Blue Monday 2023

Het is vandaag Blue Monday en daar doe ik niet aan, maar toch besteed ik er maar wel weer even aandacht aan op mijn blog. Want ik heb wél zo mijn ideeën over/bij Blue Monday.

Meest deprimerende dag van het jaar

Vandaag zou de meest deprimerende dag van het jaar zijn. Ik doe daar dus niet aan, want ik bepaal graag zelf wanneer ik het de meest deprimerende dag van het jaar vind. Hallo zeg, je zou maar net helemaal happy je bed uit zijn gestapt en dan depressief moeten worden omdat het Blue Monday is.

Nee hoor, ik doe daar niet aan. Ik doe ook niet aan goede voornemens, dus ik zal er ook geen last van hebben dat die allemaal weer zijn geflopt.

Weet je trouwens wat ik de meest deprimerende dag van het jaar vind? Meestal valt die dag ergens in juli voor mij. Ik heb namelijk altijd nogal last van een eindejaarshumeur als het schooljaar weer om is en ik me realiseer dat ik nooit meer een schooljaar af zal ronden en dat ik niet lekker afscheid heb genomen van het onderwijs. Meestal zit daar voor mij ergens de meest deprimerende dag van het jaar. Maar goed, dat kan wisselen, dus daarom ‘plan’ ik die dag niet. Waarom zou je?

Blauwe zomer

Op deze Blue Monday denk ik even terug aan de zomer. Want ik doe dan wel niet aan Blue Monday, maar ik mis de zomer wél heel erg. Ik bladerde digitaal eens door mijn foto’s en kwam veel blauw tegen tussen de zomerplaatjes. O, wat kan ik intens verlangen naar een warme zomerdag met een knalblauwe lucht. Ik verlang naar middagen met een boek buiten onder een heerlijk zonnetje. En ik verlang naar zomerbuitjes met van die heerlijke grijze wolkenluchten boven bloeiende bermen. Ja, doe mij de zomer maar. Dus dáár denk ik op deze Blue Monday wel even aan. En weet je wat zo fijn is aan Blue Monday? Dan is de zomer toch alweer een stapje dichterbij dan bijvoorbeeld op de kortste dag van het jaar. De zomer komt eraan! (Ja, oké, ik ben wat optimistisch, maar dat moet vandaag toch?)

10 gedachten over “Blue Monday 2023

 1. Voor mij zijn de meest depressieve dagen, de dagen voor de feestdagen… dit jaar viel het gelukkig mee, maar ik ben altijd blij als die dagen gepasseerd zijn.

  Geliked door 1 persoon

 2. In ieder geval werkt het weer volledig mee om er een blue Monday van te maken, wat een grauwe nattigheid, voor wie daar gevoelig voor is is dat dan wel de genadeslag.
  Oke, dan het vandaag niet tot 5 uur duren eer ik écht lichten aan moet doen zoals gisteren. ik zit daar niet zo mee. 😉

  Like

  1. Het weer was wel een klein drama ja, gisteren. Werkte bij mij ook niet mee, maar toch deed ik nog steeds niet aan Blue Monday.

   Like

 3. Nooit van gehoord. En eigenlijk vind ik nooit een dag deprimerend. Er kan een dag zijn dat veel niet gaat, zoals ik wil of wens, maar dat is het dan ook. Energieloos kan ook. Echt depressief of gedeprimeerd ben ik nooit. En dat laat ik me ook niet aanpraten, vandaag! Succes!

  Like

 4. In elk geval past de foto boven je blog heel mooi bij “Blue monday, maar dan anders” en nee ìk doe er niet aan mee.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik heb dus helemaal geen last van zo’n dag, ik hik weer tegen een winterdip aan. Overigens heb ik wel last van zo’n dag in de zomer als ik eindelijk een dag vrij ben en het bloedheet is.

  Like

Reacties zijn gesloten.