De nadelen van zomerse temperaturen

Hoera, het is helemaal officieel zomer! Dat vind ik heerlijk en daar keek ik reikhalzend naar uit. Hoewel ik ook heel dol ben op de lente, vind ik de zomer toch ook wel heel erg fijn. De eerste dagen met zomerse temperaturen (je weet wel, voordat de lenteherfst begon) leerden me echter ook dat die zomerse temperaturen nadelen hebben.

Nadelen van zomerse temperaturen

Laat er geen misverstanden over bestaan: ik ben dól op zomerse temperaturen. Liefst heb ik ze het hele jaar door. Of zou ik er dan niet meer zo dol op zijn? Geen idee. Hoe dan ook: ik houd ervan. Ik houd van het licht dat de zomer meebrengt; ik houd van zomerkleding; van meer energie die ik krijg en van buiten lezen in het zonnetje. Maar dat buiten lezen in het zonnetje leerde me ook dat er wat nadelen zitten aan zomerse temperaturen:

  1. De katten van de buren lopen buiten. Ik hoor je denken: is dat een probleem? Ja, dat vind ik een probleem. Ten eerste ben ik bang voor alles wat pootjes heeft en ten tweede vinden die beesten mijn hordeur heel interessant. En ik ben dus bang dat ze hun scherpe nagels in die hordeur zetten. Lijkt me niet tof. Dat ding heeft me namelijk een rib uit m’n lijf gekost.
  2. Overprikkeling bij buiten zitten. Als ik buiten zit, raak ik snel overprikkeld. Niet alleen ik zit dan namelijk buiten, maar ik hoor van alles van buren die ook buiten zitten en van mensen die bij mij in de straat de winkels bezoeken. Of ik hoor de kinderen spelen bij de school verderop in de straat. Dat is gelijk een goede oefening in werkconditie opbouwen, maar ook ingewikkeld.
  3. Overprikkeling binnen door open ramen. Als ik de ramen open heb, raak ik binnen ook snel overprikkeld. Dat komt dan door alle geluiden die van buiten komen. En het grappige is dat ik het aan de ene kant heel gezellig vind om al die geluiden van buiten te horen, maar dat het me dus aan de andere kant overprikkelt.
  4. Niet onder een dekbed slapen. Als het écht heel warm wordt, slaap ik onder een laken in plaats van onder mijn dekbed. Maar stiekem slaap ik onder mijn dekbed toch het allerlekkerst.

Voor- en nadelen afgewogen

Als ik alle voor- en nadelen tegen elkaar afweeg, zijn de voordelen van zomerse temperaturen uiteindelijk veel groter dan de nadelen. Ik krijg op de één of andere manier energie van zomerse temperaturen. Dat was al zo toen ik nog werkte. Waar collega’s soms zaten te puffen, kon ik onvermoeibaar doorgaan. O, en dan fietste ik ’s avonds (als ik dan niet werkte) nog een rondje. Al met al hoor je me dus zéker niet klagen en is deze blog vooral een heel, heel hartelijk welkom aan de zomer. Dat ie maar héél goed uit zal pakken en héél lang zal blijven plakken!

26 gedachten over “De nadelen van zomerse temperaturen

  1. Wij wonen in een appartement dus katten van de buren…nee maar ik mijn geval hoe meer katten hoe beter:-) al begrijp ik dat het zwaar waardeloos is wanneer ze hun nagels in je hordeur zouden zetten (ik denk het overigens niet want katten hebben liever zwaarder geschut wanneer het om scherpen van hun nagels gaat) en die zijn er gelukkig volop buiten.
    Buiten zitten doe ik graag maar alleen ’s morgens heel vroeg wanneer de kleinkinderen (3 en 5) van de benedenburen de boel nog niet op stelten zetten: lees afschuwelijk veel lawaar maken. Soms lijkt het wel of ze daar wonen!
    Omdat wij en een appartement met warmtepomp en WTW wonen is het eigenlijk niet de bedoeling om heel lang de ramen- en deuren open te zetten zeker niet wanneer het 25+ graden is.
    Ik heb mijzelf getrakteerd op een 100% linnen dekbedovertrek én linnen hoeslaken en laken. Ik wil eigenlijk nooit meer iets anders en wanneer het echt warm is slaap ik onder een linnen laken. Helaas is het erg prijzig maar het gaat wel lang mee en strijken hoeft niet:-) Verder heerlijk die zomer vooral dat lange licht en de wereld ziet er zoveel gezelliger uit.

    Like

    1. Herrie van die kleinkinderen zou ik ook gek van kunnen worden. Een beetje achtergrondgeluid van kinderen vind ik wel gezellig, maar echt herrie? Nee, liever niet. Bij mij in huis blijft het vrij koel. Als het dus echt 25+ graden is, blijft bij mij ook alles dicht.

      Like

  2. Ook ik hu van de zomer en fijne hogere temperaturen en ik hou van zo weinig mogelijk kleding aan.

    De slaapkamer kan wel tot 30 gr opwarmen en dan slaap ik onder een laken dat nog van mijn oma is geweest die in 1980 is overleden.

    Buiten zit ik het liefste onder een parasol en die is nog niet omhoog geweest dit jaar, maar zal binnenkort wel zo zijn. We wonen aan een Provinciale weg maar daar hebben we weinig last van omdat alleen de mensen die in het dorp verderop moeten zijn er rijden en er zijn 2 campings. Wat soms wel onprettig is zijn de motoren die een rondje om het eiland maken en wij zitten net aan het eerste rechte stuk en dat is dan lekker snel optrekken

    Like

  3. En volgende week beloven ze helemaal zomerse temperaturen Naomi. Ik moest al aan je denken : ) Dat van die katten kan ik me heel goed voorstellen. Je wilt zeker niet dat die je dure hor aan flarden krabben. Kun je niet een klein beetje kattenschrik onderaan strooien misschien?

    Like

  4. Niet onder mijn dekbed kunnen slapen vind ik ook echt een serieus nadeel. En dat ik zo snel een rood hoofd krijg en zweet als het een beetje warm wordt, zonnecrème smeren vind ik ook verschrikkelijk (maar ik doe het wel), muggen, …

    Maar desondanks heb ik ook wel uitgekeken naar wat mooi weer! 😀

    Like

  5. Tip voor/tegen de katten: spray wat allesreiniger gemengd met water (kun je gewoon een sprayflacon voor gebruiken) op je hordeur. Katten vinden veel schoonmaakmiddelen (zeker die met parfum erin) te sterk ruiken en blijven er (na hooguit even snuffelen en zich vervolgens vol walging terug te trekken) af. Dat dekbed en het lange licht vind ik enorme nadelen aan de zomer, want ik slaap een stuk beter als het op tijd donker is (ja ik heb verduisterende gordijnen) en ik onder een dik dekbed lig.

    Like

    1. Die allesreiniger durf ik wel te proberen. Echt anti-kattenmiddelen durf ik niet uit angst voor gedoe met de buren. En ja, ik heb ook verduisterende gordijnen en toch word ik elke dag wakker van het licht.

      Like

  6. Maar voorlopig laat de zomer het nog steeds behoorlijk afweten. Er is voorspeld dat er aankomende week echt zomerse temperaturen komen, ik wacht het af. Eerst zien, dus ik heb het dekbed nog niet gesplitst in zomer en winterdeel.

    Like

  7. Ik hou van de zomer en verlang naar mooiere dagen, maar mijn nadeel is dan wel dat ik bij warm en drukkend weer sneller hoofdpijn krijg en dat is dan niet zo fijn om buiten te vertoeven.. voor de rest, laat de zomer maar komen, maar hou de temperaturen normaal 😉

    Like

  8. En inmiddels laat de zon zich ook lekker zien! Wel lastig dat de zomer voor jou ook overprikkeling met zich mee brengt.
    Zelf kan ik niet zo goed tegen de hele hoge temperaturen overigens. Begin 20 graden met een zonnetje vind ik het fijnst.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.