Stom! (3) ~ 10 dingen die ik heel stom vind

Zo, na mijn blogje met tien dingen waar ik blij van word, vind ik het wel weer eens tijd om te klagen. Ik schreef al twee keer eerder een blog met dingen die ik heel stom vind en vandaag is het tijd voor deel drie. Gewoon lekker even mopperen op van alles.

10 dingen die ik heel stom vind

Laat me eerst nog een keer herhalen dat dit op een schaal van geen chocola in huis tot wereldellende allemaal valt in de categorie geen chocola in huis, maar deze blog is gewoon bedoeld om eens heerlijk even te klagen, te zeuren en te zeiken. Gewoon omdat dat af en toe zo heerlijk is om even te doen. Dit zijn 10 dingen die ik heel stom vind:

  1. Buienradar. Ja hallo, waarom heet dat nog geen Leugenradar? Ik word helemaal gek van hun positiviteit. Volgens Buienradar kan ik dan heerlijk een droog rondje wandelen. Nou Buienradar, dat natte spul dat uit de lucht komt vallen, noemen we neerslag. Dat hoor je te voorspellen.
  2. Een nat pak. Punt twee vloeit voort uit punt één. Want oh, wat word ik chagrijnig als ik met een nat pak terugkom van mijn wandeling. Vaak neem ik een paraplu mee als ik twijfel aan Buienradar, maar als het hard waait, ga ik zonder op stap (want dan heeft het toch geen zin) en zo kwam ik pas dus echt zeiknat thuis. Ik kon mijn jas en kleding op het droogrek hangen. En dan heb ik het nog niet eens over mijn natte bril, waardoor ik buiten niets zie. Echt, grrrr…
  3. Lege schappen in de supermarkt. Als ik bananen nodig heb, heb ik bananen nodig, snap je? Geen leeg schap.
  4. Mijn kapotte bel. Die kapotte bel is op zichzelf al een punt van ergernis, maar het feit dat ik nu al ruim een jaar extra geld betaal aan de Vereniging van Eigenaren om die bel te laten fixen en dat er nog niets gebeurd is, maakt het extra zuur. Door die kapotte bel kan ik vanuit mijn appartement op de eerste verdieping de deur beneden niet openen. Ik moet dus naar beneden rennen als er wordt aangebeld. Ik neem aan dat ik niet hoef uit te leggen dat de pakketbezorger dan al verdwenen is…
    Er komt een nieuw belsysteem, inclusief camera. Daar betalen we dus al ruim een jaar voor. Maar bij de beheerder van de VVE rinkelt het belletje nog niet, geloof ik.
  5. De laatste minuut van de wasmachine. Je weet wel, die minuut die minstens tien minuten duurt. En dat is altijd als ik eigenlijk een dutje wil doen en nog snel even de was op wil hangen.
  6. Vogelpoep op de auto. Mijn auto is altijd smerig en dat boeit me niet, maar ik heb geleerd dat vogelpoep in de lak bijt en dat de lak dan kapot gaat en eerlijk gezegd heb ik dat bij een vorige auto ook zien gebeuren. Tegenwoordig heb ik daarom babydoekjes in de auto liggen om de vogelpoep er gelijk af te kunnen halen. Maar ik vind het een stom klusje en ik vind vogelpoep op de auto sowieso stom.
  7. Vroeg opstaan in de winter. Dat behoeft geen uitleg toch? Dan is het nog donker, het is koud, je kunt de zon niet op gaan lopen, enz. Bovendien doe ik altijd aan winterslaap. Waar ik in de zomer gerust tussen vijf en zes wakker word, is dat in de winter ergens tussen half acht en half negen. Vroeg opstaan voelt dus als ergens halverwege de nacht.
  8. IJzerpillen. Deze kan ik niet goed uitleggen, maar ik vind die dingen heel stom. Ik word er niet eens beroerd van of iets dergelijks en toch vind ik ze stom. Gewoon een gevoelskwestie.
  9. Storm. Want storm maakt herrie en ik houd niet van herrie.
  10. Kleding die niet lekker zit. Vaak gaat dat bij mij om rokken. Ik heb liever een jurkje, maar voor de winter kan ik niet slagen voor jurkjes. Dan draag ik dus rokken, maar die zitten vaak net niet lekker bij de tailleband. En dan heb ik het nog niet eens over broeken. Dat vind ik helemaal een verschrikking. Er is voor mijn (korte, brede) lijf ook geen enkele broek die fatsoenlijk past.

Zo, dat was even heerlijk klagen, zeuren en zeiken en het luchtte lekker op;). Ik ging zelfs zó lekker dat ik de lijst nog langer kon maken, maar ik heb maar vast in concept een vierde ‘Stom!’-blog klaargezet. Die vul ik dan de komende tijd aan als er weer iets stoms voorbijkomt. Wordt dus vervolgd. Mocht je ook wat te klagen hebben, kun je daar het reactieveld voor gebruiken. En niet zeuren over het feit dat ik zeur. Want dan voeg ik dat toe aan blog vier ‘Stom!’:)

20 gedachten over “Stom! (3) ~ 10 dingen die ik heel stom vind

  1. Heerlijk! 😂😉 Ik herken veel dingen die je benoemt. Ik heb ook een pakje natte schoonmaakdoekjes (misschien de volgende keer babydoekjes, lijkt me net iets beter) in mijn auto liggen voor de vogelpoep. Of als er op het dashboard echt wel te veel stof ligt. Dat vind ik eigenlijk ook stom: stof.

    Like

  2. Altijd lekker even klagen!
    Bij ons is overigens niet de bel maar de deur van de hal kapot, dus ook ik moet al weken elke keer naar beneden om de deur open te doen voor mensen. Echt top als je net aan je heup bent geopereerd.

    Like

  3. Als je op het platteland woont is je auto eigenlijk nooit schoon, door landbouwverkeer zijn de wegen altijd modderig. en natuurlijk extra als je net langs de wasstraat bent geweest.
    Broeken zijn voor mij ook een probleem. Door ouder worden ben ik in lengte afgenomen en dan heb je bij hetzelfde gewicht minder taille en meer buik en maag. Daarom zit ik daaromheen aan maat 50 maar dan zijn boven pijpen ook te wijd want mijn bovenbenen zijn in verhouding weer dun.

    Like

    1. Klopt, van die auto. Ik was ‘m dus gewoon maar één keer per jaar. Heb toch geen eer van m’n werk;).

      Like

    1. Maar storm maakt zo’n herrie… Zonder die herrie zou ik het al een stuk minder stom vinden;).

      Like

  4. Zwijg mij van de Buienrader… afgelopen twee weken heb ik drie keer in de gietende regen gelopen… er was geen kans op neerslag… yeah right!
    De laatste minuut van de wasmachine… ik kom daar onnozel van! Hoe kan dat nu zo lang duren??

    Geliked door 1 persoon

  5. Dat vind ik echt een mysterie die laatste minuut van de wasmachine. En ik kijk niet meer naar buienradar. Ik gebruik nu de app van het KMI hier in België en dat vind ik eigenlijk altijd wel redelijk nauwkeurig qua regenvoorspelling.
    En die lege schappen hé, ik ga dus bijna nooit meer zelf naar de supermarkt, maar er is zo’n tijd geweest dat ik eens tomatenblokjes in wou slaan en dat die ELKE week op waren. Dat vond ik zo frustrerend! En ik ging dan altijd op een andere dag omdat ik dacht dat ze wel een keer zouden leveren en ik misschien net op de laatste dag kwam ofzo, maar het bleef leeg.

    Like

  6. Ik moet lachen om je schaal “van geen chocola in huis tot wereldprobleem” 🙂 Ik heb gelukkig dat gedoe met de auto niet want we rijden deelautos en die worden schoongemaakt! Die laatste minuut van de wasmachine is ook heel herkenbaar! Hoe kan dat toch??

    Geliked door 1 persoon

  7. Ohja en in het kader van de boodschappen, die bestel ik meestal en dan komt er zo’n bericht terug a la “u heeft verse broccoli besteld. Dat is niet voorradig. Er is geen alternatief”. Oké, en wat moet ik nu dan eten? Ik bestel toch niet voor niets?! Wat dacht je van diepvries-broccoli? Dat soort dingen 😬😄

    Like

  8. Ik heb al heel lang een wegwerpponcho van plastic in mijn tas. Het is niet alles maar het scheelt een natte rug. Geen chocola in huis is best waardeloos trouwens maar die bel is gewoon kut ik zou daar echt heel heel chagrijnig van worden.

    Geliked door 1 persoon

  9. Ik vind dit echt zo leuk om te lezen!!
    Maar weet je wat pas echt stom is?
    Je telefoon zoeken terwijl je aan het bellen bent.

    Like

Reacties zijn gesloten.