Boekenpraat: Houvast (Harlan Coben)

Het verhaal

Mike en Tia maken zich zorgen om hun puberzoon Adam. Een vriend van hem heeft zelfmoord gepleegd en sindsdien is Adam veranderd. Voor die tijd was Adam een sportieve jongen, maar nu trekt hij zich steeds meer terug op zijn kamer en lijkt hij alleen nog maar online aanwezig te zijn. Tia en Mike maken zich dusdanig veel zorgen dat ze besluiten hem in de gaten te houden. Ze installeren een programma op zijn computer en volgen zo al zijn online verkeer.

Mike en Tia krijgen een naar Adam verzonden mail onder ogen: “Hou je gedeisd en alles komt goed.” Samen doen Mike en Tia er alles aan om Adam weg te houden bij waar hij dan ook bij betrokken is geraakt, maar Adam heeft iets goed te maken.

In dezelfde periode verdwijnt de moeder van het vriendinnetje van Adams zusje. Daar kan Adam toch niets mee te maken hebben? Mike en Tia maken zich zorgen. Misschien is de waarheid wel zo heftig dat ze die eigenlijk helemaal niet willen weten?

Mijn mening

Spanning
Dit was voor mij het tweede boek dat ik las van Harlan Coben. Ik herinner me dat ik het eerste boek dat ik van hem las heel spannend vond. Dat was ook met dit boek het geval. Er gebeurt veel, in een razend tempo. De spanning loopt tot op het laatste moment hoog op. Het lukt Coben om je als lezer heel lang in het ongewisse te laten en zo dus alle spanning mee te kunnen beleven.

Veel personages
Mike, Tia en Adam lijken de hoofdrol te spelen in dit boek, maar er zijn nog veel meer personages. Al die personages komen uitgebreid aan bod. Ik vond dat in dit boek niet verwarrend, maar juist een toevoeging. Het duurde lang voor ik begreep hoe verschillende personages verband met elkaar hielden. Ik had al wel gelijk door dat er een verband zou moeten zijn, maar door de opbouw bleef het lang spannend. Coben weet de karakters van de verschillende personages goed uit te werken, waardoor je hen allemaal goed leert kennen.

Eén boek, één verhaal
Wat ik zelf heel prettig vind, is dat dit boek het begin en einde van het verhaal over Mike en Tia is. Er zijn al zoveel series dat ik het soms moeilijk vind om alle personages nog goed te blijven volgen. Zo’n op zichzelf staand boek vond ik dus heerlijk. Voor alle thrillerliefhebbers een aanrader!

Meer informatie over Houvast

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Houvast’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Houvast
Auteur:
Harlan Coben
Uitgeverij:
Boekerij
Genre:
Thriller
Pagina’s:
352

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

3 gedachten over “Boekenpraat: Houvast (Harlan Coben)

  1. Klinkt goed. Al vrees ik altijd dat het veel te laat slapen wordt met zo’n boek, hihi.. ( ik lees altijd ‘even’ in bed ’s avonds )

    Like

Reacties zijn gesloten.