Boekenpraat: Duister verleden (Melanie Dobson)

Het verhaal

De Amerikaanse Elise Friedman weet dat haar moeder een verleden heeft in Duitsland, maar wat dat verleden is, blijft geheimzinnig. Elises (stief)vader wil er niets over zeggen en haar moeder overleed op Elises achtste verjaardag.
Nu Elise voor haar studie naar Duitsland moet, besluit ze niet alleen onderzoek te doen voor haar studie, maar duikt ze ook in het verleden van haar moeder.

Haar zoektocht brengt haar bij een sekte en heel dicht bij dezelfde pijn en hetzelfde kwaad als haar moeder overkwamen. Terwijl Elise zoekt naar antwoorden, betwijfelt ze steeds meer of ze die antwoorden wel wil. Wat als de waarheid te gruwelijk is om te willen weten?

Mijn mening

Geweldig geschreven zoektocht naar waarheid
In ‘Duister verleden’ gaat Elise Friedman op zoek naar de waarheid over het verleden van haar moeder. Daarbij stuit ze steeds opnieuw op nieuwe stukjes informatie. Melanie Dobson ontvouwt zo een prachtig opgebouwd verhaal over de zoektocht naar waarheid, waarbij steeds duidelijker wordt hoe heftig die waarheid is.
In het begin van het boek is het heel even zoeken naar wat de rol is van elk personage, maar Elise is de hoofdpersoon in dit verhaal en je leert haar heel eenvoudig kennen. Ze sleept je als het ware mee in haar zoektocht.

Het leven in een sekte
In haar zoektocht naar de waarheid stuit Elise op het verhaal van een sekte. Doordat er steeds meer duidelijk wordt over deze sekte, wordt in dit boek ook steeds meer duidelijk over het leven in een sekte. Melanie Dobson laat zien hoe en waarom mensen zich aansluiten bij een sekte en hoe zij langzaam maar zeker worden gehersenspoeld. Ook laat Dobson in dit verhaal zien hoe moeilijk het is om los te komen uit het leven in een sekte. De kracht van dit verhaal is dat het steeds een echte roman blijft, zonder ergens feitelijk informatief te worden.
Het is meeslepend, spannend en soms heftig, maar vooral heel intrigerend.

Conclusie
In de roman ‘Duister verleden’ van Melanie Dobson gaat Elise op zoek naar het Duitse verleden van haar moeder. Daarbij stuit ze op een sekte en komt ze er steeds meer achter dat ze de antwoorden op haar vragen misschien wel helemaal niet wil weten.
‘Duister verleden’ is een spannend, prachtig opgebouwd verhaal, waar ik heel even in moest komen, maar dat me toen volledig in zijn greep had. Meeslepend, soms heftig, maar vooral heel intrigerend.
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Meer informatie over Duister verleden

Boekgegevens
Titel: Duister verleden
Auteur:
Melanie Dobson
Vertaling: Paul de Gier
Uitgeverij:
Den Hertog
Genre:
Roman
Pagina’s:
315

8 gedachten over “Boekenpraat: Duister verleden (Melanie Dobson)

  1. Dat klinkt wel heel mooi! Door je review overweeg ik nu om dit boek te gaan lezen, terwijl ik eerst dacht: ‘Dit is niet mijn genre’ wat overigens een erg kortzichtige gedachte is natuurlijk….

    Ik houd overigens altijd wel erg van verhalen over enge sektes : )

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.