Hobbypraat ~ 2024 ~ april

April was weer eens een echte kleurmaand. Lezen lukte even niet zo en voor borduren had ik steeds te weinig tijd (daar wil ik dan echt minstens een uur voor gaan zitten), dus pakte ik mijn kleurboeken er vaker bij. Kijk je weer mee naar de hobbyvorderingen van de afgelopen maand?

Kleuren

Zoals ik al schreef, was april weer een echte kleurmaand. Het is een beetje veel om alle platen hier als fotootje te plaatsen, dus bundelde ik ze in een filmpje.

Borduren

Met borduren ging ik uiteraard verder met mijn wekelijkse randjes. De foto’s maak ik altijd op de eerste van de maand en het laatste randje van april stond er op 1 mei nog niet op, dus dat zie je de volgende maand. De laatste twee randjes lijken misschien veel op de bovenste randjes, maar dit is een andere steek, namelijk de ‘koninginnesteek’. Dat zie je op de foto niet, maar is een leuk steekje waarbij je een kruissteek maakt en daaroverheen nog een ‘plusje’. En verder paste ik het patroon aan. Ik wilde niet weer de naam van Tona Janse (degene die dit in 1909 borduurde) erop, dus zette ik mijn eigen naam erop en het jaartal van nu.

Ik ging in april ook verder aan mijn ‘Zomerlied’. Een schilderijtje dat je hier in de hobbypraatblogs langzaam zult zien groeien. Ik kan niet wachten tot er steeds meer zichtbaar zal zijn, want het wordt zo mooi!

Lezen

In april las ik zes boeken, in deze volgorde:

  1. De vrouwen van het zwanenkasteel – Melanie Dobson ⭐⭐⭐⭐⭐
  2. De charmante cadeauwinkel – Manuela Inusa ⭐⭐⭐⭐
  3. Twee kunnen een geheim bewaren – Karen M. McManus ⭐⭐⭐⭐
  4. Het begint met een geheim – Daniëlle van Helden ⭐⭐⭐⭐
  5. Silvester en de bizarre verhuizing – Willeke Brouwer ⭐⭐⭐⭐
  6. De stem van Napels – Sarah Steele ⭐⭐⭐⭐

‘De vrouwen van het zwanenkasteel’ van Melanie Dobson wil ik ook nog even apart benoemen, want dat boek behoort tot de mooiste boeken die ik ooit las. Wát een pareltje was dat. Je leest er in mijn recensie, die nog volgt, meer over.
De titels die een linkje zijn, gaan naar mijn boekenaccount op Instagram. Van die boeken komt geen recensie op mijn blog online. Van de andere boeken wel.

12 gedachten over “Hobbypraat ~ 2024 ~ april

  1. Prachtig hoor die merklap. Ik ben nog steeds op zoek naar zoiets om in te lijsten en op te hangen maar moeilijk te vinden of de vraagprijs is exorbitant. Ik zag er een paar weken geleden eentje op een veiling maar het bieden begon vanaf 300,00 Euro. Misschien staat de jouwe ook wel te koop over 100 jaar en vraagt iemand zich af hoe zij (jij dus) leefde en waar je woonde. Als je ‘jouw’ Tona Janse googled zijn er heel veel mogelijkheden. In ieder geval heel erg mooi!

    Like

    1. Mijn moeder heeft voor mij en mijn broertje een merklap gemaakt. Die zijn beiden ingelijst bij een speciaalzaak. Was niet goedkoop, maar de merklap hangt (bij mij Iig) in de woonkamer prachtig te wezen.

      Geliked door 1 persoon

  2. Wat veel heb je gekleurd en zo leuk weergegeven!
    Je borduurwerk is ook mooi, ik heb het borduurwerk /merklap van mijn moeder hangen.
    Zoals jij het doet, heb ik op de lagere school gedaan, maar waar die gebleven is? Wie weet kom ik hem nog eens tegen….
    En je boeken… sommige ken ik, maar nu wordt ik wel heel nieuwsgierig naar “De vrouwen van het zwanenkasteel.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.