Boekenpraat: Ik red me wel (Leanne Pots)

Het verhaal

Nora is een onafhankelijke vrouw. Ze heeft een goede baan als zzp’er, is tevreden met haar appartement in de stad en heeft verder niemand nodig.
Als ze het vakantiehuisje van haar oma erft, houdt ze zich aan de gemaakte afspraak: ze moet er eerst vier weken verblijven voor ze het mag verkopen. Dat brengt Nora naar het Twentse platteland. Ze arriveert er met behoorlijk wat tegenzin, want wat heeft zij daar te zoeken? Ze hebben er niet eens goede ontvangst voor haar telefoon en WiFi is er ook al niet, dus ze kan er niet werken. Nora wil er zo snel mogelijk weer weg.

Haar buurman, Abel, komt al snel kennismaken met Nora. Hij biedt zijn hulp aan bij de klussen die moeten gebeuren en Nora kan niet ontkennen dat ze zijn hulp inderdaad nodig heeft. In ruil voor de hulp van Abel in het vakantiehuisje gaat zij hem een week helpen op de boerderij. Het is een week die haar nogal wat inzichten geeft, op het terrein van de liefde, van werk en nog veel meer. Maar Nora wil geen liefde. Toch?

Mijn mening

Een romance op het Twentse platteland
‘Ik red me wel’ begint op het Twentse platteland, als Nora daar aankomt bij haar vakantiehuisje. Met een hoop zand en modder zit de sfeer er gelijk goed in en direct wordt duidelijk dat Nora helemaal niets moet hebben van het platteland. Ze is door en door een stadse vrouw.
Al snel maakt ze kennis met buurman Abel en vanaf dat moment is duidelijk dat het verhaal zal gaan draaien om een romance tussen Nora en Abel. De personages zijn goed neergezet, want in eerste instantie voelde ik de irritatie over Abel die Nora ook voelt.
De romance ontwikkelt zich snel en in het begin lijkt het verhaal echt even alleen daarom te draaien, wat soms wat ongeloofwaardig overkomt.

Een boeiend, doordacht vervolg op de romance
Waar in het begin alleen de romance centraal lijkt te staan, gaat auteur Leanne Pots in het vervolg van het verhaal dieper. Ze gaat in op het verleden van de personages en steeds meer wordt duidelijk waarom Abel en Nora geen relatie aan willen en kunnen gaan met elkaar. Het verhaal krijgt steeds meer diepgang en dat vond ik heel erg boeiend. Ik zou nog wel meer hebben willen lezen over bijvoorbeeld het verhaal van de moeder van Nora.
Uiteindelijk blijken de verschillen tussen Nora en Abel heel groot, maar toch ook weer niet. Zoals Abel denkt: Zo verschillend, maar door hun persoonlijke moddervlekken toch ook behoorlijk hetzelfde. Het is dat wat Leanne Pots heel sterk neerzet in dit verhaal: hoe persoonlijke ‘moddervlekken’ een mens tekenen, maar ook hoe ‘moddervlekken’ kunnen worden schoongemaakt.

Conclusie
In de roman ‘Ik red me wel’ van Leanne Pots ontmoeten de stadse Nora en boer Abel elkaar. De twee zijn heel verschillend, maar hebben één overeenkomst: ze willen geen vaste relatie. Als ze elkaar beter leren kennen, gaan ze echter twijfelen aan die overtuiging. Kunnen ze elkaar vinden of zijn ze toch te verschillend?
Deze feelgood is het debuut van auteur Leanne Pots. Ze zet de karakters meesterlijk neer, waardoor ik de irritatie van Nora over Abel zelf ook voelde. Waar het boek in eerste instantie vooral een romantisch verhaal is, krijgt het later meer diepgang als meer duidelijk wordt over het verleden van de personages. Leanne Pots zet heel sterk neer hoe persoonlijke ‘moddervlekken’ een mens tekenen, maar ook hoe die kunnen worden schoongemaakt. Een sterk debuut, dat nieuwsgierig maakt naar het volgende deel in de serie!
⭐️⭐️⭐️⭐️

Meer informatie over Ik red me wel

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Ik red me wel’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Ik red me wel – Weidse liefde deel 1
Auteur:
Leanne Pots
Uitgeverij:
KokBoekencentrum
Genre:
Feelgood
Pagina’s:
301

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

7 gedachten over “Boekenpraat: Ik red me wel (Leanne Pots)

  1. Deze ga ik reserveren Naomi! Het klinkt goed. En als plattelandsbewoner ben ik dol op verhalen van mensen uit de stad die het ondanks zichzelf gaan waarderen : )

    Geliked door 1 persoon

  2. Deze roman komt sowieso op mijn leeslijst! Alleen jammer dat ‘mijn’ bieb ‘m nog niet heeft…. hopelijk komt dat nog. En anders kan ik ‘m altijd nog zelf aanschaffen

    Like

    1. O, balen! Ik kon ‘m gelukkig al reserveren voor hij überhaupt was verschenen. Dus ik las ‘m vrij snel na verschijning.

      Like

Reacties zijn gesloten.