Ik ben Queen Elizabeth (niet)!

In Blogland hebben we maar één Queen en dat is onze Rietepietz. Dus toen ik pas ineens op mijn scherm zag verschijnen dat ik op Queen Elizabeth lijk, schrok ik me in eerste instantie een hoedje. Er is maar één Queen in Blogland en dat ben ik niet. Ik ben dus Queen Elizabeth niet. Of toch een beetje?

Persoonlijkheidstesten

Binnenkort start ik een traject bij mijn loopbaancoach. Voorafgaand aan het eerste gesprek kreeg ik ‘huiswerk’ opgestuurd. Eén van de opdrachten was dat ik moest dromen over mijn droombaan. Kwam dat even goed uit, want dat had ik net gedaan voor deze blog. Ik gebruikte die blog dus als basis voor mijn huiswerkopdracht over mijn droombaan.

Een ander deel van het huiswerk bestond uit het doen van persoonlijkheidstesten. Die testen bestonden uit tig vragen die ik in moest vullen en die ik wel eerder elders al had gezien. Vragen over of ik oplaad als ik onder de mensen ben, of ik haantje de voorste ben en meer van dat soort dingen.

Uiteindelijk verscheen er aan het eind van de vragenlijst een uitslag. Ik was een ‘verdediger’. Hoewel die term nieuw voor me was als persoonlijkheidstype, kon ik mezelf er wel in vinden. Ik scrollde naar beneden en zag welke ‘grootheden’ ook dit persoonlijkheidstype hadden en hebben. Alle ‘beroemdheden’ vergat ik weer, maar Queen Elizabeth bleef hangen. Blijkbaar was zij ook een verdediger.

Ik zal wel ingewikkeld zijn

Ik deed twee persoonlijkheidstesten en er kwam twee keer iets anders uit. Volgens de ene test was ik Introvert, Intuïtief Gevoelig, Gestructureerd en een andere test verving dat intuïtief door gewaarwordend. Ik weet zelf nog niet zo goed waar ik me meer in kan vinden, maar daar kom ik vast samen met de loopbaancoach wel uit.

Zoals ik al eerder schreef: ik herkende mezelf wel in de uitkomst. Tegelijkertijd bleek dat er maar een klein deel van de bevolking dit persoonlijkheidstype heeft. Aha, ik zal wel weer ingewikkeld zijn. Toevallig ben ik daar vrij goed in, in ingewikkeld zijn.

Ingewikkeld, oké, maar Queen Elizabeth?!

Dat ik ingewikkeld ben, vind ik oké. Ik weet inmiddels niet beter. Het heeft sommige mensen jaren gekost om iets van mijn innerlijk te gaan snappen, dus dat ingewikkelde is iets waar ik me wel bij neer kan leggen. Maar dat ik hetzelfde persoonlijkheidstype zou hebben als The Queen ging er bij mij maar niet in.

Ik probeerde me voor te stellen hoe The Queen haar werk deed. Zou ze introvert zijn geweest? Ze kwam op mij over als vriendelijk, maar daadkrachtig. Is dat dan het gevoelige en gestructureerde? Het maakt ook eigenlijk niet uit, maar ik vond het toch stiekem wel grappig dat ik blijkbaar hetzelfde persoonlijkheidstype heb als Queen Elizabeth.

Dat dat type ‘verdediger’ heet, snap ik wel. Als ik kijk naar dingen die op mijn vorige werk gebeurd zijn, denk ik dat ik ook een beetje zo geworden ben door de omstandigheden. En dat stelt me dus weer voor de vraag: ben ik echt een verdediger of ben ik zo geworden en is het een rol die me paste op mijn vorige werk?
Ingewikkelde materie, dat snap je. Maar vanaf nu neem ik Queen Elizabeth als voorbeeld. Die heeft het ver geschopt in haar leven, dus wie weet lukt mij dat ook;).

12 gedachten over “Ik ben Queen Elizabeth (niet)!

 1. Zulke tests ontdekte ik tijdens de IB-opleiding en vond ik zo leuk…
  Totdat ze ineens een “minder leuk” beeld van me gaven (oftewel ik interpreteerde het negatiever)

  Like

 2. Koningin Naomi, dat klinkt best! En wat die testen betreft: volgens mij komt uit iedere test weer iets anders, het is een momentopname en nog een selectieve ook. Komt wel goed joh!

  Like

 3. Ach, “ons Koninginnen” is niets menselijks vreemds. Om met iedereen om te kunnen gaan passen we ons makkelijk aan en kan er dus dus een andere karaktertrek boven komen drijven. 😉

  Like

  1. O, zo werkt dat. Gewoon aanpassen aan je publiek. Dank voor deze koninklijke tip. Kan deze kroonprinses wel wat mee;).

   Like

 4. Ik vind zo’n tests wel altijd leuk maar ook erg moeilijk om in te vullen. Ik heb laatst een test gedaan om te ontdekken wat mijn enneagram is en ik herkende me daar nog meer in dan in die persoonlijkheidstest die jij gedaan hebt (16 personalities zeker?).

  Like

  1. Ik weet niet precies hoe de test heette. En ik vind het ook heel ingewikkeld om zo’n test in te vullen. Er zitten vaak ook dezelfde soort vragen een paar keer tussen en dan raak ik soms een beetje in de war.

   Like

Reacties zijn gesloten.