Boekenpraat: Teken van trouw (Marianne Grandia)

Het verhaal

Jim kon altijd bouwen op God en zijn geloof, maar als hij te maken krijgt met een groot verlies, zakt de grond onder zijn voeten vandaan. Hij verliest niet alleen een dierbare, maar dreigt ook zijn geloof te verliezen. Hij sluit zich af voor de mensen om hem heen en wil niet getroost worden. Hij vraagt zich af wie hij eigenlijk is, nu hij verder moet zonder zijn dierbare vriend en hij begint te twijfelen aan Gods trouw.

Meike is na haar scheiding met haar dochtertje in het kleine dorpje Drieveld komen wonen. Alle veranderingen vallen haar zwaar, maar ze haalt voldoening uit haar werk als wijkverpleegkundige. Als ze door haar werk Jim ontmoet, zet hij haar aan het nadenken. Waarom is Jim zo nors en wat maakt dat hij ingewikkelde vragen stelt over het leven? Zijn vragen zetten Meike aan het denken.

Serie
Dit boek is het derde en laatste deel in een serie die zich afspeelt rondom de kapel in Drieveld.
Deel 1: Onder Zijn vleugels
Deel 2: Koorden van liefde

Mijn mening

Het verhaal van Jim gaat verder
In de eerdere delen van deze serie speelde Jim ook al een rol. In ‘Teken van trouw’ is hij één van de hoofdpersonages en Marianne Grandia zet hem neer als een interessant personage met een boeiend verleden en een heftig heden. Waar Jim in de eerdere delen vooral de stabiele, sterke man is, belicht deze roman zijn kwetsbare en ook zijn minder mooie kanten. Zo komt een geloofwaardig totaalbeeld tot stand, dat iets laat zien van hoe sterk mensen kunnen zijn, maar hoe zij tegelijkertijd zo heel kwetsbaar kunnen zijn.
Dit boek is het laatste deel in de serie en dat vind ik jammer. Ik had zeker nog meer over de personages willen lezen.

Een boek over Gods trouw
Net als in haar andere boeken geeft Marianne Grandia in ‘Teken van trouw’ veel ruimte aan geloof(sopbouw). In dit boek staat Gods trouw en zorg voor mensen centraal, verweven in het verhaal. Ik leerde mezelf bij het eerste boek van Grandia aan dat ik het boek niet alleen als een roman moest zien, maar ook als een boek over geloofsopbouw en dat geldt zeker ook voor deze roman. Mij raakte het hoe Grandia Gods trouw in dit boek naar voren laat komen door het verhaal van Jim en ook van Meike.

Conclusie
In de roman ‘Teken van trouw’ staat het verhaal van Jim centraal. Waar hij in eerdere delen uit deze serie de sterke, stabiele man was, leer je in dit deel zijn kwetsbare kant kennen en ook zijn minder mooie kanten. Daarnaast speelt wijkverpleegkundige Meike, die na haar scheiding een nieuw leven probeert op te bouwen, een rol.
Het boek leest snel en makkelijk en Grandia zet de personages mooi en geloofwaardig neer. Daarnaast speelt geloof en geloofsopbouw in deze roman een grote rol, verweven in de verhalen van de verschillende personages. Een absolute aanrader, maar ik denk wel dat het boek vooral geliefd zal zijn bij een christelijk publiek.
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Meer informatie over Teken van trouw

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Teken van trouw’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Teken van trouw
Auteur:
Marianne Grandia
Uitgeverij:
KokBoekencentrum
Genre:
Christelijke roman
Pagina’s:
383

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

5 gedachten over “Boekenpraat: Teken van trouw (Marianne Grandia)

Reacties zijn gesloten.