12 maanden – 12 provincies (6/12): Friesland

De weersvoorspellingen waren wisselend, maar op dinsdag 4 juni besloot ik toch mijn stoute wandelschoenen (de witte sneakers zijn nu echt versleten en moesten plaatsmaken voor nieuwe schoenen) aan te trekken en naar Friesland te gaan voor alweer de zesde wandeling van mijn project ’12 maanden – 12 provincies’. En wat bleek? Ik vertrok vanuit een grijs Zuid-Holland en kwam aan in een zonnig Friesland!

Wandeling Elfbergen Friesland

Over de wandeling valt niet heel veel te zeggen. Het was vooral prachtig en wat fijn was, was dat de parkeerplaats makkelijk te vinden was, net als de start van de route. Ook de route zelf was goed aangegeven. Steeds als ik al een poosje geen paaltje had gezien en me zorgen begon te maken, dook er precies weer één op. Het was puur genieten van het zonnetje, de bossen, de vogels, de onverharde paden en gewoon alles in de omgeving. Daarnaast was het ook heel veel foto’s schieten. En muggen van me afslaan, dat was het ook. Ze waren met honderden. Op een gegeven moment dacht ik: er loopt iets over mijn benen, maar ik ben niet in m’n broek aan het plassen. Toch liep er wel degelijk iets over mijn benen. Het waren muggen, met tientallen tegelijk;)
Uiteindelijk kwam ik dus onder de muggenbulten, maar wel heel voldaan van een prachtige wandeling weer bij de auto aan.

Praktische wandelinformatie

Gelopen afstand: 6,44 km.
Route: Wandelroute Elfbergen in Friesland, een route van Staatsbosbeheer.
Routebeschrijving: Er is van deze route geen gpx beschikbaar of een routebeschrijving, maar de route staat heel duidelijk aangegeven met de palen met een witte kop. Zelfs ik verdwaalde niet;).

19 gedachten over “12 maanden – 12 provincies (6/12): Friesland

    1. Ik krijg ook nog een soort allergische reactie van muggenbeten, dus ik liep rond met een soort derde kuitbeen vorige week en een knieholte die er ongeveer uitzag als de voorkant van een knie, maar goed, ze zijn weer (soort van) weg.

      Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.