Stom! (2)

Vorig jaar schreef ik al eens een lijstje met allerlei dingen die ik heel erg stom vond. Omdat ik de afgelopen tijd ook weer regelmatig dacht aan dingen die ik heel stom vind, vond ik het tijd voor een nieuw lijstje.

12 stomme dingen

Dit gaat om dingen die op een schaal van geen chocola in huis tot oorlog vallen in de categorie geen chocola in huis (precies ja, dat is ernstig;)), maar het is gewoon zo heerlijk om af en toe even lekker te zeuren en te klagen.
12 dingen die ik heel erg stom vond/vind:
1. Een lauwe stoel op de middelbare school. Je weet wel, dat je na een leswissel op je nieuwe plek wilt gaan zitten en dat de stoel dan nog lauw is van je voorganger. Er is geen woord dat mijn afschuw goed kan uitdrukken.
2. Spaghettisaus laten aanbranden. En dan ook gelijk dusdanig erg dat je zowel de saus als de pan kunt weggooien. En ik had me zó verheugd op spaghetti en het was een énorme hoeveelheid, want ik had ook gelijk lekker voor in de vriezer gekookt. Niet dus.
3. De mondhygiëniste. Die vrouw zelf is niet stom hoor. Ze was heus heel aardig. Maar alle mensen, daarna deed m’n gebit zoveel pijn dat het vanzelf een poosje schoon bleef. Ik durfde spontaan niet meer te eten.
4. De tandarts die zegt dat je ‘veertig minuutjes’ naar de mondhygiëniste moet. Ook hier geldt: die tandarts zelf is niet stom. Echt een aardig mens. Maar waarom noem je zoiets veertig ‘minuutjes’. Niks minuutjes, gewoon veertig minuten met allerlei apparaten in je mond en pijn in je kaken in die stoel liggen. Dat is de waarheid.
5. Een gereserveerd boek dat niet op de plank staat. Bij mijn bibliotheek krijg je in de app een melding als je gereserveerde boek voor je klaarstaat én je krijgt een mail. Als ik die beide meldingen binnen heb, haast ik me naar de bieb om het boek op te halen. Maar ja, blijkbaar maak ik dus te veel haast, want het overkomt me regelmatig dat het boek dan nog niet op de plank staat, maar nog in het kantoortje ligt. Bloedirritant. Stuur dan geen melding. En ja, ik snap het wel: automatisch systeem en dat soort dingen, maar dan nog vind ik het stom.
6. Sneeuw in maart. Nu vind ik sneeuw altijd heel stom, maar in maart hoort het lente te worden en daar past in mijn hoofd geen sneeuw bij.
7. Bed verschonen. Echt hoor, wat een drama is dat. Ik sta elke week te worstelen met dat veel te grote dekbed om het fatsoenlijk in de hoes te krijgen en dan heb je ook nog dat hoeslaken dat altijd nét niet om het laatste puntje past.
8. Een gat in nieuwe kleding. Ik had een leuk jurkje besteld en het paste zowaar. Ik zag echter na een paar dagen (de retourbon was al weggegooid natuurlijk) dat er een gat in zat. Het werd keurig opgelost door de klantenservice, maar toch is het stom.
9. Mijn ring die niet meer past. Ja, ik weet het: daar schreef ik al een hele blog over. Maar het blijft elke dag een punt van frustratie dat ik nu geen ring om heb.
10. Was die allemaal in het dekbedovertrek kruipt in de wasmachine. En dat dat dekbedovertrek dan ook nog zodanig in de knoop gaat zitten dat je de hele bende het liefst over de balkonrand wilt knikkeren.
11. Mijn pillendoos vullen. Elke week weer een stom klusje, maar ja, als ik het niet doe, vraag ik me vier keer per dag af of ik m’n pilletje(s) al op heb.
12. Nooit het juiste gifje kunnen vinden. Mijn zusje is koningin van de gifjes. Ik vind dat grappig en af en toe stuur ik er ook één, maar ik kan gewoon nooit precies vinden wat ik zoek.

Zo, dat was het voor nu. Iemand nog wat te klagen? Voel je vrij; het reactieveld is open;).

14 gedachten over “Stom! (2)

 1. Genoten van je zo (bij de meeste dingen wel) herkenbare lijstje.
  Stom eigenlijk dat we dingen ‘verplicht’ toch iedere keer ondergaan/doen die we eigenlijk heel stom vinden

  Geliked door 1 persoon

 2. Oh bah, je begint direct met een goeie. Dat vind ik ook echt vies. En nog erger: als je naar de wc gaat en de bril is nog warm. Brrr. Lakens verschonen is ook echt niet mijn favoriete bezigheid. Ik vraag dat altijd aan mijn wederhelft want ik krijg echt woede-uitbarstingen als mijn dekbed niet meteen goed in de hoes zit.
  En haha, ik moest zo lachen om die gifjes. Ik heb dat dus ook. Het duurt echt een eeuw tegen dat ik een leuk gifje heb gevonden en ik snap niet hoe andere mensen dat zo snel doen? Mis ik iets?

  Like

 3. Oe wat een mooie ring! Ik heb vroeger wel ringen mogen kloppen (oprekken) je kan het eens gaan vragen. O en niks minuutjes dikke drama vind ik het! Maar bij mij moet het met een haakje die apparaten komen er niet meer in. IK zou trouwens een keertje vaker gaan dan hoopt het minder op. Gifjes vind ik van zichzelf al irritant, ik wil niet eens zoeken naar een goede!

  Like

  1. Ja, je kunt beter vaker naar de mondhygiëniste gaan. Maar mijn tandarts haalde altijd tandsteen weg. Tot ik een ‘verkeerde’ trof. Die deed het niet zelf, maar stuurde me door. Diepe zucht.

   Like

 4. Oh bah de mondhygiëniste brrrrrr. ik ‘moet’ 3 keer per jaar omdat ik veel last van tandsteen heb maar dagen erna nog pijn. Je kunt voorkomen dat alles in je overtrek terecht komt door een elastiek om het uiteinde van het overtrek te doen niet een gewone die gaan snel kapot maar gewoon ff metertje of minder op de markt halen. Doe ik al jaren en gaat prima. Overigens hadden wij recent nieuwe overtrekken nodig en kocht er 2 bij de Ikea die sluiten met drukknopen of knoopjes. Ideaal! En een keer met vakantie in Duitsland een overtrek met een ritssluiting. Mijn ultieme stom van donderdag jl. stond in de rij voor tompoucen nog 5 te gaan, nog 4, nog 3. Kwam er een verkoopster naar buiten OP. Een Koningsdag zonder tompouce ik ben er nog ontdaan van :-))

  Like

  1. Nee, die rij voor de tompoucen is echt erg! Daar zou ik ook een paar dagen van balen. Elastiek om het uiteinde van een dekbedovertrek klinkt goed.

   Like

 5. Heb je even?
  Mensen die mij medisch advies gaan geven (ik zit sinds 2003 in de huisartsenzorg).
  Chagrijnig personeel in winkels en horeca.
  Hondenpoep op de stoep.
  Buren die de muziek hard opzetten.
  Rokende mensen.
  Een lekke fietsband.
  Het ‘voorjaar’ van 2023.
  Dat er nog steeds geen lekkere alcoholvrije wijn bestaat.
  Dyskinesieën.
  Wolluis op je planten.
  Nijlganzen.

  Ik kan nog úren doorgaan, maar ik zal je dat besparen 😉

  Like

  1. Hoppa, prima aanvullingen. En over het ‘voorjaar’ van 2023 zou ik gewoon een aparte klaagzang kunnen houden.

   Like

Reacties zijn gesloten.