Boekenpraat: Met liefde gemaakt (Tricia Goyer & Sherry Gore)

Het verhaal

Lovina Miller heeft al zolang ze zich kan herinneren één grote droom: een eigen taartenwinkel openen. Die droom is nogal opmerkelijk, want Lovina is een Amish vrouw en zou volgens de gebruiken -en vooral volgens haar moeder- eigenlijk alleen maar moeten dromen van een huwelijk met een goede man.

Na een lange zoektocht vindt Lovina een pand dat geschikt lijkt voor haar droom. Als ze dan ook nog Noah Yoder, de perfecte timmerman, ontmoet, lijkt er niets meer fout te kunnen gaan en wil Lovina er alles aan doen om haar droom te verwezenlijken.
Niet iedereen staat achter haar droom en Noah blijkt meer te zijn dan alleen een handige timmerman. Maar Lovina weet ook dat Noah iets voor haar achterhoudt. Wat is dat en kan zij van hem houden als ze de waarheid over deze man kent?

Mijn mening

Een ‘typisch Amish boek’, maar toch een beetje anders
‘Met liefde gemaakt’ is een boek dat zich afspeelt in een Amish gemeenschap en is daarmee een boek als vele andere boeken over deze gemeenschap, maar toch is dit boek anders. In de gemeenschap waar dit boek zich afspeelt, gaat men namelijk wat soepeler om met de regels en daarom is er bijvoorbeeld in deze Amish gemeenschap elektriciteit. Voor mij gaf dat het boek iets extra’s. Een inkijkje in een gemeenschap waar men wat losser is, is toch anders dan de meeste boeken over de Amish.
Verder draait het in dit boek vooral om de taartenwinkel en wat minder om het dagelijkse, huishoudelijke leven. Wel komt het -in mijn ogen heerlijke- taaltje van de Amish in dit boek terug in een aantal bekende woorden.
Aan het einde van bijna elk hoofdstuk is een Amish recept opgenomen om zo zelf ook de recepten die genoemd worden uit te kunnen proberen.

Mooi verhaal over geloof, hoop en liefde
Het eerste hoofdstuk van ‘Met liefde gemaakt’ gaat over Lovina en het tweede hoofdstuk over Noah. Vanaf dat moment is eigenlijk al duidelijk dat dit boek zal eindigen met een liefdesrelatie tussen deze twee mensen en toch wordt het verhaal mijns inziens nergens saai. Deze roman vertelt op een mooie manier over het uitkomen van dromen, maar laat ook zien dat het leven meer is dan het uitkomen dan dromen. Er is een diepere laag over geloof, hoop en liefde en Gods weg met mensen. Die laag geeft het boek een ontroerende sfeer.

Ook heel mooi in dit boek vind ik de Amish gezegden die boven elk hoofdstuk staan en die voor mij soms zorgden voor ‘vertraging’ in het lezen omdat ik die gezegden rustig wilde overdenken.

Klein ‘technisch’ minpuntje is dat de redactie beter had gekund: regelmatig staan woorden dubbel genoteerd, ontbreken woorden of klopt de woordvolgorde in een zin niet.

Conclusie
In ‘Met liefde gemaakt’ maak je kennis met Amish vrouw Lovina en haar grote droom: een eigen taartenwinkel. Bij het realiseren van die droom ontmoet Lovina een man die meer voor haar blijkt te betekenen dan alleen een handige klusjesman.
Het verhaal gaat over het realiseren van dromen, maar heeft ook een diepere laag die gaat over Gods weg met mensen en over geloof, hoop en liefde. Deze roman is in bepaalde opzichten voorspelbaar, maar vertelt toch een prachtig, ontroerend verhaal. Het is het eerste deel in een serie en ik ga de andere delen zeker ook lezen.
⭐️⭐️⭐️⭐️

Meer informatie over Met liefde gemaakt

Boekgegevens
Titel: Met liefde gemaakt – De taartenwinkel van Pinecraft I
Auteur:
Tricia Goyer & Sherry Gore
Vertaling: D. Beentjes
Uitgeverij:
De Parel
Genre:
Christelijke roman (feelgood)
Pagina’s:
348

8 gedachten over “Boekenpraat: Met liefde gemaakt (Tricia Goyer & Sherry Gore)

 1. Tricia Goyer heeft ook een boek geschreven over leven zoals de Amish: Amish levenskunst. Ik had het ooit maar ben het helaas kwijtgeraakt tijdens één van de vele verhuizingen de laatste jaren. Niet een boek om snel uit te lezen maar ook mooie quotes en gezegden. Denk dat het ook echt een boek voor jou is. Fijne dag.

  Like

  1. Dat klinkt als een boek dat ik zeker kan waarderen. Ik ga ‘m op mijn lijst zetten. Dank voor de tip!

   Like

 2. Zelf heb ik de hele serie, en als ik de boeken die ik nu herlees (ook een serie) uit heb, ga ik deze weer eens lezen. (fijn voor het slapen).
  In deze boeken staan ook veel recepten, die ik overigens niet heb uitgeprobeerd 😉
  Maar ik houd wel van de boeken van Tricia Goyer.

  Like

  1. Ik heb de recepten ook aan me voorbij laten gaan, maar het idee vind ik heel leuk. Ik heb trouwens de rest van de serie er gelijk achteraan gelezen.

   Like

 3. Zo te horen echt een fijne Amish roman. Ik vind het Pennsylvania Dutch ook altijd zo leuk om terug te zien in deze boeken. Dit verhaal hoop ik zeker te gaan lezen.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.