Klusserdeklus

Vorig jaar kreeg ik in het voorjaar de kluskriebels en dit jaar is het niet anders. Zodra de zon het huis in begon te schijnen, begon het bij mij weer te kriebelen. Bovendien was er vorig jaar een project niet helemaal naar mijn zin afgesloten. Genoeg reden dus om weer ‘aan de klus’ te gaan.

Kluskriebels

Ik woon nu elf jaar in dit huis en de eerste tien jaar veranderde er -op nieuwe eettafelstoelen en 2 fauteuils na- eigenlijk niets aan het interieur. Ik was en ben namelijk nog steeds heel blij met hoe ik alles destijds inrichtte. En gelukkig maar, want steeds een nieuw interieur aanschaffen zou een dure hobby worden.

Toch begon het vorig jaar te kriebelen. Dat begon met een kleine make-over van het kleinste kamertje en daarna gaf ik de gang een nieuw behangetje. Dat laatste was hard nodig, want het ooit witte behang was nogal verkleurd naar geel. Ik ben met allebei die projecten nog steeds heel blij.

Maar die projecten gaven me de kluskriebels. Ik zei altijd dat ik niet kon klussen, maar door zelf de wc en de gang aan te pakken, ontdekte ik dat ik het wél kan én dat ik het ook nog eens heel leuk vind. En ja, als je iets leuk vindt, gaat het op een gegeven moment toch weer kriebelen.

Project slaapkamer

In september pakte ik de slaapkamer aan. Ik gaf twee muren een lik witte verf en gaf één muur een rood/paars behangetje. Ik vond en vind dat behang heel mooi, maar toen het er een dag op zat, kwam ik erachter dat er naden tussen de verschillende behangbanen zaten. In het begin vond ik dat niet zo heel erg, maar hoe langer ik ernaar moest kijken, hoe meer het me begon te irriteren.

Nu vind ik dat je niet zomaar elk jaar nieuw behang kunt plakken, maar toch is dat precies wat ik nu wél ging doen. Na een half jaar zelfs al. Ik kon die naden niet meer aanzien én ik vond dat het wel ‘mocht’.

Goedkoop klussen

Dat het wel ‘mocht’, is omdat ik dat behang in september op de kop tikte bij een website waar ze allemaal restanten behang verkopen. Ze hebben overal maar een paar rollen van, maar voor die ene muur in de slaapkamer waren twee rollen genoeg. Die muur heeft alles bij elkaar maar twintig euro gekost. Ik vond dus dat daar best na een half jaar weer wat nieuws op mocht, want het had geen fortuin gekost.

Ik ging opnieuw naar die website met restanten behang en zocht wat nieuws uit.

Kriebels in het kwadraat

En tja, toen kwamen er kluskriebels in het kwadraat. Toen ik eenmaal wat nieuws had uitgezocht, moest en zou ik beginnen met klussen. De volgende dag stond ik dus al het ‘oude’ behang van de muur te trekken. Weer een dag later kon ik het nieuwe behang ophalen bij een pakketpunt. En toen ik het uitrolde, moest en zou het op de muur. Dat deed ik uiteindelijk toch maar niet, want het was al laat in de middag en dan zou het een haastklus worden. Dit werd mijn eerste keer behangen met een patroon, dus daar wilde ik toch maar echt een dag de tijd voor nemen.

Of het nodig was om dit opnieuw te doen? Hm, geen idee. Er was met die naden ook best te leven. Maar weet je wat het stiekem is? Ik vind klussen (en dan met name behangen; echt, laat mij maar liever behangen dan verven) véél te leuk. Dus nodig? Ja, omdat ik er zin in had:).

Een blog met foto’s van ‘voor’ en ‘na’ volgt.

13 gedachten over “Klusserdeklus

 1. Voor ik hier in huis kan behangen moet ik eerst mijn muren gaan voorstrijken ofzo, want een van de vorige bewoners was dol op structuurverf. Ik niet, nadat ik een keer de blaren op mijn handen heb staan schilderen.

  Like

 2. Zo tof dat je dat dan gewoon zelf doet! Behangen leek me altijd erg moeilijk. Ik zou ook graag een muur behangen met een crazy bloemenprintje maar ik moet nog even wachten tot het kan. Een blog met behangtips voor groentjes in de toekomst? 😀 Ben heel benieuwd naar het resultaat.

  Like

  1. Ik had in mijn hoofd hoe ik dacht dat het moest en toen ben ik op YouTube gaan kijken. Dat bevestigde mijn idee. Het is minder moeilijk dan het lijkt;).

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.