Polderplaatjes ~ 2023 ~ maart

Maart is de maand waar ik altijd enorm naar uitkijk, want dan beginnen de bermen te bloeien. Dit jaar waren de bermen echter laat, want maart begon met een staartje winter(se buien):

Na de sneeuw duurde het nog even, maar daarna kwamen de eerste madeliefjes tevoorschijn. Paars, geel en een kapot ei volgden en toen, ja toen was er eindelijk waar ik zo reikhalzend naar uit had gekeken. Je ziet het op de laatste foto. Ik weet niet eens hoe het heet, maar o, wat geniet ik daar altijd van! Het liefst heb ik er een blauwe lucht bij op de achtergrond, maar dat is in maart helaas nog niet gelukt.

Het leek nogal herfstig deze maand maart, maar uiteindelijk werd het toch echt lente. De eerste koeien zijn zelfs weer buiten. Ze zijn nog cameraschuw en blijven een eind bij me vandaan, maar dat komt in de loop van de lente- en zomermaanden altijd vanzelf weer goed;).

Op naar april, de maand waarin de bermen altijd op hun mooist zijn. Ik hoop op blauwe luchten erbij en heel veel mooie plaatjes!

12 gedachten over “Polderplaatjes ~ 2023 ~ maart

 1. Wat een heerlijk weggetje met die wilgjes aan beide kanten. Voor bloeiende bermen is het echt nog een beetje te vroeg.

  Like

 2. Bij ons hebben ze de loop dan weg gehaald langs de weg, en nu bloeien heel veel klavers daar, zoo Ontzettend Mooi, maar je moet een hele drukke weg oversteken, daarom hebben ze de dam weggehaald. Wel jammer, voor de velen honden bezitters. Nu moeten ze helemaal omlopen!
  Maar ik woon aan de rand van de stad.
  Bedankt dat ik mee mag kijken van Uw Foto’s!!
  Voor het eerst geniet ik van wilde bloemen!!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.