Boekenpraat: De Echoman (Sam Holland)

Het verhaal

Flaptekst:
Charles Manson, Ted Bundy en Jeffrey Dahmer gingen de geschiedenisboeken in vanwege hun misdaden.
De Echoman gaat nog een stap verder…

Jessica Ambrose is op de vlucht. Ze wordt verdacht van het in brand steken van haar woning, waarbij haar echtgenoot is omgekomen en haar dochtertje zwaargewond is geraakt. Haar enige hoop is de gewetenloze rechercheur Nate Griffin, die ervan overtuigd is dat ze onschuldig is. Samen proberen ze de ware toedracht van de zaak te achterhalen.

Wanneer er in korte tijd meer verdachte zaken en moorden plaatsvinden, staat de politie voor een raadsel. Dan ontdekken Jess en Nate een link tussen de misdaden: iemand kopieert de moordmethoden van bekende seriemoordenaars uit de geschiedenis. Ze openen de jacht op een dader die zij ‘de Echoman’ noemen en zijn vastberaden hem te stoppen. Maar de Echoman maakt zich alweer op voor een nieuw meesterwerk…

Mijn mening

Boek met een chaotisch begin
Hierboven gaf ik de flaptekst van het boek weer en dat is omdat ik geen eigen samenvatting zou kunnen maken van het boek. In het begin vond ik het boek erg chaotisch. Er zijn verschillende verhaallijnen en het was voor mij niet altijd duidelijk over wie ik aan het lezen was en wat diens rol in het verhaal was.
Doordat de Echoman moorden van echt bestaande seriemoordenaars kopieert, komen er veel namen en moordmethoden voor in het boek. Enige kennis van deze seriemoordenaars (die ik dus niet had) zou het denk ik makkelijker maken om het boek te begrijpen.

Goed slot
Hoewel ik eigenlijk het verhaal in ‘De Echoman’ al had opgegeven, las ik door. Ik had namelijk veel positieve recensies gelezen. Dat maakte me toch wel erg nieuwsgierig naar waarom anderen zo van het boek hadden genoten.
Aan het einde van het boek dacht ik dat de Echoman iemand zou zijn die ik al een poosje op het oog had en hoewel ik niet verrast was door de uiteindelijke dader, is de manier waarop Sam Holland daar aan het eind van het boek naartoe werkt wel heel boeiend. Al met al een boek dat voor mij heel moeizaam op gang kwam (en waarbij ik me ergerde aan de grote hoeveelheid seksscènes), maar wel met een boeiend slot.

Conclusie
In de thriller ‘De Echoman’ van Sam Holland is een seriemoordenaar aan het werk. Hij kopieert de werkwijze van eerdere (echt bestaande) seriemoordenaars.
Het verhaal komt wat chaotisch op gang, met veel perspectieven. Voorkennis van de werkwijze van de echt bestaande seriemoordenaars is helpend om het boek beter te kunnen begrijpen. Pas helemaal aan het einde van het verhaal wist het boek me echt te grijpen en hoewel ik niet verrast was door de identiteit van de Echoman is de manier waarop dit wordt uitgewerkt aan het einde van het boek wel heel boeiend.
Concluderend was dit boek voor mij een flinke tegenvaller, ondanks een goed, boeiend slot.
⭐️⭐️(⭐️)

Meer informatie over De Echoman

Dit boek ook lezen?
Koop ‘De Echoman’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: De Echoman
Auteur:
Sam Holland
Vertaling: Ingrid Zweedijk
Uitgeverij:
HarperCollins
Genre:
Thriller
Pagina’s:
352

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

4 gedachten over “Boekenpraat: De Echoman (Sam Holland)

Reacties zijn gesloten.