Hobbypraat ~ 2024 ~ februari

Net als bij de polderplaatjes is er ook in de categorie hobbypraat relatief weinig te melden. Februari was een maand met veel afspraken (zowel leuke als niet leuke) en daarom kwam ik gewoon minder toe aan hobby’s, maar het was ook de maand waarin de verveling toesloeg. Ik zoek uitdaging en mijn hobby’s geven dat niet genoeg. Ja, lezen lukt nog wel, maar kleuren vind ik al snel saai op het moment. Nou ja, over hoe dat zit, komt nog een aparte blog, maar in ieder geval waren er dus relatief weinig hobbyvorderingen. Puzzelen en diamond painten deed ik bijvoorbeeld helemaal niet. Maar vandaag zie je wat ik wél deed.

Kleuren

In de weekenden pakte ik mijn kleurboeken erbij en dus ontstonden er toch nog zeven kleurplaten deze maand.

Kleurplaat 1-6: Intricate Patterns – Jade Summer
Kleurplaat 7: 50 Arabic Patterns – Color by number – Sachin Sachdeva

Borduren

Met borduren ging ik weer verder met mijn ‘randje per week’. Ik heb nog een mooi nieuw pakket om op te starten, maar dat is het nu net: ik heb geen zin in het gedoe van opstarten. Daar moet ik even doorheen, maar deze maand deed ik dat dus niet. Links hoe de randjes op 31 januari waren en rechts hoe ze waren op 29 februari. Zoals je ziet, was ik met het laatste randje nog bezig, maar die maak ik dus in maart af. En ja, hoera, het zijn weer echt randjes en geen alfabetten!

Lezen

Februari was weer een fijne leesmaand. Ik las 7 boeken en probeerde weer eens een luisterboek. Luisterboeken en ik zijn geen geweldige combi, maar ik wilde het weer eens een kans geven en begon dus met een dun boekje.
Ik las geen 5-sterren-boek deze maand, maar wel héél veel 4-sterren-boeken en die zijn ook hartstikke fijn.

Gelezen:
1. De betoverende antiekzaak – Manuela Inusa ⭐⭐⭐⭐
2. De erfenis van het weesmeisje – Anne Jacobs ⭐⭐⭐
3. De terugkeer van het weesmeisje – Anne Jacobs ⭐⭐⭐⭐
4. Trots en vooroordeel – Lisette Jonkman ⭐⭐⭐
5. Een kans op romantiek – Mirjam Schippers ⭐⭐⭐⭐
6. Gemaakt tot Gods eer – Deborah Monfils ⭐⭐⭐⭐
7. Het geheim van de YouTube-ster – Myron van der Velden ⭐⭐⭐⭐

Geluisterd:
1. Wat maakt een verzetsheld? – Rutger Bregman ⭐⭐⭐

Van bijna al deze boeken komt nog een recensie online. Alleen over het kinderboek ‘Het geheim van de YouTube-ster’ komt geen blog. Daar schreef ik op Instagram een korte recensie over. Wil je meer over mijn leesleven zien en lezen, kun je me op Instagram volgen op hoofdtaal_leest.

15 gedachten over “Hobbypraat ~ 2024 ~ februari

  1. Het is normaal dat je af en toe minder zin hebt in je hobby’s. Dat er één hobby meer van je aandacht (of zin) vraagt dan de andere. Het fluctueert gewoon. 😉

    Bij mij is het luisterboek moeten groeien. Als kind kon ik er mijn aandacht nooit bijhouden als de juf een verhaal voorlas. Ik droomde altijd weg. Ik dacht dus altijd dat luisterboeken niets voor mij waren. Tot ik het vorig jaar eens probeerde. En zie nu, het luisterboek hoort helemaal bij mij. Ik puzzel of kleur ook vaak met een luisterboek in mijn oren. Dat zijn twee hobby’s in één. 😀

    Like

    1. Ik heb ook al kleurend naar dat luisterboek geluisterd en ik nam expres een kort luisterboek, maar voor mij was het het niet. Ik wil het wel nog een kans geven, want het lijkt me heerlijk als het wél lukt.

      Like

      1. Misschien een kort fictieverhaal? Bijvoorbeeld ‘Valentijn Op/Stand’ van Marijke Vos? Is iets meer dan een uurtje en voorgelezen door Susan Muskee (vind haar een geweldige voorleesstem hebben).
        En als het niet lukt, is het ook oké. Je hebt het geprobeerd. 😉

        Geliked door 1 persoon

  2. De borduurrandjes vind ik het mooiste, zo schattig.
    Ik ben van het luisterboek, met oortjes als ik fiets, als ik in de keuken bezig ben of boven aan het opruimen/schoonmaken en in de auto kan ik via Blue tooth ook lekker luisteren op ritjes langer dan 10 minuten.
    Apart boek afgelopen maand was Een man als Ove. Hij had heel veel trekjes van mijn partner. Nu een triller van Esther Verhoef, altijd lekker tussendoortje en daarna ga ik aan het Weesmeisje beginnen

    Like

  3. Ik vind luisterboeken op zich wel leuk, maar ik vind maar weinig mensen een toffe stem hebben om naar te luisteren :p Moet er altijd erg aan wennen. Ik merk ook dat als ik bijvoorbeeld luister tijdens een activiteit zoals de was plooien of autorijden, dat ik dan snel afgeleid ben en niet meer echt aandachtig luister. Maar zo voor af en toe eens vind ik het wel oké.
    Die gekleurde patronen vind ik echt allemaal super mooi!

    Geliked door 1 persoon

  4. Ik vind de kleurplaten het mooist. Néé…. niet om zelf te doen maar zoals jij ze gemaakt hebt spreekt me aan als “patroon”.

    Like

  5. Ik ben erg benieuwd naar de recensie van “Gemaakt tot Gods eer” , die titel heb ik al een paar keer voorbij zien komen her en der..
    Wat betreft hobby’s snap ik dat wel. Ik had mezelf daarom tot doel gesteld me dit jaar wat dat betreft uit te dagen, en dat lukt prima ! Iets met een ‘crochet-along’, waarbij je elke twee weken een nieuw gratis patroon krijgt ( ik loop achter hoor, en heb er ook geen haast mee ), beslist een uitdaging voor als je zoals ik alleen de basissteken kent 🙂

    Like

    1. Zo’n uitdaging is dus heel leuk en houdt je ook lekker bezig. Ik merk het nu met die randjes borduren ook. Ik loop soms een weekje achter, maar eigenlijk borduur ik door die randjes elke week en anders zou ik dat niet doen. Van ‘Gemaakt tot Gods eer’ komt er binnenkort een recensie online, dus nog even geduld.

      Geliked door 1 persoon

  6. Wat betreft kleuren… Is het een idee om eens met goeie kleurpotloden te gaan kleuren (dus niet met Bruynzeel) en dan bijvoorbeeld te proberen om een plaat van Johanna Basford (ik weet dat je daar ook een of twee boeken van hebt) heel natuurgetrouw in te kleuren? Of je gaat op zoek naar een mandala boek met kleinere vakjes en kleurt die dan met allemaal verschillende tinten blauw/groen/rood/geel in. Dan wordt het weer wat uitdagender voor je!

    Like

Reacties zijn gesloten.