Boekenpraat: Geef me een kans (Becky Wade)

Het verhaal

Sebastian Grant is kinderhartchirurg en zijn werk is zijn grootste passie. Hij heeft daarnaast wel tijd voor vrienden, maar voor een vaste relatie vindt hij zichzelf en zijn leven niet geschikt. Totdat hij Leah Montgomery ontmoet. Dan ontdekt hij dat hij misschien toch wel een vaste relatie wil. Maar Leah blijkt de vrouw te zijn op wie Sebastians beste vriend al jaren stiekem verliefd is. Leah is dus geen optie.

Leah is wiskundelerares en zorgt al tien jaar voor haar zeventienjarige broertje. Nu haar broertje bijna naar de universiteit gaat, kan Leah haar grote droom najagen: haar doctoraat halen. Ze wil zich daarbij door niets laten afleiden, maar als ze een vreemde uitslag van een DNA-test ontvangt, leidt dat haar wel degelijk af. Leah vraagt Sebastian om hulp en samen proberen ze uit te zoeken wat de waarheid is achter de DNA-resultaten van Leah. Ondertussen bloeit de romantiek op, maar dat kan niet, want Leah ‘doet niet aan romantiek’ en voor Sebastian is Leah geen optie. Maar wat als liefde sterker is dan dat?

Mijn mening

Feelgood zoals dat ‘hoort’
‘Geef me een kans’ is een roman die het genre feelgood eer aandoet. Romantiek ten top, met de nodige obstakels. In dit boek was de uitkomst van de romance voor mij niet vanaf het begin voorspelbaar en de ‘strijd’ tussen de twee vrienden die beiden verliefd zijn op Leah is interessant om te volgen.
In deze roman speelt het geloof in God ook een grote rol, omdat de hoofdpersonen hun leven proberen in te richten volgens Zijn plan.
De hoofdpersonen hebben zelf een interessante levensgeschiedenis, wat het boek voor mij boeiend maakte.
Minpunt vond ik dat de overlap met het eerste deel soms erg groot is. Daardoor is dit boek goed als losstaand boek te lezen, maar als je -zoals ik- de boeken direct achter elkaar leest, is de overlap soms wat veel.
Ander minpunt vond ik de grote hoeveelheid vaktaal die gebruikt wordt vanuit het werk van Sebastian als hartchirurg.

Interessante verhaallijn n.a.v. DNA-onderzoek
‘Geef me een kans’ begint met het verhaal van Leah, die in de eerste zin van het boek ontdekt dat haar ouders haar biologische ouders niet (b)lijken te zijn. In het vervolg van het boek gaat Leah op zoek naar het verhaal achter deze DNA-uitslag. Haar moeder houdt namelijk bij hoog en bij laag vol dat Leah wel haar biologische dochter is en Leah heeft de foto’s van de zwangerschap van haar moeder gezien. Wat is waarheid? De zoektocht van Leah naar het verhaal achter deze DNA-test is een interessante en originele verhaallijn.

Conclusie
In de roman ‘Geef me een kans’ van Becky Wade staat het verhaal van Leah centraal. Volgens een DNA-test (b)lijken haar ouders niet haar biologische ouders te zijn. Hoewel haar moeder dat ontkent, gaat Leah op onderzoek uit. Bij die zoektocht wordt ze geholpen door kinderhartchirurg Sebastian Grant. De romantiek lijkt op te bloeien, maar voor beiden is romantiek geen optie.
Deze roman staat bol van romantiek en obstakels in de romantiek en heeft interessante karakters met mooie levensverhalen. Hoewel er hier en daar wat overlap is met het eerste deel in de serie is het verhaal boeiend om te volgen. Ik denk wel dat het vooral geschikt is voor een christelijk lezerspubliek, want het geloof speelt op vrijwel iedere bladzijde een rol. Persoonlijk vond ik dat heel mooi, maar niet iedereen houdt daarvan.
⭐️⭐️⭐️⭐️

Meer informatie over Geef me een kans

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Geef me een kans’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Geef me een kans – Misty River 2
Auteur:
Becky Wade
Vertaling: Els Geertsema-Geluk
Uitgeverij:
De Parel
Genre:
Christelijke roman (feelgood)
Pagina’s:
424

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

6 gedachten over “Boekenpraat: Geef me een kans (Becky Wade)

  1. Zie je wel dat het goed is om bij te houden wat ik gelezen heb?
    Ook van deze ben ik niet zeker, dus zet ik hem in mijn lijstje.

    Geliked door 1 persoon

  2. Klinkt goed! Mijn zorghart houd wel van medisch vakjargon, maar ik kan me voorstellen dat het als ‘leek’ niet fijn leest. Ik ga ‘m zeker lezen!

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.