Polderplaatjes ~ 2023 ~ januari

Het is tijd voor de polderplaatjes van januari. Ik herinner me januari vooral als een regenachtige maand, maar in mijn foto’s zie ik dat niet terug. Dat komt omdat het zo hard regende dat ik mezelf graag onder mijn paraplu verschool en het wordt lastig om én een paraplu in bedwang te houden én foto’s te maken. Geen foto’s van de regen dus. Maar dit was het begin van de maand, met zelfs -jawel- nog een dapper madeliefje:

Tja, toen kwam er sneeuw. Daar houd ik niet van, maar ik moet toegeven dat het fraaie plaatjes opleverde.

Maar o, wat baalde ik van de zwart-witte wereld! De foto hierboven heeft geen filter, maar lijkt wel zwart-wit. Ik wilde weer groen. En ik kreeg groen. Het laatste stukje van de maand was er zelfs zowaar af en toe zon.

En zo zit de eerste maand van het jaar er weer op. Op naar een hoop ik heel zonnig februari.

13 gedachten over “Polderplaatjes ~ 2023 ~ januari

 1. Ik vind het meestal wel fijn als alles bedekt is met sneeuw. Het voelt alsof ik dan verplicht wordt om even volledig tot stilstand te komen en even rust te nemen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Inderdaad, gelukkig is januari voorbij. Het voorjaar komt alweer wat dichterbij! Ik heb sneeuwklokjes gezien en winterakonietjes. Wacht nu op crocusjes…

  groetjes, Alice K.

  Geliked door 1 persoon

 3. Jij hebt meer sneeuw bij je woning gezien als ik. Sinds een paar dagen zijn de lage bergen tegenover een beetje wit. In de Alpen ligt natuurlijk wel sneeuw. Maar hier in de stad… nee. Ik vind het wel mooi, maar daarna wordt het zo’n troep. Verder vooral koud hier, en nog geen bloemen. Komen hier pas later.

  Like

  1. Die troep die het wordt ja, dat vind ik ook het probleem. Het is even mooi, maar daarna wordt het papperige bende.

   Like

  1. Het was ook heel plaatselijk. Ik reed op een gegeven moment ergens waar het aan de ene kant van de weg wel lag en aan de andere kant niet.

   Like

  1. Kort maar krachtig: nee. We hebben in december al schaatskoud gehad. Maar dan wel zonder schaatsen;).

   Like

Reacties zijn gesloten.