Boekenpraat: Door jouw ogen (Nicole Deese)

Het verhaal

Molly McKenzie heeft naam gemaakt als beauty-influencer. Haar volgersaantal groeit nog elke dag en de kansen liggen voor het grijpen. Haar werkgever komt met een prachtige kans: Molly kan presentatrice worden van een make-overprogramma voor kansarme jongeren. Het lijkt Molly geweldig, maar er is één voorwaarde die ze minder geweldig vindt: ze moet ‘kennismaken’ met de doelgroep door middel van vrijwilligerswerk.

Molly neemt contact op met het project De Brug, waar kansarme jongeren worden geholpen. In eerste instantie heeft ze maar één doel: daar zijn om uiteindelijk presentatrice te kunnen worden. Maar al snel stelen de jongeren haar hart en niet alleen de jongeren, maar ook Silas, de initiatiefnemer van De Brug.
Het blijkt dat Molly niet alleen de jongeren iets kan leren, maar dat de jongeren ook haar heel veel kunnen leren.

Mijn mening

De wereld van een influencer
‘Door jouw ogen’ geeft een inkijkje in het leven van een influencer. Die wereld lijkt op het oog heel eenvoudig: filmpjes maken, berichten op Instagram plaatsen en zorgen dat je volgers tevreden blijven. Maar die wereld is nogal ingewikkeld. Nicole Deese laat in deze roman zien wat er allemaal ‘achter de schermen’ gebeurt en hoeveel druk er wordt uitgeoefend op influencers.
‘Door jouw ogen’ maakt daarnaast, door de werkzaamheden bij De Brug, heel mooi duidelijk dat het leven draait om veel meer dan mooie video’s en het perfecte leven.

Een romance tussen de kansarme jongeren
In ‘Door jouw ogen’ speelt zich een romance af. Die is redelijk voorspelbaar, maar de manier waarop Molly en haar geliefde bij elkaar komen, is prachtig beschreven. Er is aandacht voor de gevoelens en er is ook wat plaats voor humor.
De toevoeging van het project De Brug aan dit verhaal geeft het verhaal grote meerwaarde. Het laat iets zien van hoe kansarme jongeren kansen krijgen als je hen mogelijkheden, een thuis en liefde biedt.
Al met al een boeiend boek over interessante onderwerpen.

Conclusie
In de roman ‘Door jouw ogen’ van Nicole Deese staat beauty-influencer Molly centraal. Zij lijkt alles perfect voor elkaar te hebben met haar leven op social media en met haar duizenden volgers. Maar bij een project voor kansarme jongeren ontdekt ze dat het leven veel meer is dan een mooi verhaal op social media.
De onderwerpen in dit boek (het leven van een influencer én een project voor kansarme jongeren) zijn boeiend en origineel. De romance die opbloeit is voorspelbaar, maar wel heel mooi omschreven. Het boek is in alle opzichten een feelgood.
Een boek dat meiden en vrouwen zal aanspreken en waarin het christelijk geloof een positieve rol speelt.
⭐️⭐️⭐️⭐️

Meer informatie over Door jouw ogen

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Door jouw ogen’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Door jouw ogen
Auteur:
Nicole Deese
Vertaling: Gerda Lok-Bijzet
Uitgeverij:
KokBoekencentrum
Genre:
Roman (feelgood)
Pagina’s:
461

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

8 gedachten over “Boekenpraat: Door jouw ogen (Nicole Deese)

  1. Ik ben benieuwd en o,o,o ik weet niet of ik het gelezen heb.
    Nu blijkt dus het nut van het bijhouden in notitieboek, waar ik dit jaar mee begon.

    Like

    1. Ja, dat is echt handig, om het bij te houden. Ik doe het zelfs in een Excel-bestand. Als ik dan de titel begin te typen, herkent hij hem als ik het al gelezen heb. Ideaal.

      Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.