Hallo liefste lente!

Ik hoor het mezelf nog zeggen, ergens eind augustus/begin september: “We kunnen rustig stellen dat die winterdip er natuurlijk ook weer aan zit te komen. Die komt er elk jaar, dus die ga ik deze keer heus niet ineens overslaan.” Ik zei dat in een wekelijkse sessie tegen mijn begeleider. Ik wilde daarmee aangeven dat het wel beter met me ging, maar dat we niet te vroeg moesten juichen, want er zat ook nog een winter aan te komen.

Die winter is vandaag (hoezee!) voorbij. Maar de winterdip bleef dit jaar (nóg meer hoezee!) uit. Natuurlijk baalde ik van grijze dagen en weken. De sneeuw die we hier hadden, vond ik ook niet leuk. En ik miste de kleur van bloemen. Maar het uitzichtloze grijs in mijn hoofd was er dit jaar niet. Dat is dankzij goede medicatie, maar dat doet er allemaal niet toe. Het was er niet.

En toch…. toch ben ik heel erg blij dat het nu weer lente is. Zo aan het eind van de winter, in maart, begon ik namelijk het licht toch wel héél erg te missen. En toen kwam er ook nog -weer- sneeuw. Ik zocht voor de kopfoto van deze blog even tussen de foto’s van vorig jaar maart. Ik zag er zóveel bermbloemen tussen staan. Ik kan niet wachten tot ze er weer zijn. Ik heb zo’n zin in het eerste geel tegen een blauwe lucht. Ik ga veelvuldig op mijn knieën voor de lente, want ik wil ‘m weer goed op de foto hebben.

Het is vandaag zover. Het is weer lente. Mijn aller-aller-allerfavorietste seizoen. Hallo liefste lente!

13 gedachten over “Hallo liefste lente!

  1. Hoera voor het uitblijven van je winterdip! En je weet het: stuur de grijze dagen en de kou maar naar mij, ik kan er wel wat mee. Stuur ik alle zon en bloedhitte jouw kant op straks!

    Geliked door 1 persoon

  2. Fijn dat de winterdip uitbleef, en nu de voorvreugde voor de lente. Hier nog geen bleomen, wel bomen die al een beetje uitlopen, maar ’s nachts is het nog te koud, denk ik. Succes!

    Geliked door 1 persoon

  3. Maar er is al best veel geel hoor, Narcissen , krokussen en de takken van de forsythia en nog wel een paar struiken kom ik al regelmatig tegen.

    Like

Reacties zijn gesloten.