Boekenpraat: Het geheim van Chateau d’Epines (Melanie Dobson)

Het verhaal

Flaptekst:
Normandië, 1940. Gisèle Duchant bewaart een geheim dat haar het leven kan kosten. In de tunnels onder het middeleeuwse kasteel van haar familie verbergt ze haar broer en zijn vrienden die zich verzetten tegen de Duitse bezetting. Wanneer het leger van Hitler meer druk uitoefent, nemen Duitse soldaten het familiekasteel over. Gisèle wordt gedwongen om hen te huisvesten, terwijl de verzetsstrijders zich recht onder hun voeten verschuilen.

Zeventig jaar later arriveert de kleindochter van Gisèle, Chloe Sauvier, in Normandië na een verbroken verloving. Ze ontmoet documentairemaker Riley Holtz, die geïnteresseerd is in Chloe’s familiegeschiedenis en de levens die gered werden in de tunnels onder het landgoed. Chloe had hier geen idee van en gaat samen met Riley op onderzoek uit. Maar niets kan haar voorbereiden op wat ze zullen ontdekken.

Mijn mening

Een roman met twee boeiende verhalen
‘Het geheim van Chateau d’Epines’ draait vooral om het verleden. In de Tweede Wereldoorlog zijn daar dingen gebeurd die na de oorlog altijd voor iedereen verborgen zijn gehouden. Langzaam maar zeker ontvouwt Melanie Dobson de geheimen van het Chateau, maar ze maakt ook duidelijk waarom er nooit gesproken is over wat er zich in het kasteel heeft afgespeeld.
Voor haar verhaal deed Dobson gedegen onderzoek en ze baseerde deze roman ‘losjes’ op een waargebeurd verhaal van een Franse verzetsstrijdster.

Door de verhaallijn van zeventig jaar later wordt het boek actueel, maar ook die verhaallijn is heel boeiend. Vooral omdat ook in die verhaallijn steeds meer duidelijk wordt van wat zich in het verleden heeft afgespeeld.

Duitse soldaten van Joodse afkomst
Melanie Dobson schenkt in ‘Het geheim van Chateau d’Epines’ aandacht aan Duitse soldaten van Joodse afkomst. Gisèle ontdekt dat niet alle Duitse soldaten onmensen waren. Ze leert dat sommige Duitsers vochten in de hoop hun Joodse familie en zichzelf te kunnen redden. Een boeiend stuk van de oorlog dat op een mooie manier in deze roman is verweven.
De roman is indrukwekkend, emotioneel en leest makkelijk. De hoofdstukken spelen zich afwisselend in het verleden en het heden af, maar juist daardoor komt het verhaal heel krachtig tot stand.

Conclusie
In de roman ‘Het geheim van Chateau d’Epines’ draait het om het oorlogsverleden van een oud Frans kasteel en zijn bewoners. Melanie Dobson ontvouwt in dit boek langzaam de geheimen die in de gangen van het kasteel verborgen liggen.
De roman is indrukwekkend en emotioneel en het verhaal -dat zich afwisselend in het heden en verleden afspeelt- is boeiend en krachtig opgebouwd. Een boek waar ik erg van onder de indruk was en erg van heb genoten.
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Meer informatie over Het geheim van Chateau d’Epines

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Het geheim van Chateau d’Epines bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Het geheim van Chateau d’Epines
Auteur:
Melanie Dobson
Vertaling: Patricia Pos
Uitgeverij:
KokBoekencentrum
Genre:
Historische roman
Pagina’s:
399

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

4 gedachten over “Boekenpraat: Het geheim van Chateau d’Epines (Melanie Dobson)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.