Nu het bijna zomer is…

Oké, oké, het duurt nog bijna een maand, maar voor mijn hoofd betekent dat dat het bijna zomer is. En bijna zomer betekent…

Nu het bijna zomer is…

voelt mijn huis fijner dan in de winter. Hoe dat komt? Heel simpel: door het licht. Ik heb een woonkamer met alleen maar ramen op het noorden, dus daar is het behoorlijk donker. In deze maanden is het dan toch net wat lichter dan in de herfst en de winter en daar geniet ik heel erg van.
kan ik weer vóór het ontbijt wandelen. Ook hier geldt: door het licht. Ik ga niet in het donker door de polder wandelen, want ten eerste vind ik daar niks aan en ten tweede vind ik dat gevaarlijk. Je bent dan voor automobilisten namelijk echt niet te zien. En dus kan ik in de winter pas ‘laat’ naar buiten. Nu het vroeg licht is, kan ik direct vanuit m’n bed de polder in en voor het ontbijt wandelen en dat vind ik zoveel fijner dan na het ontbijt.
is mijn winterdip verdwenen. Dat gebeurde al ergens in maart. De dagen werden langer en lichter en vooral op die lichte dagen merkte ik: weg is de winterdip. Op regendagen wilde ik nog weleens mopperen, maar over het algemeen voel ik me nu veel ‘lichter’ dan in de winter en dat is fijn.
maak ik foto na foto na foto. Die bermen bloeien uiteindelijk maar een paar weken per jaar en dan moet je het er wel van nemen.
geniet ik (meestal) weer van buiten zijn. In de winter ging de lol van mijn rondjes buiten er weer een beetje af. Ik had er gewoon geen zin in met die grijze, natte dagen. Nu de lucht vaker blauw is en de zon vaker schijnt, geniet ik ook weer veel meer van mijn wandelingen en fietstochtjes en voelen die niet meer als een moetje.
wil ik liefst dat het nooit meer herfst wordt. Ja, ik weet dat de herfst gewoon weer gaat komen, maar ik ontken dat in mijn hoofd. We krijgen eerst nog een zomer en ik hoop dat die ein-de-loos lang duurt, tot ergens begin oktober. Ja, laten we dat doen. Ik bedoel eh…de herfst heeft ook ein-de-loos lang geduurd. Daar mag wel iets tegenover staan.
kan ik mijn zomerkleding weer aan. Ik roep het geloof ik elk jaar (minstens) een keer, maar ik vind zomerkleding echt zoveel fijner zitten dan winterkleding. Beetje jammer dat je je zomerkleding uiteindelijk nog niet eens de helft van het jaar draagt.
heb ik zin om dagjes uit te gaan. Kan me niet schelen wat, maar gewoon lekker er even uit. Een keer strandwandelen, een keer naar de Veluwe, een keer kringloopshoppen, enz. Want buiten lonkt.
voelt regen iets minder erg. Want na regen komt -zeker nu- toch zonneschijn?
voel ik me (meestal) energieker. En ook dat komt echt weer door het licht, zowel buiten als in huis.
heb ik een soort fomo. Ik heb het gevoel dat ik ‘alles uit de lente en de zomer moet halen’, want voor je het weet, is het weer herfst. En dus wil ik van alles.
heb ik zin om in de tuin te lezen. Het leuke is: overdag lezen lukt me niet, want dan val ik in slaap. Gek genoeg lukt lezen in de tuin me dus wél overdag, zonder in slaap te vallen.

En zo kan ik misschien de rij nog wel aanvullen. Zoals je ziet, voelt het leven voor mij echt anders als het lente/zomer is. Afgelopen herfst/winter had ik toch weer last van een licht winterdipje en hoewel ik dat in eerste instantie ontkende toen mijn psycholoog het zei, had hij wel degelijk gelijk. Ik merkte pas hóe gelijk hij had toen de lente kwam en het lichter werd en ook ik me weer lichter ging voelen. Dus eh… ik sta te popelen tot het zomer wordt. En dan hoop ik op écht zomer.

19 gedachten over “Nu het bijna zomer is…

  1. Gelukkig geniet je óók van het nu want voordat je het weet is het alweer september:-( Hoewel die maand vaak ook nog heerlijk warm en aangenaam kan zijn, voor mij zelfs beter want ik vind juni en juli vaak de heftig qua licht en intensiteit. Iets anders vervelends (althans voor mij) van de zomer dat veel mensen menen een ontzettende herrie te maken als in muziek op standje disco in de auto en dan de ramen open, kijkhard scheuren met diezelfde auto/scooter/brommer/fatbike, festivals waarvan de muziek zelfs om 00.30 er nog voor zorgt dat ik niet kan slapen, buren op het balkon die menen dat hun muzieksmaak door mij ook gehoord moet worden, ha, ha maar zoals nu is het heerlijk, ik hoor alleen de vogels. En ja zomerkleren zitten veel lekkerder en ik ben veel sneller klaar dan in de winter, ondergoed, jurk klaar! Fijne dag!

    Like

    1. Ja, die herrie vind ik in de zomer ook echt een nadeel. Maar over de nadelen van zomerse temperaturen komt over een maandje nog een aparte blog;).

      Like

  2. Ik hoop niet dat je met écht zomer 40°C bedoelt? 😉 Een aangenaam temperatuurtje, een lekker zonnetje met een zacht briesje én vooral geen regen overdag is voor mij echt zomer. 🙂

    Like

    1. 40 graden mag van mij ook hoor. Zit ik heerlijk binnen in m’n koele huis, met een boek en dan hoeft er niets. Vind ik geen probleem:).

      Geliked door 2 people

  3. Aankleden neemt ook veel meer tijd in de winter. En ik hou helemaal niet van jassen. Tegen de tijd dat het kouder wordt vergeet ik ook vaak een jas aan te doen.

    En ik hou van open deuren.

    Geliked door 1 persoon

    1. Ik heb niet eens een zomerjas. Zo’n hekel aan jassen dat ik er voor de zomer gewoon geen heb. Ik trek wel een vest aan als het koud is;).

      Like

  4. Heerlijk hè, voor mijn gevoel is het al zomer, zoals het temperatuurtje nu is mag het blijven! (voor jou dus iets warmer)

    Wat ook zo fijn is, is dat we als we ’s avonds wandelen nu weer door het bos kunnen en dat is veel fijner dan steeds maar door de wijk…

    Like

  5. Eigenlijk heeft het weer helemaal niet zoveel invloed op me. Ik realiseer me na jouw verhaal dat ik daar toch best geluk mee heb.

    Like

    1. Lijkt me heerlijk inderdaad. Ik dacht deze winter eerst ook dat ik er niet zo’n last van had, maar ik merk nu hoe anders het is nu het lichter is. Voel me zoveel fijner!

      Like

    1. Ik weet het. Maar ik geniet hier ook al van hoor! Dus ik hoop voor ons allebei dat ’t nog een poosje zo blijft. Doen we in de echte zomer een plaatselijke hittegolf bij mij, oké?

      Like

  6. Ah een zomermens, ik vind het licht echt heerlijk en ook de langere dagen maar ik kijk dus zwaar tegen de zomer op. Maar een beetje mooier en bestendiger weer zou toch tof zijn.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.