Boekrecensie: Dit boek is dodelijk (Ravena Guron)

Het verhaal

Jess schrijft voor een schoolopdracht een spannend verhaal. In het verhaal wordt iemand vermoord en bij het lichaam wordt iets heel specifieks achtergelaten. Niet veel later wordt Hugh, een populaire leerling, vermoord. Hij wordt vermoord op exact dezelfde manier als in het verhaal van Jess én bij zijn lichaam wordt iets heel specifieks achtergelaten, precies zoals in het verhaal.

Uiteraard maakt de gang van zaken Jess heel verdacht. Maar Jess heeft het niet gedaan, zegt ze zelf. Wie was het dan wel? Jess besluit op onderzoek uit te gaan, want van de politie verwacht ze niet al te veel. Bovendien voelt Jess de noodzaak om de moordenaar te stoppen, want inmiddels wordt ze zelf ook met de dood bedreigd. Als Jess de moordenaar niet stopt, zal ze net zo eindigen als Hugh: dood.

Mijn mening

Een ingewikkeld, spannend moordonderzoek
‘Dit boek is dodelijk’ gaat over een ingewikkeld moordonderzoek. Op de school van Jess is de Regia Club actief, een club van rijkeluiskinderen. Deze club bepaalt achter de schermen het beleid op school en lijkt het moordonderzoek tegen te werken. Bovendien lijkt ook de politie niet helemaal eerlijk in het onderzoek. In dit boek volg je het verhaal van Jess en het is vanuit haar geschreven. Het boek begint met de mededeling dat ze Hugh niet vermoord heeft en Jess probeert uit te zoeken wie het dan wel heeft gedaan. Dat leidt tot een onderzoek naar een heleboel medeleerlingen en verschillende namen komen voor in het onderzoek. Heel af en toe maakt dat het lezen wat ingewikkeld, maar over het algemeen is het verhaal goed te volgen. Het is niet bloedstollend spannend, maar spannend genoeg om tot het laatste moment boeiend te blijven.

Conclusie
Een klasgenoot van Jess wordt vermoord, op precies dezelfde manier als Jess in een verhaal heeft geschreven. Uiteraard maakt dat Jess verdacht. Maar dan krijgt ze zelf dreigberichten. Als ze de moordenaar niet weet te vinden, zal zij ook gedood worden. Jess doet er alles aan om de moordenaar van haar klasgenoot te vinden.
In ‘Dit boek is dodelijk’ van Ravena Guron lees je het verhaal vanuit Jess. Je leest over hoe zij de moord op haar klasgenoot ervaart, maar ook hoe zij omgaat met de dreiging aan haar eigen adres. Als Jess op onderzoek uitgaat, wordt het boek soms vanwege alle namen wat ingewikkeld, maar over het algemeen is het verhaal goed te volgen. Het is niet bloedstollend spannend, maar spannend genoeg om tot het einde boeiend te zijn. Een interessante Young Adult!
⭐️⭐️⭐️⭐️

Meer informatie over Dit boek is dodelijk

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Dit boek is dodelijk’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Dit boek is dodelijk
Auteur:
Ravena Guron
Vertaling: Anne Elshof
Uitgeverij:
Volt
Genre:
Thriller (Young Adult)
Pagina’s:
384

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

3 gedachten over “Boekrecensie: Dit boek is dodelijk (Ravena Guron)

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.