10 dingen die ik denk tijdens het schoonmaken

Maandag is bij mij altijd huishouddag. Dan doe ik de boodschappen en kook ik voor heel de week (en de vriezer) en poets ik mijn huis. Tijdens die laatste activiteit heb ik alle ruimte om mijn gedachten de vrije loop te laten en vandaag neem ik je even mee in de dingen die ik denk tijdens het schoonmaken.

10 dingen die ik denk tijdens het schoonmaken

 • Bestaan er mensen die dit leuk vinden om te doen? Nee toch? Want ik kan me er gewoon helemaal niets bij voorstellen dat je het leuk vindt om iedere week weer datzelfde riedeltje te moeten herhalen, want iedere week verzamelt het stof zich gewoon weer. Hoe vaak ik dat stof ook al de weg naar de bovenburen heb gewezen, het helpt allemaal niet. En ik vind het gewoon elke week weer een stom klusje, dat schoonmaken.
 • Gelukkig heb ik een klein huis. Ik droom ongeveer dagelijks van een groter huis en dan met name van de extra kamer waar ik een bureau neer kan zetten om lekker aan te bloggen of dat ik daar juist mijn kleurspullen neer kan leggen. Maar elke week als ik binnen een uur (ja, dat is een sport, om het binnen een uur te doen) mijn huis schoon heb, ben ik toch wel weer erg blij met de weinige vierkante meters die ik nu heb.
 • Dweilen is niet nodig. Ik dweil elke week braaf de gang, de badkamer en de wc en het strookje bij de keuken, maar ik ga echt niet heel de woonkamer (op de slaapkamer ligt vloerbedekking) dweilen elke week. Dat doe ik alleen als het nodig is en ehm, dat is *kuch* weinig. Ik heb het overigens pas nog gedaan, want toen scheen de zon heerlijk in huis en kreeg ik spontaan toen ik tóch bezig was een soort (soort hè!) behoefte om de vloer te dweilen.
 • Heerlijk dat ik weinig ‘frutsels’ heb. Daardoor ben ik namelijk relatief snel klaar met schoonmaken. Ik hoef niet nog allerlei fotolijstjes/frutsels/weet ik veel wat van hun plek te halen en weer terug te zetten.
 • Opgeruimd staat netjes. Ik ben nogal een ‘opgeruimd type’ als het gaat om mijn huis. Er slingert altijd wel ergens een boek waar ik in aan het lezen ben, maar verder ruim ik dingen die ik gebruik ook gelijk weer op. Dat is heerlijk bij de schoonmaak, want ik hoef nooit eerst een opruimronde te doen.
 • Ik zou de voorraadkast weer eens op moeten ruimen. Dat denk ik op de één of andere manier wekelijks, ook als ik het net gedaan heb. Dat komt omdat de stofzuiger daar staat en ik vind die slang altijd zo’n rommelig gezicht. Ik ruim die kast dus niet wekelijks op. Wel jaarlijks trouwens en dat opruimen vind ik best een prima klusje. Het schoonmaken weer wat minder;).
 • Wat maakt die stofzuiger toch een rotherrie. Oké, oké, het exemplaar dat ik nu heb is al een stuk stiller dan zijn voorganger, maar ik blijf er toch bij dat ik een helemaal stille wil. Waarom ontwerpt niemand dat? Een stofzuiger die helemaal geen geluid maakt zou toch fantastisch zijn? Het kan met auto’s ook, dus dan moet een stofzuiger ook lukken, zou ik zeggen;).
 • Zal ik de muur in de slaapkamer opnieuw behangen? In het najaar gaf ik mijn slaapkamer een opfrisbeurt. Een paar muren kregen een lik verf en één muur kreeg behang. Het behang is prachtig, maar ik ben net niet helemaal tevreden met hoe het op de muur zit. Bij het aanbrengen had ik steeds van één kant gekeken. Vanaf de andere kant bleek dat er naden tussen de banen zitten. Niet heel storend, maar ik zie het. En die muur kostte maar twintig euro, want ik kocht het behang bij een outlet. Voor twintig euro kan ik er toch best dit jaar weer een nieuw behangetje tegenaan gooien?
 • Wat is dat moment dat je klaar bent toch heerlijk! Ja, dat denk ik dan weer wel elke week. Dat ik zo vreselijk blij ben dat het weer gedaan is. Want eerlijk is eerlijk: zo’n schoongemaakt huis vind ik dan weer wel echt heerlijk. Het voelt op de één of andere manier op maandagavond schoner dan op andere avonden.
 • Jammer dat ik volgende week weer opnieuw kan beginnen;).

13 gedachten over “10 dingen die ik denk tijdens het schoonmaken

 1. Herkenbaar… hier ook geen prulletjes, opruimen hoeft niet, het is altijd opgeruimd en elke dag wordt er gestofzuigd met een steelstofzuiger (heel handig). Ook wonen we niet zo groot dus het onderhouden kost niet veel moeite 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb al kind veel thuis moeten doen en daardoor ben ik erg makkelijk geworden. Vriendjelief wilde niet mee doen aan een nieuwe stofzuiger dus mag hij dat altijd doen. Dat ding stinkt, maakt inderdaad teveel herrie en de stang schuit steeds in. Net de afwas staan doen, zo de was ophangen het blijft gaan ja.

  Like

  1. Groot gelijk: als hij geen nieuwe stofzuiger wil, mag hij de oude gebruiken. Prima regeling trouwens; zou ik zo lang mogelijk laten duren;).

   Like

 3. Ik doe niet aan schoonmaken. Ik doe alleen de was, het aanrecht, de vaatwasser en ik trek soms een stofzuiger door het huis. En het enige dat ik dan denk is dat ik héééél veel van mijn poetshulp houd 😉

  Like

  1. Ik zou ook heel veel van mijn poetshulp houden, maar ik ben te controlfreakerig. Ik wil niemand in m’n huis…

   Like

 4. Ik ken wél iemand die genoegen in schept in die HH werkzaamheden, het is zelfs familie dus ik zóu het HH-gen kunnen hebben, maar dat is niet zo!

  Like

 5. Heel herkenbaar, alleen dweil ik graag voor de frisse geur die het achterlaat, niet omdat ik het graag doe… Na het poetsen is de voldoening wel groot, maar ik denk dat er weinig mensen zijn die dit graag doen.

  Like

  1. Dat herken ik dus heel erg, dat het achteraf voldoening geeft. En ja, de lekkere geur is ook fijn:).

   Like

Reacties zijn gesloten.