3 gedachten over “Dodenherdenking ~ 4 mei 2023

  1. Ja mee eens maar je kunt het niet uitdrukken in tijd dat stil zijn. Wij waren gisteravond in Amsterdam bij mijn moeder die daar woont en langs haar huis liepen om 20.00 uur een hoop mensen die Nederland niet als oorspronkelijke geboorteland hebben. Zij liepen te schreeuwen en te voetballen met hun kinderen. In aansluiting op de toespraak van Dieuwertje Blok over verdraagzaamheid naar elkaar in je eigen omgeving, buurt kan ik hier echt geen respect voor hebben en daar wordt ik ook niet zo verdraagzaam van. Zal zelf nooit overgaan tot agressie o.i.d. maar er iets van zeggen mag tegenwoordig ook niet meer. Zij wonen nu immers ook in een veilig land waarvoor heel wat mensenlevens zijn geofferd en in hun eigen land is er vaak nog oorlog of zijn er andere vormen van uitsluiting.

    Like

    1. Ik vind het ook heel lastig als anderen niet stil zijn. Een soort angst dat we ‘vergeten’.

      Like

Reacties zijn gesloten.