Boekenpraat: Miss Merkel en de moord op het kerkhof (David Safier)

Het verhaal

Als Angela Merkel tijdens een wandeling over het kerkhof een lijk vindt, doet haar dat stiekem goed. Ze begint zich na haar pensioen weer te vervelen en door de vondst van dit lijk kan ze zich weer op een moordzaak storten.

Angela begint haar zoektocht bij de begrafenisondernemer. De dode was zijn tuinman en is gevonden op de begraafplaats. Maar er blijkt nog een begrafenisondernemer in het kleine dorpje Klein-Freudenstadt te zijn en ook die is verdacht. Het leidt Angela naar geheimen uit het verleden en stelt haar voor raadsels in het heden.

Mijn mening

Hoge verwachtingen na het lezen van het eerste deel
Na het lezen van het eerste deel in de serie over Miss Merkel had ik hoge verwachtingen van dit tweede deel. In het eerste deel had ik regelmatig moeten grinniken en soms hardop moeten lachen om de (politiek getinte) grapjes in het boek. In dit tweede deel miste ik die humor een beetje. Het is er wel, maar het boek voelt iets minder ‘scherpzinnig’ dan het eerste deel.

Een ingewikkelde moordzaak
De moordzaak die Angela Merkel in dit tweede deel moet oplossen, is behoorlijk ingewikkeld. Er zijn best wat verdachten, waardoor er een groot aantal personages is in het boek. Dat was in het begin even wennen, maar aan het eind -als Angela de dader(s) onthult- valt alles mooi op zijn plaats. Het vraagstuk van de moord wordt dan ook op een voor de lezer bevredigende manier opgelost.

Conclusie
In ‘Miss Merkel en de moord op het kerkhof’ gaat Angela Merkel op zoek naar de moordenaar(s) van de tuinman van het kerkhof. Dat brengt haar bij verhalen en geheimen uit het verleden en stelt haar voor raadsels in het heden.
De moordzaak is ingewikkeld en er zijn veel personages in het boek, maar uiteindelijk weet auteur Peter Safier alles op een mooie manier bij elkaar te brengen. ‘Miss Merkel en de moord op het kerkhof’ is een vermakelijk, humoristisch boek, maar miste voor mij de ‘scherpzinnigheid’ en het hardop lachen van het eerste deel.
⭐️⭐️⭐️

Meer informatie over Miss Merkel en de moord op het kerkhof

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Miss Merkel 2’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Miss Merkel en de moord op het kerkhof – Miss Merkel deel 2
Auteur:
David Safier
Vertaling: Marijne Thomas en Cora Kool
Uitgeverij:
De Fontein
Genre:
Detective
Pagina’s:
349

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

3 gedachten over “Boekenpraat: Miss Merkel en de moord op het kerkhof (David Safier)

Reacties zijn gesloten.