben te maken gehad met het verlies van een ouder. Hoewel het thema rouw nergens in het boek een apart hoofdstuk is, is het verweven in het dagelijks leven, zoals dat in het echt ook is. Het is juist dat thema dat deze tienerserie voor mij zo interessant maakt en ik vind het als ‘ervaringsdeskundige tiener met rouw’ mooi om te zien hoe Mirjam Schippers dit aspect in het verhaal verweeft. Sterker nog: Mirjam wist me met dit boek tot tranen toe te raken. De diepere laag staat echter nergens de vrolijkheid van het boek in de weg. Het is net als met het echte leven: het gaat door en soms is daar ineens die keiharde slag van rouw.

Conclusie
‘Yes! Papa gaat trouwen is het tweede deel in de Samen!-serie van Mirjam Schippers. Het verhaal gaat over de tienermeiden Fleur en Fenna. Hun ouders gaan trouwen, nadat ze allebei eerder een partner verloren. ‘Yes! Papa gaat trouwen’ beschrijft de weg, inclusief wat strubbelingen, op weg naar het worden van een samengesteld gezin.
Deze Young Adult beschrijft op een heerlijke, herkenbare manier het alledaagse leven van tienermeiden, maar heeft ook een diepere laag. Het is als in het echte leven: het is fijn en er gebeurt van alles en af en toe is daar ineens die keiharde inslag van rouw. Mirjam Schippers geeft dat op een ontroerende, voor mij herkenbare, manier weer.
Een boek dat snel en makkelijk leest en dat voor elk (christelijk) tienermeisje heerlijk herkenbaar zal zijn!
⭐️⭐️⭐️⭐️

Meer informatie over Yes! Papa gaat trouwen

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Yes! Papa gaat trouwen’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Yes! Papa gaat trouwen – Samen 2
Auteur:
Mirjam Schippers
Uitgeverij: De Banier
Genre:
Roman – Young Adult
Pagina’s:
304

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

8 gedachten over “Boekenpraat: Yes! Papa gaat trouwen (Mirjam Schippers)

  1. Mooie recensie waar ik het helemaal mee eens ben.
    En ook al ben ik geen Young Adult: ik heb de hele serie en geniet er regelmatig van. (paar keer herlezen)

    Like

Reacties zijn gesloten.