Boekenpraat: Een brug over de oceaan (Susan Meissner)

Het verhaal

Op de ‘achterflap’:
1946. De Tweede Wereldoorlog is voorbij, maar voor oorlogsbruiden Annaliese Lange en Simone Devereux begint de verwerking van hun trauma’s nu pas. Aan boord van de Queen Mary gaan ze op weg naar een nieuw leven in Amerika. De Duitse ballerina Annaliese is op de vlucht voor haar agressieve man. De Franse Simone is het enige nog levende lid van een dappere verzetsfamilie. Maar slechts één van hen zal Amerika bereiken.

Heden. Brette Caslake brengt een bezoek aan de Queen Mary en komt een oud mysterie op het spoor. Wat is er gebeurd met de oorlogsbruid die nooit in Amerika is aangekomen? Is zij echt overboord gesprongen? Brette raakt gefascineerd en gaat op onderzoek uit. Maar om de waarheid aan het licht te brengen, zal ze niet alleen de confrontatie moeten aangaan met het verleden, maar ook met zichzelf.

Mijn mening

Een nieuw boek van Susan Meissner
Van Susan Meissner heb ik al diverse boeken gelezen en tot nu toe was dat altijd met heel veel plezier. Ik vind haar boeken prachtig en geniet van haar schrijfstijl. Toen dit boek verscheen, kwam het gelijk op mijn ‘verlanglijstje’ bij de bieb, want ik had zin in een nieuw verhaal van Susan Meissner. Bovendien ging het verhaal over de Tweede Wereldoorlog en over het algemeen spreekt dat thema me aan. Vol verwachting keek ik dus uit naar het moment dat ik dit boek mocht lenen en eindelijk was het zover.

Vage start
Het boek begint in 1936 op de Queen Mary, met een onbekend persoon. Ik kon tijdens het lezen van de eerste pagina maar moeilijk plaatsen wat ik aan het lezen was, maar al snel bleek het te gaan om een geest die op de Queen Mary rondzweefde.
Vervolgens ontvouwde zich een verhaal in het heden en in het verleden. In het heden gaat het over een jonge vrouw die spreekt met geesten van overledenen. In het verleden gaat het over een Franse verzetsstrijdster tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Boeiend verhaal uit de Tweede Wereldoorlog
Het verhaal dat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog raakte me. Ik zat er direct in en was benieuwd naar het vervolg. Het vervolg ging echter weer verder in het heden en de nadruk op de geestenwereld was groot.

Ik las dit boek niet uit
Toen gebeurde het bijna ondenkbare: ik las ‘Een brug over de oceaan’ niet uit. Ik bladerde er wel doorheen en las hier en daar een stukje. Het bleef maar gaan over praten met geesten. Dát was voor mij de reden het boek niet uit te lezen. Ten eerste omdat ik niet geloof in praten met geesten en ten tweede omdat ik het iets heel beangstigends vind. Dat ligt aan mij en dat weet ik, maar voor mij was het de reden om (ook) het mooie verhaal in dit boek niet te lezen. En dus besloot ik dit boek niet uit te lezen, ondanks dat het van één van mijn favoriete schrijfsters (en uitgevers) komt. Dit boek was en is een enorme hype. Mocht je het boek wél helemaal gelezen hebben en het blijkt toch mee te vallen met die geesten: laat het me gerust weten, want dan kan ik het misschien toch nog een kans geven.

Meer informatie over Een brug over de oceaan

Dit boek lezen?
Koop ‘Een brug over de oceaan’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Een brug over de oceaan
Auteur:
Susan Meissner
Vertaald door Marijne Thomas
Uitgeverij:
Mozaïek
Genre:
Roman
Pagina’s:
350

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

11 gedachten over “Boekenpraat: Een brug over de oceaan (Susan Meissner)

  1. Dankjewel voor je review en je waarschuwing !Ik ga dit boek dan ook niet lezen .!Die “ geesten “ doen zich voor als overleden mensen maar zijn in feite slechte engelen die mensen willen laten geloven dat de mens niet echt sterft als hij dood gaat maar dat er “ iets “ van de dode mens overblijft . De bijbel zegt heel duidelijk dat de ziel wel sterft . En dat we dus niet met geesten mogen praten . . Dankjewel voor je waarschuwing !

    Geliked door 1 persoon

  2. Dankje voor je review, ik had dit boek op mijn lijstje staan, omdat ik de boeken van SM mooi vindt.
    die geesten kan ik helemaal niets mee, dus nee ik schrap hem

    Like

    1. Ik had er ook zó naar uitgekeken, omdat ik haar andere boeken zo mooi vind. Ik was echt teleurgesteld. Ik overwoog om door te lezen, want dit paste niet, maar ik heb het toch niet gedaan. Balen en hopen dat haar volgende boek weer prachtig is.

      Like

  3. Ik kan geesten ook alleen maar handelen in fantasy, voor de rest heb ik graag dat geesten blijven waar ze zijn: in de geestenwereld. Dat is namelijk een prima plek voor geesten.

    Like

  4. Zo leuk dat je regelmatig een voor mij onbekende auteur tipt, zo leer ik weer nieuwe kennen. Door jouw recensies ben ik ook op Beverly Lewis gekomen, van wie ik (o.a.) deze week voor het eerst een boek geleend heb van de bibliotheek.

    Like

  5. Hoe komt het dat jou plaatjes zo groot blijven. Je staat in mijn side bar, wil je even kijken? Misschien kan je iets veranderen?

    Daarnaast ook een complimentje. Dat ik geniet van je blog en je verhaaltjes op Instagram.

    Like

    1. Geen idee hoe het komt dat het plaatje groot blijft. Ik zag het pas ook bij iemand. Ik doe niets geks. Voeg ‘m in als uitgelichte afbeelding, zoals dat ‘moet’. Dus ik snap het helaas ook niet… En dank voor je compliment!

      Like

  6. Soms moet je jezelf toestaan een boek weg te leggen inderdaad. ik vind dat ook altijd lastig, want het geeft me zo’n slordig gevoel. Maar soms is het gewoon zonde van de tijd.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.