Puzzellevenslessen 2023

Het is traditie dat er één keer per jaar een blog verschijnt met puzzellevenslessen. Dat is dan een blog met alle overpeinzingen die ik had tijdens het maken van een puzzel. Vandaag is het tijd voor de editie van 2023.

Legpuzzel van 3000 stukjes

Van Sinterklaas kreeg ik een puzzel van 3000 stukjes. Ik had me voorgenomen om die in de kerstvakantie te maken, maar uiteindelijk kon ik me niet bedwingen en lag de puzzel al een week voor de kerstvakantie op tafel. Het toeval wilde dat hij op de laatste zondagavond van de kerstvakantie af was, dus zo was het toch nog een kerstvakantieproject geworden.

Wekelijkse vorderingen

Mijn volgers op Instagram werden geconfronteerd met heel wat puzzelplaatjes met vorderingen, maar ik maakte ook een wekelijkse voortgangsfoto. Dat zag er zo uit:

En toen, twee dagen na de laatste vorderingsfoto, legde ik het laatste puzzelstukje en was de puzzel af:

Puzzellevenslessen

Hoogste tijd dus voor de puzzellevenslessen. Dit jaar waren dat er niet veel. Het was er eigenlijk maar één. Ik dacht namelijk iedere keer dat ik nu echt niet meer verder zou komen. Op een gegeven moment moest ik het gras en de bomen/lucht nog en ik dacht dat dat nooit zou lukken. De weekfoto van week twee was er één waar ik met een diepe zucht naar keek, want nu het gras toch was gelukt, moest het moeilijkste stuk nog. En toch was ik op de foto van week drie weer een stukje verder en lagen uiteindelijk alle drieduizend stukjes op hun plaats. Mijn puzzellevensles van dit jaar is dus kort maar krachtig: De aanhouder wint.

O, en mocht je nu denken dat ik wel even klaar ben met puzzelen, heb je het mis. Er liggen er nog zat en ik had toen ik het laatste stukje neerlegde alweer zin in de volgende puzzel.

12 gedachten over “Puzzellevenslessen 2023

 1. Mooie puzzellevensles en hoewel het voor mij niet altijd opgaat geeft het toch meer kracht en voldoening als je niet na de eerste tegenslag opgeeft. Moest daar erg aandenken toen ik gisteravond 2 afleveringen van Dreamschool keek.

  Like

  1. O, ik kijk ook Dreamschool en vind het zo’n mooi programma. Ik herken overigens wel dat aanhouden niet altijd het gewenste resultaat oplevert, maar bij een puzzel in elk geval wel;).

   Like

 2. Bij ons in de bib kan je ook meehelpen aan een puzzel… amai, je moet er wel veel geduld voor hebben 😉

  Like

 3. Dat heb je onwijs snel gedaan, het is een plaatje. Ik maakte ooit een vrijwel identiek plaatje maar dan van 1000 stukjes.

  Like

  1. Het ging inderdaad heel snel. Ik moet wel toegeven dat ik in die weken weinig anders heb gedaan dan puzzelen. Het was echt hele dagen over tafel gebogen zitten;).

   Like

 4. Puzzelen blijft leuk, ik denk dat ik nu de Mona Lisa toch ga proberen en dan hoop ik dat ook voor mij geldt: “De aanhouder wint” want er zitten zoveel donkere stukjes in…
  Jouw puzzel is MOOI

  Like

 5. Heerlijk hè, legpuzzels! Als ik eenmaal bezig ben, vind ik het vaak zo moeilijk om te stoppen. Nog één stukje. O, wacht, die past ook daar. Heel verslavend, haha.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.