Boekenpraat: Haar duistere hart (Carla Kovach)

Het verhaal

Susan liep in haar tienerjaren regelmatig weg van huis, maar nu ze opnieuw verdwenen is, gaan bij haar moeder alle alarmbellen af. Susan is inmiddels een dertiger en heeft drie kinderen. Op de dag van haar verdwijning heeft ze de kinderen niet opgehaald bij de opvang en bij hun vader. Dat is niets voor Susan. Moeder Mary maakt zich ongerust en belt de politie. Maar over de verdwijningen in het verleden vertelt Mary niets. Ze besluit zelf op zoek te gaan naar wat er in het verleden van Susan speelde, maar wil de waarheid eigenlijk niet onder ogen zien.

Inspecteur Gina Harte maakt zich in eerste instantie weinig zorgen en hoopt dat Susan op een dag vanzelf weer opduikt. Maar dan wordt het lichaam van een vermoorde man gevonden en Gina denkt dat die zaak iets te maken heeft met de verdwijning van Susan. Is Susan de dader of zal zij het volgende slachtoffer zijn? Gina vreest voor het laatste en doet er alles aan om Susan te vinden. Voor het te laat is. Ook Gina duikt in het verleden van Susan en zij kan haar ogen er niet voor sluiten. Een duister geheim komt boven.

Mijn mening

Het vijfde boek over inspecteur Gina Harte
‘Haar duistere hart’ is het vijfde deel van auteur Carla Kovach over inspecteur Gina Harte. In de voorgaande delen leerde je haar al steeds beter kennen en ook in dit deel wordt er weer meer duidelijk over de achtergrond en het leven van deze inspecteur. Groot pluspunt vind ik dat Kovach ervoor kiest om -in tegenstelling tot veel andere thrillerauteurs- Gina Harte niet persoonlijk betrokken te laten worden bij de zaak. Hoewel haar verleden altijd met haar meegaat, is Gina Harte alleen als professional bij de zaak betrokken.

Een zaak die je in zijn greep houdt
De verdwijning van Susan is in ‘Haar duistere hart’ een zaak die je in zijn greep houdt. Susan is verdwenen en zolang er geen lichaam gevonden is, is er nog hoop dat zij in leven is. Carla Kovach onthult op een mooie manier, langzaam en toch met genoeg vaart, de geheimen uit het verleden van Susan en zo wordt steeds meer duidelijk waarom zij destijds én nu verdween.
Het feit dat Susan wellicht nog in leven is, maakt dat je met een soort haast het boek wilt lezen, omdat de mogelijkheid bestaat dat Susan nog te redden is en je voelt de noodzaak van snel handelen. Carla Kovach weet die noodzaak op meesterlijke wijze in haar boek te leggen. Het is spannend, goed opgebouwd en geeft een heftige inkijk in de problematiek uit de jeugd van Susan. Ik heb het boek, naarmate het verhaal vorderde, steeds sneller gelezen en las het laatste stuk uiteindelijk in één ruk uit.

Conclusie
De thriller ‘Haar duistere hart’ is het vijfde boek van auteur Carla Kovach over inspecteur Gina Harte. In dit deel staat de verdwijning van Susan centraal. Hoewel zij in het verleden vaker verdween en dan vanzelf weer opdook na een aantal dagen, lijkt er nu iets anders aan de hand te zijn. Terwijl Gina Harte haar best doet om Susan op te sporen, ontvouwt zich langzaam een duister geheim uit de tienertijd van Susan.
Carla Kovach heeft met deze thriller een spannend, goed opgebouwd verhaal geschreven, waarbij je de noodzaak voelt om snel door te lezen, om wellicht het leven van Susan nog te kunnen redden. Het geheim uit het verleden wordt langzaam, maar toch met genoeg tempo duidelijk en is een heftige, maar eveneens goed uitgewerkte verhaallijn. Een aanrader voor thrillerliefhebbers.
⭐️⭐️⭐️⭐️

Meer informatie over Haar duistere hart

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Haar duistere hart’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Haar duistere hart – Gina Harte deel 5
Auteur:
Carla Kovach
Vertaling: Waldemar Noë
Uitgeverij:
Boekerij
Genre:
Thriller
Pagina’s:
380

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

4 gedachten over “Boekenpraat: Haar duistere hart (Carla Kovach)

  1. Omdat dit met een inspecteur in de hoofdrol is, lijkt dit boek mij niet zo leuk, hoewel ik moet toegeven dat de vrouw die verdwijnt me wel intrigeert. Als het een ‘gewone’ thriller was, zou ik het zeker gaan lezen.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.