Hoera voor 4 jaar Hoofdtaal!

Hoera voor Hoofdtaal en een beetje voor mezelf, want vandaag bestaat mijn blog vier jaar. Vier jaar alweer. Van een droom naar een (uit de hand gelopen) hobby.

De droom was er al

De droom om te bloggen was er al heel lang. Toen ik nog werkte, droomde ik ervan om af en toe wat leuke anekdotes uit de klas te delen. Het leek me leuk om dat via blogs te doen. Heel af en toe deed ik dat in het mini op Hyves (ja, heel vroeger, je weet wel). Maar ik droomde altijd van meer.

Ik begon zelfs in het laatste jaar dat ik voor de klas stond aan een boek. Elke week een stukje schrijven en aan het eind van het jaar zou er een boek zijn. Maar het boek kwam er niet. Het werk slokte me te veel op.

En toen kwam ik ziek thuis te zitten. De schrijfkriebels bleven. Het was ergens halverwege januari -vier maanden na mijn ziekmelding- toen ik een gratis adres registreerde bij WordPress. Ik wilde boekrecensies daarop gaan publiceren én ook iets delen van mijn hersenspinsels. Maar verder dan een domein registreren kwam het niet.

De droom werd werkelijkheid

Op 30 januari 2019 werd mijn blogdroom werkelijkheid. Dat begon allemaal in een nogal heftig consult bij de huisarts. Toen het over schrijven ging, maakten de tranen in mijn ogen -net als altijd- even plaats voor pretlichtjes. “Is een blog niet wat voor je?” vroeg mijn huisarts zich af. En of dat iets voor me zou zijn.

Ik was nog maar een half uur thuis toen Hoofdtaal in de lucht was. Deze keer bleef het namelijk niet bij plannen, maar zette ik die plannen om in daden. En vanaf die dag bleef Hoofdtaal ook in de lucht.

Bloggen blijft leuk

Bloggen is een hobby, maar ik noem het wel een beetje een uit de hand gelopen hobby. Ik besteed er namelijk best wat uurtjes aan elke week en dat is prima. Ik vind dat namelijk heel erg leuk. Ooit, helemaal in het begin, droomde ik er weleens van dat bloggen mijn werk zou kunnen worden. Inmiddels weet ik dat dat -zeg nooit nooit, maar toch- niet gaat gebeuren, maar ik heb er helemaal vrede mee. Hoofdtaal is mijn plekje op het wereldwijde web en daar ben ik blij mee.

Het leuke van bloggen is ook dat ik het veel makkelijker vind dan praten. Ik denk dat menig trouwe meelezer hier meer over me te weten komt dan in een gesprek. En dat is prima. Ik schrijf nu eenmaal makkelijker dan dat ik praat.

Ik blijf het bloggen heel erg leuk vinden en natuurlijk zijn er soms dagen dat ik er even minder zin in heb. Maar het fijne van een hobby is: dan hoeft het dus ook niet. En de zin komt altijd weer terug. Ik heb weer voor een jaar mijn registratie verlengd, dus ik ga in ieder geval nog een jaar door, maar ik gok nog veel langer.

En vandaag vier ik een minifeestje. Zonder slingers en taart, maar wel met een fijn gevoel. Nee, die dag vier jaar geleden was niet leuk. Het was één van mijn slechtste dagen ooit. Maar er kwam wél iets leuks uit voort en dát mag best gevierd worden. Hoera voor vier jaar Hoofdtaal!

19 gedachten over “Hoera voor 4 jaar Hoofdtaal!

 1. Gefeliciteerd met deze mijlpaal. Jouw blog lezen is één van mijn vaste dingen in de zeer vroege ochtend bij een cappucciono. Hopelijk mag ik nog veel jaren langer genieten van je schrijfsels!
  Fijne maandag 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Leuk! Ik maak ook altijd ’s morgens bij het ontbijt mijn ‘blogrondje’. Anderen beginnen de dag met de krant, wij met een blog;).

   Like

 2. Gefeliciteerd! En geniet er van. Een nieuw boek of iets lekker, je hebt het verdient. Op naar de volgende blogjaren.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dankjewel! Een leuke bos tulpen heb ik vandaag gekocht en ik voel me gewoon zelf helemaal jarig:).

   Like

 3. Hartelijk gefeliciteerd!
  Ik hoop nog lang van je blog te mogen blijven genieten.
  Elke dag is onze “koffietijd” genieten van mijn blogsrondje en daar zit je al een hele tijd in…
  Zeker het vieren waard!

  Like

  1. Ik doe dat bij het ontbijt, zo’n blogrondje. Vind ik altijd leuk. Anderen lezen dan de krant en ik lees dan blogs:).

   Like

 4. 🎈🎈🎈🎈Zo, ik heb even wat ballonnen voor je opgeblazen! Gefeliciteerd!
  Grappig, mijn eerste blogstappen liggen ook bij hyves en space, ik weet niet meer wat er eerder was maar dat was in begin 2005. Lekker doorgaan zolang je er plezier aan beleeft.

  Geliked door 1 persoon

 5. Gefeliciteerd !
  ( ik ben trouwens verbaasd te lezen dat je zo’n registratie moet verlengen, ik meende dat online dingen nogal eeuwig waren… )

  Like

  1. Het blijft wel staan, maar ik heb achter de schermen wat betaalde opties. Die moet je dan verlengen. Het feit dat dit .com is, is bijvoorbeeld betaald. Anders krijg je wordpress in je sitenaam.

   Like

Reacties zijn gesloten.