Boekenpraat: Overmand (Anita Terpstra)

Het verhaal

Amy heeft na een onrustige periode eindelijk rust gevonden. Ze is van oorsprong Nederlandse, maar heeft na wat omzwervingen nu haar plek gevonden in Alaska. Ze zal over een paar dagen trouwen met Leo.

Kirsten, de zus van Amy, is uit Nederland overgekomen voor het vrijgezellenfeest en de bruiloft. Tijdens het vrijgezellenfeest verdwijnt Amy. Als ze even naar buiten loopt om een frisse neus te halen, wordt ze meegenomen door een haar onbekende man. De man neemt haar mee naar de wildernis van Alaska. Wat wil hij van haar?

Leo en Kirsten doen er alles aan om Amy te vinden. Leo lijkt daarbij echter zijn eigen verborgen agenda te hebben. Is hij wel te vertrouwen?

Mijn mening

Het raadsel van Amy’s verdwijning
Amy verdwijnt al op één van de eerste bladzijden. Dat zij geen ‘toevallig slachtoffer’ is, is al heel snel duidelijk, maar zowel voor Amy als voor de lezer blijft het waarom van haar verdwijning lang onduidelijk. Dat geeft het toch al spannende verhaal een extra mysterieus laagje.

Amy en Kirsten
Het verhaal wordt vanuit twee perspectieven geschreven. Amy vertelt vanuit de ik-vorm over haar tocht door de wildernis en in de beschrijvende vorm maak je als lezer de zoektocht van Kirsten naar haar zus mee.

Door de wisselende perspectieven kom je als lezer voor steeds meer vraagtekens te staan. Over het waarom van de verdwijning van Amy, over het verleden van Amy en Leo en nog veel meer. Boeiende opbouw!

Abrupt einde
Om geen spoilers weg te geven, kan ik hier niet al te veel van het verhaal vertellen, maar ik werd zelf verrast door het voor mijn gevoel abrupte einde. Ik had best meer willen weten over het eind van het verhaal. Ik dacht zelfs even dat ik misschien te snel naar de volgende bladzijde had geklikt, maar het boek was toch echt uit. In eerste instantie een teleurstelling, maar bij nader inzien heel passend. Een mysterieus einde aan een mysterieus verhaal.

Conclusie
Spannend boek, tegen de achtergrond van het ondoordringbare Alaska. Een boek met veel vraagtekens, waardoor je als lezer geprikkeld wordt om door te lezen. Aanrader!

Meer informatie over Overmand

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Overmand’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Overmand
Auteur:
Anita Terpstra
Uitgeverij:
Cargo
Genre:
Thriller
Pagina’s:
320

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

6 gedachten over “Boekenpraat: Overmand (Anita Terpstra)

  1. Als je de achtergrond van Alaska leuk vond en je hebt ‘Aan het einde van de wereld’ nog niet gelezen, dan is dat een absolute aanrader!

    Like

Reacties zijn gesloten.